Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Στον Ευρωπαίο Εισαγγελέα το πόρισμα για ξέπλυμα μαύρου χρήματος από εταιρείες και φυσικά πρόσωπα

Στον Ευρωπαίο Εισαγγελέα το πόρισμα για ξέπλυμα μαύρου χρήματος από εταιρείες και φυσικά πρόσωπα
ΕΕ: Στον εισαγγελέα για οικονομικό σκάνδαλο το πόρισμα της Αρχής για ξέπλυμα
Στον Ευρωπαίο εισαγγελέα διαβιβάστηκε το πόρισμα της αρχής για το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος για οικονομικό σκάνδαλο, στο οποίο εμπλέκονται 26 φυσικά πρόσωπα και 16 εταιρείες με αντικείμενο που σχετίζεται με τεχνολογικά υλικά.
Το πόρισμα 100 σελίδων συντάχθηκε μετά από ενδελεχή έρευνα της υπηρεσίας της Αρχής και με την εποπτεία του επίτιμου αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Χαράλαμπου Βουρλιώτη και διαβιβάστηκε στον Ευρωπαίο Εισαγγελέα, καθώς η εγκληματική δραστηριότητα των εμπλεκομένων πρωτίστως στρέφεται κατά των οικονομικών συμφερόντων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Όπως αναφέρεται στο πολυσέλιδο πόρισμα τα αδικήματα που διαπιστώθηκαν είναι σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, απάτη κατ’ εξακολούθηση με τις επιβαρυντικές περιστάσεις που προβλέπει ο νόμος για ξέπλυμα μαύρου χρήματος.
Σύμφωνα με το πόρισμα, οι ελεγχόμενοι φέρονται να εισέπρατταν παράνομα και να μην πληρώνουν ΦΠΑ, καθώς και άλλες οικονομικές υποχρεώσεις από κοινοτικές επιδοτήσεις ή προς το ελληνικό δημόσιο, με τη ζημιά να αγγίζει τα 30 εκατ. ευρώ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης