Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Σεισμός στη Ρόδο: Τι λένε οι σεισμολόγοι για τα 5,9 Ρίχτερ

Σεισμός στη Ρόδο: Τι λένε οι σεισμολόγοι για τα 5,9 Ρίχτερ
Από την πλευρά του ο καθηγητής Γεωλογίας και πρόεδρος του ΟΑΣΠ, Ευθύμιος Λέκκας εμφανίστηκε καθησυχαστικός, τονίζοντας πως ναι μεν ο σεισμός ήταν ιδιαίτερα αισθητός, και η περιοχή έχει ιστορικό ισχυρών δονήσεων
Καθησυχαστικοί είναι οι σεισμολόγοι για τον σεισμό 5,9 βαθμών Ρίχτερ που σημειώθηκε στη Ρόδο.
Σύμφωνα με την αναθεωρημένη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Αθηνών, ο σεισμός ήταν 5,9 Ρίχτερ σημειώθηκε στις 14:37 το μεσημέρι. Το επίκεντρο εντοπίζεται 58χλμ. ΝΑ της Λίνδου και το εστιακό βάθος στα 22 χιλιόμετρα.
Ο διδάκτωρ σεισμολογίας Γεράσιμος Παπαδόπουλος δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ πως είναι νωρίς ακόμη να κάνουμε εκτιμήσεις, όμως εμφανίστηκε ανακουφισμένος καθώς το επίκεντρο του σεισμού ήταν σε θαλάσσια περιοχή και όχι κοντά σε κατοικημένες περιοχές.
«Έχω πληροφορίες ότι έγινε έντονα αισθητός στο νησί και πιθανότατα και σε άλλα σε άλλα νησιά των Δωδεκανήσων» είπε επίσης στην ΕΡΤ3 ο κ. Παπαδόπουλος και πρόσθεσε πως εκεί είναι το ανατολικό τμήμα του ελληνικού σεισμικού τόξου, μία περιοχή πολύ δραστήρια στο παρελθόν.
«Η ευρύτερη περιοχή έχει δώσει και ακόμα μεγαλύτερα μεγέθη και κατά συνέπεια για μας τουλάχιστον τους σεισμολόγους δεν αποτελεί έκπληξη αυτός σημερινός σεισμός» είπε τονίζοντας πως «ευτυχώς είναι μακριά από κατοικημένες περιοχές αυτή η εστία».
Από την πλευρά του ο καθηγητής Γεωλογίας και πρόεδρος του ΟΑΣΠ, Ευθύμιος Λέκκας εμφανίστηκε καθησυχαστικός, τονίζοντας πως ναι μεν ο σεισμός ήταν ιδιαίτερα αισθητός, και η περιοχή έχει ιστορικό ισχυρών δονήσεων, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι θα επαναληφθούν αντίστοιχα γεγονότα.
«Θεωρώ ότι θα πάει καλά η όλη η διαδικασία» πρόσθεσε ο κ. Λέκκας.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης