Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Όταν ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος κέρδιζε το πρώτο ελληνικό χρυσό σε Ολυμπιακούς Αγώνες ύστερα από 48 χρόνια! (video)

Όταν ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος κέρδιζε το πρώτο ελληνικό χρυσό σε Ολυμπιακούς Αγώνες ύστερα από 48 χρόνια! (video)
Ήταν 8 Σεπτεμβρίου του 1960 όταν ο μετέπειτα βασιλιάς Κωνσταντίνος κατακτούσε το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Ρώμης στο άθλημα της ιστιοπλοΐας. Αυτό έμελλε να είναι το πρώτο για την Ελλάδα μετά το 1912 και το τελευταίο μέχρι την Ολυμπιάδα της Μόσχας το 1980!

Έπειτα από μία διαδρομή 83 ετών, ο τέως βασιλιάς της ΕλλάδαςΚωνσταντίνος Γλύξμπουργκ έφυγε από την ζωή. Εκτός από ένα πρόσωπο με συμμετοχή σε μερικές από τις πιο σημαντικές στιγμές της σύγχρονης πολιτικής ιστορίας της χώρας, ο Κωνσταντίνος υπήρξε σημαντική προσωπικότητα και για τον ελληνικό αθλητισμό.

Η αρχή έγινε στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Ρώμης το 1960, όταν ο Κωνσταντίνος όχι μόνο αποτέλεσε μέρος της ελληνικής ολυμπιακής ομάδας αλλά ήταν και ο σημαιοφόρος της αποστολής στην τελετή έναρξης των αγώνων. Μόλις 20 ετών τότε και χωρίς να έχει βλέψεις για άμεση διαδοχή του θρόνου, το μόνο που τον ενδιέφερε ήταν μία μεγάλη αγωνιστική διάκριση στο άθλημα που τον γοήτευε πιο πολύ απ’όλα, την ιστιοπλοΐα.

glix_1.jpg

Το πάθος και η θέληση για μία διάκριση

Η Ολυμπιάδα της Ρώμης ήταν η μεγάλη του ευκαιρία να πραγματοποιήσει το όνειρό του και γι’αυτό μάλιστα επέλεξε ο ίδιος τους συναθλητές του που θα αποτελούσαν το πλήρωμα του σκάφους «Νηρεύς» και όχι η ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή. Έπειτα από προσεκτική επιλογή, ο Οδυσσέας Εσκιτζόγλου και ο Γιώργος Ζαΐμης ακολούθησαν τον Κωνσταντίνο στη Νάπολη, περίπου ένα μήνα πριν την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων, προκειμένου να πραγματοποιήσουν εντατικές προπονήσεις, δείγμα του πόσο πολύ ήθελε το μετάλλιο ο διάδοχος του θρόνου.

Περισσότερα στο BNSports

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης