Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Δίκη Φιλιππίδη - Η πρόταση εισαγγελέα: Αθώος λόγω αμφιβολιών για τον βιασμό κατ' εξακολούθηση, ένοχος για 2 απόπειρες

Δίκη Φιλιππίδη - Η πρόταση εισαγγελέα: Αθώος λόγω αμφιβολιών για τον βιασμό κατ' εξακολούθηση, ένοχος για 2 απόπειρες
Αθωωτική είναι η πρόταση της Εισαγγελέως για την πρώτη εκ των τριών καταγγελιών και την πιο σοβαρή, αφού οι άλλες δύο αφορούν καταγγελλόμενη απόπειρα βιασμού
Σχετικά Άρθρα
(upd 3) Την αθώωση λόγω αμφιβολιών για την κατηγορία του βιασμού κατ' εξακολούθηση της πρώτης καταγγέλλουσας και την ενοχή για τις δύο κατηγορίες για απόπειρα βιασμού πρότεινε για τον Πέτρο Φιλιππίδη, η εισαγγελέας.

«Καλείστε να αποφανθείτε για την ενοχή ή μη του κατηγορούμενος απερίσπαστα. Αν τέλεσε ή όχι βιασμό κατ’ εξακολούθηση ή απόπειρα βιασμού κατά συρροή. Το δικαστήριο σας δεν νοείται να κρίνει αν ήταν χειριστικός, καλός ή κακός χαρακτήρας. Το δικαστήριο δεν είναι τιμητής χαρακτήρων. Οι δυο πλευρές θα προσπαθήσουν να επηρεάσουν το θυμικό σας, απευθύνομαι κυρίως στους ενόρκους. Η μια πλευρά θα σας ζητήσει να βάλετε στη θέση των καταγγελλουσών τις αδελφές και τις μητέρες σας και η άλλη στη θέση του κατηγορουμένου τον πατέρα σας και τον αδελφό σας. Επίκληση του θυμικού σας έκανε και ο κατηγορούμενος στην απολογία του. Είναι αλήθεια ότι η ανεύρεση της αλήθειας στα εγκλήματα κατά της γενετήσιας ελευθερίας είναι δύσκολη…. Πρόκειται για αθέατα εγκλήματα. Είναι εγκλήματα που δεν έχουν ούτε θεατές ούτε μάρτυρες. Οι καταγγελλόμενες πράξεις έχουν λάβει χρόνια πριν. Όμως στην προκειμένη περίπτωση έχουμε μάρτυρες που μίλησαν με τις καταγγέλλουσες» είπε η εσαγγελέας, Στέλλα Στόγια, αρχίζοντας την αγόρευση της και απευθυνόμενη σε δικαστές και ενόρκους.

Η κατηγορία για τον βιασμό κατ' εξακολούθηση

«Εκτιμώντας όλο το αποδεικτικό υλικό αδυνατώ καταλήξω στο τι ακριβώς συνέβη. Έχω αμφιβολίες. Μπορεί να συνέβησαν τα γεγονότα όπως τα λέει η καταγγέλουσα στο δικαστήριο, αλλά το δικαστήριο δεν μπορεί να καταδικάσει με αμφιβολίες.
Οι διαφοροποιήσεις στις καταθεσεις της πρώτης καταγγέλλουσας δεν είναι λεπτομέρειες. Υπάρχουν αμφιβολίες για το τι ακριβώς συνέβη», τόνισε -μεταξύ άλλων- στην αγόρευση της η εισαγγελέας σχετικά με την πρώτη καταγγελία.
Η εισαγγελέας της έδρας αναφέρθηκε και στο αίτημα για αναπαράσταση και στην αντίδραση της καταγγέλλουσας.
«Μου προκάλεσε εντύπωση ότι σε αίτημα για αναπαράσταση η πρώτη καταγγέλλουσα είπε: «Θα δεχτώ να γίνει αναπαράσταση αν το κάνει ο ίδιος. Μπορεί;».
Στη συνέχεια, είπε ότι ήταν χιούμορ και ειρωνεία και πως το θεωρεί αναχρονιστικό. «Επιτρέψτε μου όμως ότι με το βιαστή σου δε μπορείς να κανείς χιούμορ. Θα εκτιμηθεί και η συμπεριφορά του θύματος. Το θύμα δεν απολογείται για τη συμπεριφορά του, αλλά αξιολογείται η κατάθεσή του».

Η απόπειρα βιασμού στο θέατρο

Όσον αφορά την κατηγορία για την απόπειρα βιασμού, η εισαγγελέας υποστήριξε ότι η δεύτερη καταγγέλλουσα είπε όλη την αλήθεια για την σεξουαλική επίθεση που δέχθηκε στο θέατρο Μουσούρη το 2010 από τον ηθοποιό.
«Η δεύτερη καταγγέλουσα ήταν πολύ χαρούμενη που θα συνεργάζονταν με ένα μεγάλο καλλιτέχνη. Ο κατηγορούμενος την οδήγησε ένα άδειο θέατρο και στη συνέχεια επιχείρησε να τη βιάσει. Εκείνη προσπάθησε να τον αποφύγει, έκανε μια προσχηματική συνομιλία με τη μητέρα της, την οποία αντιλήφθηκε ο κατηγορούμενος και συνέχισε.
Η πράξη του δεν ολοκληρώθηκε όχι επειδή με δίκη του βούληση της σταμάτησε, αλλά γιατί όπως κατέθεσε η καταγγέλλουσα «ξενέρωσε». Τα καταγγελλόμενα περιστατικά είναι τα ίδια σε όλες τις καταθέσεις της» είπε η εισαγγελέας.
Στον ισχυρισμό της υπεράσπισης ότι η δεύτερη καταγγέλουσα τον εκδικείται επειδή δεν πήρε ρόλο, η εισαγγελέας σχολίασε: «Αν ήταν συναινετικό αυτό που έγινε γιατί δεν πήρε το ρόλο; Γιατί στη συνέχεια δεν συνεργάστηκαν ποτέ; Γιατί δεν έπαιξε στις δυο σειρές του Mega;». Όπως σημείωσε εισαγγελέας, η υπεράσπιση επιχείρησε να τρώσει την αξιοπιστία της, υπογραμμίζοντας μεταξύ άλλων ότι η δεύτερη καταγγέλλουσα απαντούσε στα τηλέφωνα του κατηγορουμένου και στα όσα ερωτικά της έλεγε.

Η απόπειρα βιασμού στο αυτοκίνητο

Η εισαγγελέας ζήτησε την ενοχή του Πέτρου Φιλιππίδη για την απόπειρα βιασμού, που σύμφωνα με την καταγγέλλουσα συνέβη μέσα στο αυτοκίνητο του σε ένα δρομάκι στο Παλαιό Ψυχικό.
Στην αγόρευσή της, η εισαγγελέας αποδόμησε τους ισχυρισμούς του ηθοποιό ότι υπήρξε συναινετική σεξουαλική συνεύρεση, λέγοντας: «Για ποιο λόγο τότε η καταγγέλλουσα δεν πήρε κάποιο ρόλο; Για ποιο λόγο δεν επιδιώκει να τον συναντήσει μετά; Έγινε πολύς λόγος για το ημερολόγιο της καταγγέλλουσας ότι δεν κατέγραψε εκεί το περιστατικό. Οι σελίδες στο ημερολόγιό της εκείνες τις ημέρες είναι κενές. Είναι ένα τραυματικό γεγονός που δεν θέλησε να καταγράψει.
Μας είπαν για γυμνή φωτογράφιση της καταγγέλλουσας. Όποιος δηλαδή κάνει γυμνή φωτογράφιση κάνει καταγγελίες για απόπειρα βιασμού; Και στην τρίτη καταγγελία τηρούνται τα στοιχεία του εγκλήματος της απόπειρας βιασμού. Εξανάγκασε την καταγγέλλουσα σε ανοχή γεννετήσιας πράξης με τη χρήση βίας έχοντας την κλειδωμένη εντός του οχήματος του».

Στις 19 Ιανουαρίου θα συνεχιστεί η δίκη

Η δίκη του Πέτρου Φιλιππίδη θα συνεχιστεί στις 19 Ιανουαρίου, οπότε θα αρχίσουν οι αγορεύσεις των συνηγόρων των δύο πλευρών. Πρώτος προγραμματίστηκε να αγορεύσει ο συνήγορος της δεύτερης καταγγέλουσας, Χάρης Σαλούστρος.
Το δικαστήριο ανακοίνωσε τις συνεδριάσεις για τον Ιανουάριο που όρισε στις 26 και 27 του μηνός. Οι δικάσιμοι που ανακοίνωσε για τον Φεβρουάριο θα πραγματοποιηθούν στις 2,3, 6, 7, 8 και 9 του μηνός.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης