Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Παπαζάχος: Σχεδόν αδύνατον να επηρεαστεί η Ελλάδα από τον μεγάλο σεισμό στην Τουρκία - Για το κυπριακό τόξο υπάρχει μία ανησυχία

Παπαζάχος: Σχεδόν αδύνατον να επηρεαστεί η Ελλάδα από τον μεγάλο σεισμό στην Τουρκία - Για το κυπριακό τόξο υπάρχει μία ανησυχία
Ο κ. Παπαζάχος εξέφρασε την ανησυχία του για το κυπριακό τόξο
Σχετικά Άρθρα
Καθησυχαστικός εμφανίστηκε ο καθηγητής Σεισμολογίας του ΑΠΘ, Κώστας Παπαζάχος, ως προς το ενδεχόμενο ο μεγάλος σεισμός στην Τουρκία να επηρεάσει και την Ελλάδα.
«Η μεγάλη χιλιομετρική απόσταση από το σημείο που εκδηλώθηκε η σεισμική δόνηση, το καταστεί σχεδόν αδύνατο για οποιοδήποτε ανησυχία» είπε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ενώ εξέφρασε τον προβληματισμό του για το κυπριακό τόξο. «Για το κυπριακό τόξο υπάρχει μία ανησυχία, καθώς μπορεί να προκύψει κάποια σεισμικότητα, σε βάθος χρόνου, αλλά για τον ελλαδικό δεν υπάρχει καμία», διασαφήνισε ο καθηγητής.

Ο σεισμός στην Τουρκία

Όσο για τον σημερινό σεισμό των 7,8 βαθμών της Κλίμακας Ρίχτερ στο Γκαζιαντέπ της Τουρκίας, ο Κώστας Παπαζάχος είπε πως η περιοχή δέχεται πολύ συχνά αρκετά υψηλές δονήσεις. «Το μεγάλο μέγεθος του σημερινού σεισμού δεν μπορεί να θεωρηθεί σπάνιο για την περιοχή», ανέφερε, ενώ εκτίμησε πως θα επακολουθήσουν μεγάλοι μετασεισμοί στην περιοχή, όπως και ήδη έγιναν, της τάξεως των 6,7 Ρίχτερ, λίγα λεπτά μετά την αρχική δόνηση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης