Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Τζανάκης: Άλλες 2-3 εβδομάδες δύσκολες – Θα έχουμε λίγο λιγότερο από 500.000 κρούσματα ιώσεων και covid την εβδομάδα

Τζανάκης: Άλλες 2-3 εβδομάδες δύσκολες – Θα έχουμε λίγο λιγότερο από 500.000 κρούσματα ιώσεων και covid την εβδομάδα
Ο Ν. Τζανάκης προειδοποίησε ότι το σύστημα υγείας πρέπει να προετοιμαστεί για άλλες 2-3 εβδομάδες δύσκολες, καθώς θα κορυφωθεί η έξαρση στα κρούσματα
«Έχουμε 100.000 με 120.000 κρούσματα με ιώσεις την ημέρα από ασθενείς με γρίπη. Μιλάμε για περίπου 350.000 κρούσματα ιώσεων στην Ελλάδα προς το τέλος του μήνα, που μαζί με τα κρούσματα κορωνοϊού, θα έχουμε λίγο λιγότερο από μισό εκατομμύριο κρούσματα την εβδομάδα στην Ελλάδα», εκτίμησε ο Καθηγητής Πνευμονολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης, Νίκος Τζανάκης.
Ο κ. Τζανάκης μιλώντας στον ΑΝΤ1 προειδοποίησε ότι το σύστημα υγείας πρέπει να προετοιμαστεί για άλλες 2-3 εβδομάδες δύσκολες, καθώς θα κορυφωθεί η έξαρση στα κρούσματα.
«Έως τώρα, είχαμε μια ήπια περίοδο, λόγω και των κλειστών σχολείων», σημείωσε και εξήγησε για την έξαρση που παρατηρείται ότι «είμαστε μετά από 3 χρόνια που δεν έχει εκπαιδευθεί το αναπνευστικό μας απέναντι σε αυτά τα παθογόνα».

Τα μικρά παιδιά δεν είχαν εκτεθεί σε αυτά τα παθογόνα

Όπως ανέφερε, «παιδιά που σήμερα είναι 5 ετών, γεννήθηκαν και μεγάλωσαν μέσα στην πανδημία και δεν είχαν εκτεθεί ποτέ σε αυτά τα παθογόνα. Μια ίωση στρώνει τον δρόμο για την επόμενη και έτσι ,θα πρέπει να είναι όλοι πολύ προσεκτικοί».
Σχολιάζοντας τον αριθμό των κλινών ΜΕΘ Παίδων , ανέφερε ότι «τα παιδιά ευτυχώς σπάνια χρειάζονται κλίνες ΜΕΘ», αποδίδοντας τις αυξημένες ανάγκες στην σύμπτωση της έξαρσης των εποχικών ιώσεων και του κορωνοϊού που οδηγούν παιδιά από διάφορα σημεία της χώρας στην Αττική για να νοσηλευθούν σε κλίνη ΜΕΘ.

Όχι μάσκα στα σχολεία

Ο κ. Τζανάκης εξέφρασε τη διαφωνία του για την επιστροφή της μάσκας στα σχολεία, συστήνοντας τα παιδιά να προσέχουν και « να απολυμαίνονται τα θρανία τους και όλοι οι παιδότοποι».
Εξήγησε ότι «τόσο η γρίπη όσο και ο συγκυτιακός ιός ( RSV), μεταδίδονται πολύ ευκολότερα από τις επιφάνειες από ότι ο κορωνοϊός».
«Μπορούμε να ξεπεράσουμε την κρίση χωρίς αστυνομικά μέτρα. Θα πρέπει όμως να μας γίνει συνείδηση ότι μπορούμε να χρησιμοποιούμε την μάσκα συνειδητά, όπου θεωρούμε ότι υπάρχει λόγος προστασίας», κατέληξε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης