Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Πάτρα - «Κατηγορούμενος»... δικηγόρος: Πήρε χρήματα και δεν εκπροσώπησε ποτέ 18 πελάτες του - Οι καταγγελίες

Πάτρα - «Κατηγορούμενος»... δικηγόρος: Πήρε χρήματα και δεν εκπροσώπησε ποτέ 18 πελάτες του - Οι καταγγελίες
Το Πειθαρχικό του Δικηγορικού Συλλόγου θα εξετάσει και κάθε άλλη σοβαρή και τεκμηριωμένη καταγγελία και θα προχωρήσει σε λήψη πειθαρχικών μέτρων,
Πλήρωσαν για τη νομική τους εκπροσώπηση αλλά ο δικηγόρος τους δεν παρέστη ποτέ στις δικαστικές αίθουσες...
Μετά από 18 καταγγελίες πελατών του, ο εν λόγω επαγγελματίας καλείται να δώσει εξηγήσεις στα αρμόδια όργανα του Δικηγορικού του Συλλόγου Πατρών.
Οι περιπτώσεις δικηγόρων που… ξέχασαν να εκπροσωπήσουν τους πελάτες τους, αν και είχαν αναλάβει τις υποθέσεις τους έναντι αμοιβής, είναι αρκετές, αλλά ως πιο κραυγαλέα αναφέρεται μια περίπτωση πατρινού δικηγόρου σε βάρος του οποίοι έχουν γίνει 18 καταγγελίες από πελάτες του.
Σύμφωνα με αυτές έλαβε χρήματα, αλλά αμέλησε να χειριστεί τις υποθέσεις τους ενώπιον των δικαστηρίων. Μάλιστα σε μια περίπτωση το σπίτι του εντολέα του βγήκε στον πλειστηριασμό διότι δεν παρέστη ο καταγγελθείς δικηγόρος στο δικαστήριο.
Μετά τις εξελίξεις αυτές όπως γράφει το pelop.gr στις 6 Μαρτίου, πρόκειται να συνεδριάσουν τα πειθαρχικά όργανα του Δικηγορικού Συλλόγου και στο «πινάκιο» συμπεριλαμβάνονται κάποιες περιπτώσεις επιλησμόνων δικηγόρων των καθηκόντων τους και πρόκειται να ληφθούν οι δέουσες πειθαρχικές αποφάσεις.
Το Πειθαρχικό του Δικηγορικού Συλλόγου θα εξετάσει και κάθε άλλη σοβαρή και τεκμηριωμένη καταγγελία και θα προχωρήσει σε λήψη πειθαρχικών μέτρων, για να μην αιωρούνται «ψίθυροι» που σε τελική ανάλυση βλάπτουν τη συντριπτική πλειοψηφία των ευσυνείδητων μελών του συλλόγου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης