Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Μαγιορκίνης: Μέχρι τέλη Ιανουαρίου η έξαρση των ιώσεων, έχουν μπει σε κάθε σπίτι – Ανησυχία για πίεση στο σύστημα υγείας

Μαγιορκίνης: Μέχρι τέλη Ιανουαρίου η έξαρση των ιώσεων, έχουν μπει σε κάθε σπίτι – Ανησυχία για πίεση στο σύστημα υγείας
"Ο κόσμος πρέπει να κάνει λιγάκι υπομονή. Θα περάσουμε μια άρρωστη περίοδο, όπου όμως δεν θα χρειαστεί να πάμε στα νοσοκομεία σε μεγάλο βαθμό, αλλά και θα αρρωστήσουμε και θα κάνουμε συνάχι και πυρετούς", ανέφερε ο Γκ. Μαγιορκίνης
Σχετικά Άρθρα
Οι αναπνευστικές ιώσεις που κυκλοφορούν πιο έντονα φέτος έχουν μπει σε κάθε σπίτι, σύμφωνα με τον Γκίκα Μαγιορκίνη, ο οποίος και σημείωσε για την τριδημία (γρίπη, ιώσεις, κορωνοϊός) πως «όλα μαζί μας ανησυχούν γιατί όλα μαζί μπορούν να δημιουργήσουν μία πίεση στο σύστημα υγείας».
«Βρισκόμαστε στην κορύφωση της έξαρσης. Μέχρι τέλη Ιανουαρίου, λογικά θα συνεχιστεί στην ίδια ένταση. Από τέλη Ιανουαρίου και μετά, μπορούμε να περιμένουμε κάποια βελτίωση», ανέφερε μιλώντας στην ΕΡΤ ο καθηγητής επιδημιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας, Γκ. Μαγιορκίνης.
Σημείωσε πως είναι πολλοί οι ιοί της γρίπης , αλλά «αυτή που μας απασχολεί κυρίως είναι η γρίπη Α».
«Νομίζω ο κόσμος πρέπει να κάνει λιγάκι υπομονή. Θα περάσουμε μια άρρωστη περίοδο, όπου όμως δεν θα χρειαστεί να πάμε στα νοσοκομεία σε μεγάλο βαθμό, αλλά και θα αρρωστήσουμε και θα κάνουμε συνάχι και πυρετούς», ανέφερε.
Για τις νοσηλείες των παιδιών, τόνισε πως δεν καταλήγουν στις ΜΕΘ , ενώ οι γεμάτες παιδιατρικές κλινικές οφείλονται στην εποχική γρίπη και τις ιώσεις.

Περί κορωνοϊού

Δεν προβλέπεται εξαφάνιση του κορωνοϊού, καθώς είναι ένας επιπλέον ιός που θα τον έχουμε συνέχεια μαζί μας, σύμφωνα με τον κ. Μαγιορκίνη.
Όπως είπε, «ο κορωνοϊός ήρθε για να μείνει, πρέπει να μάθουμε να ζούμε μαζί του, απλώς αυτή την στιγμή είναι πιο διαχειρίσιμη η κατάσταση».
Σχετικά με τη μετάλλαξη kraken, εξήγησε ότι ακόμη δεν υπάρχουν επιστημονικά δεδομένα για την επικινδυνότητά της, ούτε έχει καταγραφεί πίεση στα νοσοκομεία των ΗΠΑ.
Όπως ανέφερε, «κάθε φορά που θα βγαίνει μια νέα μετάλλαξη θα ακούμε ότι ξεφεύγει από την ανοσία ή τον εμβολιασμό και ότι είναι το πιο μεταδοτικό στέλεχος μέχρι στιγμής. Δεν έχουμε σαφή στοιχεία γι’ αυτά τα πράγματα».

Για ελλείψεις φαρμάκων

Σε ό,τι αφορά το θέμα της έλλειψης φαρμάκων, σημείωσε ότι υπάρχουν γενόσημα που μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης