Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Κακοκαιρία Barbara: Μήνυμα του 112 σε κατοίκους της Φθιώτιδας, Βοιωτίας, Εύβοιας, Μαγνησίας

Κακοκαιρία Barbara: Μήνυμα του 112 σε κατοίκους της Φθιώτιδας, Βοιωτίας, Εύβοιας, Μαγνησίας
Χωρίς ρεύμα το Νότιο Πήλιο
Μηνύμα από το 112 έλαβαν οι κάτοικοι της Βοιωτίας, Φθιώτιδας και Εύβοιας, προειδοποιώντας  για επικίνδυνες χιονοπτώσεις.
"Περιορίστε τις μετακινήσεις στις απολύτως απαραίτητες και ακολουθήστε τις οδηγίες των Αρχών", αναφέρει το μήνυμα.
112_2.JPG

Νωρίτερα το πρωί της Τρίτης 7/2, μήνυμα του 112 εστάλη στους κατοίκους της Μαγνησίας, λόγω της συνεχιζόμενης σφοδρής χιονόπτωσης που επικρατεί από τις 2:30 τα ξημερώματα στην πόλη του Βόλου, όσο και σε ολόκληρη τη Μαγνησία. Οι κάτοικοι καλούνται να περιορίσούν τις μετακινήσεις του και να ακολουθήσουν τις οδηγίες των Αρχών.

Στα λευκά η Μαγνησία - Χωρίς ρεύμα το Νότιο Πήλιο

Το ύψος του χιονιού στο Βόλο έχει ξεπεράσει τα 20 εκατοστά, ακόμη και στο λιμάνι και την κεντρική παραλία.
Στο Πήλιο συνεχίζεται η χιονοθύελλα, ενώ το χιόνι ξεπερνά τα 50 εκατοστά στα Χάνια, τη Ζαγορά, όλο το ανατολικό Πήλιο και σε όλα τα βόρεια προάστια του Βόλου.
Σημειώνεται ότι δεν λειτουρογύν τα σχολεία στο Βόλο, όπως και στους Δήμους Ζαγοράς-Μουρεσίου και Νοτίου Πηλίου , αλλά και όλες οι σχολές του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.
Απαιτούνται αντιολισθητικές αλυσίδες από τον Περιφερειακό του Βόλου και πάνω προς Ανω Βόλο, Πορταριά και Χάνια, όπου το χιόνι έχει φθάσει υπερβεί το μισό μέτρο.
Στο μεταξύ, στο σκοτάδι λόγω διακοπών στην ηλεκτροδότηση έχουν μείνει πολλοί οικισμοί στο Νότιο Πήλιο λόγω βλαβών εξαιτίας της κακοκαιρίας.
Χωρίς ρεύμα εχουν μείνει Μηλίνα, Λαύκος Τρίκερι και Δράκεια, με τα συνεργεία της ΔΕΔΔΗΕ να προσπαθούν να αποκαταστήσουν τις βλάβες.Το πρόβλημα έχει εντοπισθεί στη γραμμή Μηλίνας - Τρικερίου.
Σημειώνεται ότι η ΕΛ.ΑΣ., λόγω των προβλημάτων στην εθνική οδό Αθήνας-Θεσσαλονίκης, έχει απαγορεύσει την κίνηση όλων των οχημάτων άνω των 3,5 τόνων, σε όλο το μήκος της ΠΑΘΕ εντός των ορίων της Μαγνησίας.
Συγκεκριμένα, ισχύει απαγόρευση κυκλοφορίας από την 20:00 χθες (6/2) και μέχρι νεοτέρας, παντός είδους βαρέως οχήματος μέγιστου επιτρεπόμενου βάρους άνω των 3,5 τόνων:
-στο τμήμα του Κύριου Έργου Παραχώρησης (ΚΕΠ), ήτοι από τη χ/θ 261+280 (όρια νομού Φθιώτιδας – νομού Μαγνησίας) έως τη χ/θ 321+580 (όρια νομού Μαγνησίας – νομού Λάρισας) και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας του Αυτοκινητόδρομου Π.Α.Θ.Ε.
-στο παράπλευρο δίκτυο του Αυτοκινητόδρομου και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, από όρια με νομό Φθιώτιδας και μέχρι το Βελεστίνο.
Παράλληλα, υποχρεωτική είναι η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων ή άλλων ανάλογων αντιολισθητικών μέσων στα οχήματα όλων των τύπων που κινούνται στο τμήμα της Ε.Ο. Βόλου – Ζαγοράς (Άνω Κλάδος) από τη χ/θ 2+970 (τέλος κατ. περιοχής Βόλου – αρχή κατ. περιοχής Ανακασιάς) μέχρι τη χ/θ 52+050 (Παραλία Χορευτού τέλος οδού).

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης