Τελευταία Νέα
Κοινωνία

ΠΝΟ: Δεμένα στα λιμάνια τα πλοία από 8/2 λόγω 48ωρης απεργίας

ΠΝΟ: Δεμένα στα λιμάνια τα πλοία από 8/2 λόγω 48ωρης απεργίας
Οι κινητοποιήσεις των ναυτικών θα ξεκινήσουν στις 6 π.μ. της Τετάρτης (8/2) και θα ολοκληρωθούν στις 6 π.μ. της Παρασκευής (10/2)
Δεμένα στα λιμάνια της χώρας τα πλοία από την Τετάρτη 8/2, λόγω της 48ωρης πανελλαδικής απεργίας που έχει εξαγγείλει η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ) σε όλες τις κατηγορίες πλοίων, ζητώντας την κατάρτιση και υπογραφή νέων Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας για το 2023.
Στις κινητοποιήσεις συμμετέχει και η Πανελλήνια Ένωση Πληρωμάτων Ρυμουλκών, η οποία έχει προαναγγείλει και επαναλαμβανόμενες 48ωρες απεργίες από τις 6 το πρωί της Παρασκευής 10/2.
Οι κινητοποιήσεις των ναυτικών θα ξεκινήσουν στις 6 π.μ. της Τετάρτης (8/2) και θα ολοκληρωθούν στις 6 π.μ. της Παρασκευής (10/2).
Η ΠΝΟ κάνει λόγο για πλήρη απροθυμία και άρνηση της εργοδοτικής πλευράς να προσέλθει σε διαπραγματεύσεις για την κατάρτιση και υπογραφή νέων Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας για το 2023, παρά το γεγονός ότι έγκαιρα τους είχαν αποσταλεί απόλυτα θεμελιωμένα, με ταυτόχρονη κοινοποίηση στα αρμόδια υπουργεία, τα οικονομικά, θεσμικά και κλαδικά αιτήματα του κλάδου των ναυτικών.
Ακόμη, ζητά την καταπολέμηση της μαύρης ανασφάλιστης εργασίας και την καθιέρωση πάγιου συστήματος ουσιαστικής οικονομικής ενίσχυσης και προστασίας των άνεργων ναυτικών, την αύξηση του προβλεπόμενου μηνιαίου επιδόματος ανεργίας σε 650 ευρώ για του άγαμους και 850 ευρώ για τους έγγαμους, προσαυξανόμενο κατά 150 ευρώ για κάθε εξαρτώμενο πρόσωπο.
Σημειώνεται ότι τα ναυτεργατικά σωματεία αναμένεται να πραγματοποιήσουν απεργιακή συγκέντρωση στις 11 το πρωί την Τετάρτη 8/2 στα πλοία της BlueStar, απέναντι από τον σταθμό του ηλεκτρικού σιδηρόδρομου στον Πειραιά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης