Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Υπόθεση Πισπιρίγκου: Ξεκινά η δίκη για τη δολοφονία της Τζωρτζίνας – Πρώτος μάρτυρας ο Δασκαλάκης

Υπόθεση Πισπιρίγκου: Ξεκινά η δίκη για τη δολοφονία της Τζωρτζίνας – Πρώτος μάρτυρας ο Δασκαλάκης
Στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο θα βρεθούν απέναντι ο ένας στον άλλον οι γονείς της Τζωρτζίνας
Σχετικά Άρθρα
Πρώτος μάρτυρας στη δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου για την δολοφονία και την απόπειρα δολοφονίας της 9χρονης κόρης της, Τζωρτζίνας, είναι ο πρώην σύζυγός της, Μάνος Δασκαλάκης.
Στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο θα βρεθούν σήμερα αντιμέτωποι οι γονείς της Τζωρτζίνας, που σύμφωνα με τις δικαστικές αρχές, πριν από ένα χρόνο «έσβησε» στο Νοσοκομείο Παίδων από το χέρι της μητέρας της.
Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, η Ρούλα Πισπιρίγκου βρίσκεται αντιμέτωπη με τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση και της απόπειρας ανθρωποκτονίας. Σημειώνεται ότι σε περίπου δύο μήνες συμπληρώνει έναν χρόνο προσωρινής κράτησης για τον θάνατο της Τζωρτζίνας, ενώ σε βάρος της έχιε εκδοθεί και δεύτερο ένταλμα προσωρινής κράτησης για τους θανάτους των μικρότερων παιδιών της, Μαλένας και Ίριδας. Πρόκειται για ένταλμα το οποίο η υπεράσπιση της θεωρεί ότι πρέπει να αρθεί.

Η κατάθεση Δασκαλάκη

Η δίκη θα ξεκινήσει με πρώτο μάρτυρα κατηγορίας τον Μάνο Δασκαλάκη, πατέρα των τριών κοριτσιών, ο οποίος έχει προσφύγει για την λύση του γάμου τους και πλέον δεν βρίσκεται στο πλάι της 34χρονης , ο οποίος ζητά όπως έχει πει «Δικαιοσύνη για την Τζωρτζίνα μου». Στην δίκη παρίσταται για την υποστήριξη της Κατηγορίας διεκδικώντας ικανοποίηση για την ηθική βλάβη και την ψυχική οδύνη που υπέστη από τις πράξεις της Πισπιρίγκου, όπως αυτές αναφέρονται στο κατηγορητήριο σε βάρος της.
Μάλιστα, δεν αναμένεται να διαφοροποιηθεί από όσα κατέθεσε τον περασμένο Απρίλιο στην Ανακρίτρια που χειρίστηκε την δικογραφία για την Τζωρτζίνα. Υπενθυμίζεται ότι ο Δασκαλάκης, μετά την προφυλάκιση της 34χρονης, είχε δηλώσει ότι στηρίζει την κατηγορία.
Σε κάθε περίπτωση, η κατάθεσή του δεν αναμένεται ότι θα γίνει δεκτή χωρίς ερωτήσεις από την πλευρά της κατηγορουμένης, η οποία θα επιχειρήσει να αποδομήσει οτιδήποτε πει σε βάρος της.
Πάντως, ο συνήγορος της Ρούλας Πισπιρίγκου, Α. Κούγιας, έχει προϊδεάσει με δήλωση του για τη στάση που θα κρατήσει απέναντι στον πρώτο μάρτυρα της δίκης, λέγοντας πως «είναι ένας μάρτυρας άνευ ουσίας», καθώς «δεν ήταν ποτέ παρών στο χρονικό διάστημα που νοσηλευόταν η Τζωρτζίνα». Ο κ. Κούγιας αναμένεται κατά την εξέταση του κ. Δασκαλάκη να επιχειρήσει να εδραιώσει στο δικαστήριο την θέση του ότι ο πρώην σύζυγος της κατηγορουμένης «ό,τι και να πει είναι υπό αμφισβήτηση».

Ο χαμός της 9χρονης

Το πρώτο παιδί της οικογένειας Δασκαλάκη απεβίωσε στις 29 Ιανουαρίου 2022 , έχοντας βιώσει τις απώλειες των δύο μικρότερων αδελφών της.
Σύμφωνα με τη δικογραφία, ο θάνατος της 9χρονης είναι αποτέλεσμα ισχυρής δόσης κεταμίνης που φέρεται να της χορήγησε η μητέρα της μέσα στο Νοσοκομείο «Αγλαϊα Κυριακού», όπου νοσηλευόταν. Προηγήθηκε στις 11/4/ 2021 η εισαγωγής της στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Πάτρας «χωρίς καμία παθολογική ένδειξη». Το παιδί είχε υποστεί καρδιακή ανακοπή «ως αποτέλεσμα χορήγησης ισχυρής τοξικής ουσίας, πιθανότατα κεταμίνης», σύμφωνα με την δικογραφία. Το ιατρικό συμβάν αντιμετωπίστηκε από τους γιατρούς που απέτρεψαν τότε το μοιραίο, αλλά όχι την υποξική - ισχαιμική εγκεφαλοπάθεια που λόγω έλλειψης οξυγόνου στον εγκέφαλο, άφησε την Τζωρτζίνα ολοκληρωτικά ανάπηρη. Όλα όσα έγιναν στο Καραμανδάνειο σύμφωνα με την Δικαιοσύνη , συνιστούν το έγκλημα της απόπειρας ανθρωποκτονίας για την οποία λογοδοτεί πλέον η 34χρονη Ρούλα Πισπιρίγκού..

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης