Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Τατόι: Ζημιές στον τάφο του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου από την κακοκαιρία

Τατόι: Ζημιές στον τάφο του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου από την κακοκαιρία
Υπήρξαν κάποιες τρύπες στο μπετό που σκέπαζε περιμετρικά τον τάφο ενώ είχαν δημιουργηθεί και μικρές λιμνούλες
Ζημιές προκλήθηκαν στον τάφο του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου στο Τατόι από το χθεσινό κύμα κακοκαιρίας, που έπληξε με σφοδρότητα και την Αττική.
Σύμφωνα με τα πλάνα που μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός Mega, χθες υπήρξαν κάποιες τρύπες στο μπετό που σκέπαζε περιμετρικά τον τάφο ενώ είχαν δημιουργηθεί και μικρές λιμνούλες.
Ωστόσο, κατά τις ίδιες πηγές οι ζημιές σήμερα έχουν ήδη επισκευαστεί.
Η εικόνα είναι σαφώς πολύ καλύτερη αν και μένει να ολοκληρωθούν οι εργασίες.

Μενδώνη: Η πρόσβαση των πολιτών στα παλιά ανάκτορα θα γίνει μέχρι το 2025

Αξίζει να σημειωθεί ότι μιλώντας προ ημερών στον ραδιοφωνικό σταθμό Real FM, η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λίνα Μενδώνη δήλωσε ότι η πρόσβαση των πολιτών στα παλιά ανάκτορα θα γίνει μέχρι το 2025.
"Δεν θα έχει γίνει η πλήρης αποκατάσταση του κτήματος, όμως αυτά τα Προγράμματα, όπως η μετατροπή του Ανακτόρου σε Μουσείο, θα έχουν γίνει. Η μετατροπή του Στάβλου του Γεωργίου Α΄ σε Μουσείο θα έχει γίνει. Οι υποδομές όλες, θα έχουν γίνει.
Οι διακηρύξεις για να αναληφθούν, από ιδιώτες πλέον, οι αποκαταστάσεις κάποιων κτιρίων που θα φιλοξενήσουν είτε εστίαση είτε φιλοξενία, θα βγουν εντός του 2023. Επομένως, το Πρόγραμμα που έχει αναλάβει το Υπουργείο Πολιτισμού είναι συνεπές στο χρονοδιάγραμμα και σύμφωνα με τη Μελέτη Βιωσιμότητας η οποία παρουσιάστηκε το 2021", συμπλήρωσε μεταξύ άλλων η υπουργός.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης