Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Παπαδόπουλος για σεισμό στη Λέσβο: Είναι νωρίς να κάνουμε αξιολόγηση αν ήταν ο κύριος σεισμός αυτός των 4,9 Ρίχτερ

Παπαδόπουλος για σεισμό στη Λέσβο: Είναι νωρίς να κάνουμε αξιολόγηση αν ήταν ο κύριος σεισμός αυτός των 4,9 Ρίχτερ
Ο Γ. Παπαδόπουλος αναφέρθηκε και στη σεισμική δραστηριότητα στην Εύβοια
«Είναι δυναμικό φαινόμενο ο σεισμός, κάθε μικρότερη δόνηση που προστίθεται, μας βοηθά να αξιολογήσουμε την κατάσταση. Είναι νωρίς να κάνουμε αξιολόγηση αν ήταν ο κύριος σεισμός αυτός των 4,9 Ρίχτερ», ανέφερε μιλώντας για τη Λέσβο ο Διευθυντής Ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, Γεράσιμος Παπαδόπουλος.
Ο κ. Παπαδόπουλος μιλώντας στον ΑΝΤ1, αναφέρθηκε και στη σεισμική δραστηριότητα στην Εύβοια, μετά και την δόνηση των 4,2 Ρίχτερ, εξηγώντας πως «έχουμε σε εξέλιξη τρεις ανεξάρτητες σεισμικές εστίες, δεν είναι οι μεν μετασεισμοί των δε. Οι εστίες στα νότια, στα Ψαχνά και στο βορειοανατολικό τμήμα είναι σε σημαντικές αποστάσεις μεταξύ τους. Είναι σε παράλληλη εξέλιξη η δραστηριότητα και στις τρεις σεισμικές εστίες».
Περαιτέρω, ο κ. Παπαδόπουλος υπογράμμισε ότι «δεν πρέπει να επαναλάβουμε τα λάθη του παρελθόντος, όπως πέρσι στο Αρκαλοχώρι ή στις 29 Νοεμβρίου στην Εύβοια, όταν λίγες ώρες μετά τις αναφορές από σεισμολόγους ότι “κατά πάσα πιθανότητα ήταν ο κύριος σεισμός, που σημαίνει κατά 95%”, η φύση τους διέψευσε, καθώς έγιναν ισχυρότεροι σεισμοί».
Μάλιστα, στρεφόμενος κατά της Επιτροπής Εκτίμησης Σεισμικού Κινδύνου, σημείωσε πως «το θέμα δεν είναι μόνο τι λένε οι σεισμολόγοι στους κατοίκους των περιοχών, αλλά και οι οδηγίες που δίνει η πολιτική προστασία στις δημοτικές Αρχές των περιοχών όπου έχει εκδηλωθεί ο σεισμός και στην Εύβοια είδαμε ότι δεν έδωσαν καμία».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης