Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Παπαζάχος για σεισμό στη Λέσβο: Πολλοί μετασεισμοί - Οι κάτοικοι να είναι σε επιφυλακή

Παπαζάχος για σεισμό στη Λέσβο: Πολλοί μετασεισμοί - Οι κάτοικοι να είναι σε επιφυλακή
"Μπορεί να υπάρξει σε άλλο μέρος του ρήγματος ένας σεισμός 4,5 ή 4,8 Ρίχτερ που να ενεργοποιήσει κάτι άλλο", σύμφωνα με τον Κώστα Παπαζάχο
Σχετικά Άρθρα
«Θα πρέπει να περάσει μία εβδομάδα για να ξέρουμε αν ήταν ο κύριος σεισμός τα 4,9 Ρίχτερ», ανέφερε ο σεισμολόγος, Κώστας Παπαζάχος, για τις σεισμικές δονήσεις στη Λέσβο, σημειώνοντας πως «έχουμε πολλούς μετασεισμούς το βράδυ (7/1), ο πιο μεγάλος ήταν 3,1 Ρίχτερ».
Ο κ. Παπαζάχος μιλώντας στον ΑΝΤ1 , αφού σημείωσε πως πηγαίνει καλά η σεισμική ακολουθία, τόνισε ότι πρόκειται για χερσαία περιοχή, «ένα ρήγμα που είναι παράλληλα με ένα άλλο ρήγμα».
Όπως είπε, «δεν μπορούμε να πούμε με ασφάλεια αν ήταν ο κύριος σεισμός. Η περιοχή έχει πολύ καιρό να δώσει μεγάλο σεισμό. Μπορεί να υπάρξει σε άλλο μέρος του ρήγματος ένας σεισμός 4,5 ή 4,8 Ρίχτερ που να ενεργοποιήσει κάτι άλλο».
Ακόμη, υπενθύμισε το μεγάλο σεισμό που είχε γίνει από πολλά χρόνια από το ρήγμα της Αγίας Παρασκευής προκαλώντας θανάτους και καταστροφές, υπογραμμίζοντας πως οι κάτοικοι του νησιού θα πρέπει να είναι σε επιφυλακή.

Ετησίως γίνονται 10 σεισμοί στην Ελλάδα

Όπως ανέφερε ο κ. Παπαζάχος, «η Ελλάδα έχει το 60% της σεισμικής δραστηριότητας της Ευρώπης και το 3% της παγκόσμιας σεισμικής δραστηριότητας. Κάθε χρόνο γίνονται 10 σεισμοί των 5 Ρίχτερ και ένας σεισμός 6,2 - 6,3 Ρίχτερ ή αν δεν γίνει τον έναν χρόνο θα γίνει τον άλλον».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης