Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Καπραβέλος για πανδημία: Θα επιδεινωθούν το επόμενο διάστημα οι σκληροί δείκτες - Nα επιβληθεί η χρήση μάσκας σε χώρους με συνωστισμό

Καπραβέλος για πανδημία: Θα επιδεινωθούν το επόμενο διάστημα οι σκληροί δείκτες - Nα επιβληθεί η χρήση μάσκας σε χώρους με συνωστισμό
«;Eπρεπε ήδη η χρήση μάσκας σε κάποιους χώρους που υπάρχει συνωστισμός να είχε επιβληθεί ως υποχρεωτική, δηλαδή στις συγκοινωνίες, στα σχολικά λεωφορεία, εκεί που υπάρχει ευαίσθητος πληθυσμός που ταλαιπωρείται και από τις άλλες ιογενείς λοιμώξεις», σύμφωνα με τον Ν. Καπραβέλο
Σχετικά Άρθρα
Το «καμπανάκι» για επιδείνωση το επόμενο διάστημα των «σκληρών» δεικτών (διασωληνωμένοι και θάνατοι), έκρουσε ο διευθυντής ΜΕΘ στο νοσοκομείο «Γ. Παπανικολάου», Ν. Καπραβέλος, χαρακτηρίζοντας ανησυχητικά τα τελευταία στοιχεία του ΕΟΔΥ.
Ο κ. Καπραβέλος μιλώντας σε εκπομπή της ΕΡΤ, αφού σημείωσε ότι αυτή τη στιγμή τα νοσοκομεία της χώρας δεν αντιμετωπίζουν έκρηξη σοβαρών περιστατικών, δεν υπάρχουν ουρές στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, ούτε εκρηκτική αύξηση θανάτων, τόνισε πως τα τελευταία στοιχεία του ΕΟΔΥ είναι ανησυχητικά και γι’ αυτό «δεν πρέπει να επιτρέψουμε την αύξηση αυτή γιατί θα επιδεινώσει τους σκληρούς δείκτες». Όπως εξήγησε, οι διασωληνωμένοι αυξήθηκαν στους 150 περίπου από 120, οι θάνατοι από τους 145 πήγαν στους 180, προσθέτοντας πως αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι αρνούμαστε να συμμορφωθούμε με ισχυρές συστάσεις και κυρίως με τη χρήση μάσκας.
Εξήγησε ότι οι θάνατοι που καταγράφονται είναι άνθρωποι μεγάλης ηλικίας με εξασθενημένους οργανισμούς, που έχουν υποκείμενα νοσήματα και δεν έχουν εμβολιαστεί.

Θα είχαμε το τέλος της πανδημίας αν δεν υπήρχε η έξαρση Κίνα

Σύμφωνα με τον κ. Καπραβέλο, βρισκόμαστε σε μία τελευταία φάση του κύκλου της πανδημίας με καθαρά εξασθενημένα χαρακτηριστικά σε όλο τον κόσμο και εάν δεν υπήρχε η κρίση στην Κίνα με τη μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων, αλλά και οι υπόλοιπες ιογενείς λοιμώξεις, αυτή τη στιγμή θα μιλάγαμε για το τέλος της πανδημίας.
Κάνοντας αναφορά στην Κίνα, ο κ. Καπραβέλος επεσήμανε πως η εν λόγω χώρα «αποφάσισε ότι είναι η ώρα να ανοίξει όλη την αγορά και όλη την κοινωνία, θεωρώντας ότι έχει μπροστά της έναν ακίνδυνο ιό. Είχαμε δηλαδή αυτή την εξασθένιση και βλέπετε την εκατόμβη νεκρών που έχει ο ιός. Μπορεί να μην προκαλεί έκρηξη κρουσμάτων και βαριών νοσηλειών, όμως δεν είναι ακίνδυνος ακόμα. Δεν έχουμε φτάσει δηλαδή στη στιγμή που θα το θεωρήσει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ακίνδυνο και να κηρύξει το τέλος της πανδημίας».

Μάσκες και εμβολιασμός

Ο ίδιος υπογράμμισε πως το πρώτο και το κύριο όπλο μας είναι η μάσκα για την αποτροπή της διασποράς και το δεύτερο και πιο σημαντικό ο εμβολιασμός.
Κατά τον ίδιο, «έπρεπε ήδη η χρήση μάσκας σε κάποιους χώρους που υπάρχει συνωστισμός να είχε επιβληθεί ως υποχρεωτική, δηλαδή στις συγκοινωνίες, στα σχολικά λεωφορεία, εκεί που υπάρχει ευαίσθητος πληθυσμός που ταλαιπωρείται και από τις άλλες ιογενείς λοιμώξεις».
Μάλιστα, κατήγγειλε ότι για τα παιδιά δεν υπάρχουν κλίνες εντατικής.
Σε ό,τι αφορά τον εμβολιασμό, εξήγησε πως είναι σημαντικό όπλο κατά της πανδημίας , καθώς αποτρέπει τη βαριά νόσηση.
Όπως είπε, «δεν σημαίνει ότι αν κάνεις το εμβόλιο δεν θα πάθεις τίποτα. Το εμβόλιο ισχυροποιεί το ανοσοποιητικό σου σύστημα και αποτρέπει τα δυσάρεστα. Αποτρέπει τους θανάτους. Αυτή είναι η βάση του εμβολιασμού».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης