Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Ο Κούγιας αναλαμβάνει τους δύο ψαράδες που κατηγορούνται για την δολοφονία του Σήφη Βαλυράκη - Παραιτήθηκε ο Δημήτρης Καρβέλης

Ο Κούγιας αναλαμβάνει τους δύο ψαράδες που κατηγορούνται για την δολοφονία του Σήφη Βαλυράκη - Παραιτήθηκε ο Δημήτρης Καρβέλης
Ο δικηγόρος τους, Δημήτρης Καρβέλης παραιτήθηκε για προσωπικούς λόγους.

Ο ποινικολόγος λέξης Κούγιας αναλαμβάνει την υπεράσπιτι των 2 ψαράδων που οποίοι παραπέμπονται σε δίκη μετά από βούλευμα του Πλημμελειοδικείου Χαλκίδας για την στυγερή δολοφονία του Σήφη Βαλυράκη τον Ιανουάριο του 2021.
Ο δικηγόρος τους, Δημήτρης Καρβέλης παραιτήθηκε για προσωπικούς λόγους.
«Ανέφερα χθες στους δυο ψαράδες ότι παραιτούμαι από την υπεράσπισή τους για προσωπικούς λόγους. Εκτιμώ ότι η Δικαιοσύνη θα αποφανθεί ότι τα δυο αδέλφια δεν έχουν καμία σχέση με ανθρωποκτονία και θα αθωωθούν», είπε.
Σύμφωνα με τον κ. Καρβέλη οι δυο κατηγορούμενοι έχουν δικαίωμα ενός 30 ημερών να καταθέσουν αίτηση αναίρεσης κατά του βουλεύματος.
Το βούλευμα του Πλημμελειοδικείου Χαλκίδας εκδόθηκε χθες και η δίκη θα γίνει στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Εύβοιας.
Ο Μανώλης Φωτάκης, ένας εκ των δικηγόρων της οικογένειας του αδικοχαμένου κορυφαίου στελέχους του ΠΑΣΟΚ ανέφερε ότι «οι δράστες, κατηγορούνται ότι ενεργώντας από πρόθεση και από κοινού, έχοντας κοινό δόλο και κατόπιν συναπόφασης, με συγκλίνουσες ενέργειες και με κοινή δράση, και ενώ βρίσκονταν σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, σκότωσαν τον γνωστό για την αντιστασιακή του δράση πολιτικό». 
Ο κ. Φωτάκης τόνισε μιλώντας στην ΕΡΤ ότι «πρόκειται για μεγάλη ηθική δικαίωση της οικογένειας, που σε πολλές περιπτώσεις υπήρξε και απόπειρα σπίλωσής της», ενώ σημείωσε ότι το ζητούμενο είναι να αποκαυφθούν τα κίνητρα των δραστών.
Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ ενώ βρισκόταν στο φουσκωτό σκάφος του στην θαλάσσια περιοχή της Ερέτριας μεταξύ Πεζονησίου και Αγίας Τριάδας, δέχτηκε επίθεση από τους δύο άνδρες που επέβαιναν σε αλιευτικό σκάφος. Οι δύο ψαράδες έκαναν επικίνδυνους ελιγμούς γύρω από το σκάφος του Σ. Βαλυράκη και αφού διαπληκτίστηκαν έντονα μαζί του, τον χτύπησαν με ξύλινο κοντάρι, με αποτέλεσμα να πέσει μέσα στο νερό και να βρει τραγικό θάνατο ανάμεσα στις προπέλες των δύο σκαφών.

www.bankingews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης