Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Υπόθεση Πισπιρίγκου: Την Τετάρτη 11/1 συνεχίζεται η δίκη, μετά την απόρριψη της αναβολής από το δικαστήριο

Υπόθεση Πισπιρίγκου: Την Τετάρτη 11/1 συνεχίζεται η δίκη, μετά την απόρριψη της αναβολής από το δικαστήριο
 Η δίκη θα συνεχιστεί την Τετάρτη 11 Ιανουαρίου στις 12:00
Την Τετάρτη 11 Ιανουαρίου θα συνεχιστεί η δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου, μετά την απολογία της για τους θανάτους των δύο μικρότερων παιδιών της.
Σήμερα, Δευτέρα 9/1, απορρίφθηκε το αίτημα αναβολής της δίκης που υπέβαλε ο δικηγόρος της Ρούλας Πισπιρίγκου και έτσι, η δίκη θα συνεχιστεί την Τετάρτη 11 Ιανουαρίου στις 12:00, αμέσως μετά την απολογία της κατηγορούμενης στις 9 το πρωί.
Ωστόσο, ο  συνήγορος της κατηγορούμενης, Αλέξης Κούγιας, αντέδρασε υποστηρίζοντας ότι είναι αδύνατον να έχει ολοκληρωθεί η απολογία, καθώς «μόνο το υπόμνημα είναι 120 σελίδες», όπως ανέφερε στην πρόεδρο, η οποία απάντησε πως σε περίπτωση που υπάρξει πρόβλημα, το δικαστήριο θα ξαναδιακόψει.
Σημειώνεται ότι νωρίτερα σήμερα (9/1), απορρίφθηκε από το δικαστήριο η αναβολή που ζήτησε ο Α. Κούγιας, καθώς σύμφωνα με την πρόεδρο «πρώτο μέλημα του δικαστηρίου είναι η απονομή της Δικαιοσύνης. Έχουμε μία κατηγορούμενη που είναι κρατούμενη . Δεν σημαίνει ότι μπορεί να δοθεί αναβολή επειδή αργεί το 18μηνο, ούτε ότι πρέπει να παραμείνει κρατούμενη ή να δικαστεί όταν πλησιάζει το 18μηνο|».
Μάλιστα, να απορριφθεί το αίτημα αναβολής και να διακοπεί η εκδίκαση ζήτησε και η εισαγγελέας, υπογραμμίζοντας πως ούτως ή άλλως είναι μια δίκη που θα διαρκέσει πολύ και επομένως, θα υπάρχει ευχέρεια να εξυπηρετείται ο συνήγορος της κατηγορούμενης.

Οι μάρτυρες

Στο μεταξύ, το δικαστήριο προχώρησε στην κλήρωση των τεσσάρων ενόρκων- δύο γυναικών και δύο ανδρών- , μέλη του ΜΟΔ που θα δικάσει τη Ρούλα Πισπιρίγκου και δύο αναπληρωματικών μελών, ενώ μετά προχώρησε στην ανάγνωση της κατηγορίας από την εισαγγελέα καθώς και στην εκφώνηση των 52 μαρτύρων, μεταξύ των οποίων γιατροί, νοσηλευτές και ιατροδικαστής.
Εκ μέρους της κατηγορουμένης, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο συνήγορός της, θα κληθούν άλλοι 20 μάρτυρες, μεταξύ των οποίων 8 ιατροδικαστές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης