Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Παγώνη: Δεν μπορεί να κλείνουν τα σχολεία λόγω ιώσεων – Τι θα γίνει με τις απουσίες

Παγώνη: Δεν μπορεί να κλείνουν τα σχολεία λόγω ιώσεων – Τι θα γίνει με τις απουσίες
Απαραίτητος ο εμβολιασμός για τη γρίπη, έχουν εμβολιαστεί μόλις 2,6 εκατομμύρια έναντι 4,5 εκατ. πέρσι
Την θέση πως δεν μπορεί να κλείνουν τα σχολεία κάθε χρόνο λόγω των ιώσεων διατύπωσε η πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας – Πειραιά, Ματίνα Παγώνη.
Σε δηλώσεις της στο ΣΚΑΪ η κα.Παγώνη υποστήριξε ότι οι μητέρες πρέπει να εξοπλίσουν τα παιδιά τους με αντισηπτικά και να φροντίσουν να τα υποβάλουν σε τεστ γρίπης ή Covid πριν τα στείλουν σε αυτό.
Παράλληλα υπενθύμισε πως ακόμη και με ελαφρά συμπτώματα, τα παιδιά θα πρέπει να μένουν στο σπίτι, ενώ υποστήριξε πως κατά τη διάρκεια των διακοπών, τα παιδιά επισκέπτονταν παιδότοπους, εμπορικά κέντρα και φίλους τους, γεγονός που δε δικαιολογεί το ενδεχόμενο να κλείσουν τα σχολεία.

Για φάρμακα

Όσον αφορά την έλλειψη φαρμάκων, είπε ότι σε μεγάλο ποσοστό τα νοσοκομεία χρησιμοποιούν γενόσημα φάρμακα, για αυτό και οι γονείς δε θα πρέπει να τα φοβούνται καθώς είναι κάτι που το αποφασίζει ο προσωπικός γιατρός ή ο παιδίατρος.
Ταυτόχρονα υπενθύμισε πως όταν το φάρμακο, που έχει συνταγογραφηθεί από το γιατρό, έχει εξαντληθεί από τα ράφια των φαρμακείων, οι γονείς καλό θα ήταν να πηγαίνουν τα παιδιά τους σε κοντινό νοσοκομείο ή κέντρο υγείας.
Τέλος χαρακτήρισε «απαραίτητο» τον εμβολιασμό για τη γρίπη, καθώς όπως ανέφερε μόλις 2,6 εκατ. έχουν εμβολιαστεί σε σχέση με 4,5 εκατ. το περασμένο έτος.

Τι θα γίνει με τις απουσίες

Από την πλευρά της η υφυπουργός Παιδείας, Ζέττα Μακρή δήλωσε πως η κυβέρνηση δεν αποφασίζει μόνη της για τα μέτρα που λαμβάνει, αλλά κινείται πάντοτε με γνώμονα τις αποφάσεις των ειδικών.
«Εάν εισηγηθούν κάτι οι ειδικοί, εμείς θα το ακολουθήσουμε. Δεν αυτενεργούμε», τόνισε η υφυπουργός.
Σχετικά με τις απουσίες στα σχολεία, έκανε γνωστό πως «οι απουσίες για την Covid ισχύουν επιπροσθέτως από τις απουσίες για τη γρίπη. Καταγράφονται αλλά δεν υπολογίζονται».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης