Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Qatar Gate: Η προφυλακισμένη Καϊλή θα δει την κόρη της την Παρασκευή (6/1)

Qatar Gate: Η προφυλακισμένη Καϊλή θα δει την κόρη της την Παρασκευή (6/1)
Δηλώσεις του συνηγόρου της προφυλακισμένης ευρωβουλευτού
Την πρώτη επίσκεψη της κόρης της θα δεχθεί την Παρασκευή (6/1/2023) η ευρωβουλευτής Εύα Καϊλή, η οποία είναι προφυλακισμένη από τις 9 Δεκεμβρίου 2022 για το σκάνδαλο Qatar Gate, όπως είπε ο συνήγορός της, Μιχάλης Δημητρακόπουλος.
Η συνάντηση θα είναι διάρκειας τριών ωρών και πρόκειται για την πρώτη επαφή μετά τις 9 Δεκεμβρίου όπου η ευρωβουλευτής συνελήφθη.

Το τηλεφώνημα της Καϊλή 

Στις σχέσεις της Marie Arena με τον Antonio Panzeri αλλά και στο τηλεφώνημα της Εύας Καϊλή στην Βελγίδα ευρωβουλευτή εστιάζει δημοσίευμα της Le Soir για το Qatar gate.
Σύμφωνα με την Le Soir, η Arena, το όνομα της οποίας εμπλέκεται στο σκάνδαλο του Qatar gate όπως αυτό της Καϊλή, είχε εκατοντάδες τηλεφωνήματα με τον Panzeri.
Συγκεκριμένα, υπήρξαν 389 κλήσεις από τον Δεκέμβριο του 2021 έως τον Σεπτέμβριο του 2022.
Την ίδια περίοδο ο σύντροφος της Εύας Καϊλή Francesco Giorgi είχε με τον Panzeri 437 κλήσεις. Η ίδια η Arena πάντως σε κατάθεσή της έχει δικαιολογήσει τις συχνές επαφές λέγοντας πως o Panzeri ήταν συνάδελφος στη και φίλος της.
Η Arena διαδέχτηκε τον Panzeri ως επικεφαλής της Υποεπιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (DROI) του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου τον Ιούλιο του 2019.
Για τη ΜΚΟ «Fight Impunity» του Panzeri, δήλωσε πως δεν είχε κάποια ιδιαίτερη σχέση
Η Le Soir αναφέρεται και στην Εύα Καϊλή, λέγοντας πως στις 9 Δεκεμβρίου, μετά τη σύλληψη του Giorgi τηλεφώνησε στον σύντροφό της αλλά και στον Panzeri και δεν τους βρήκε. Ανήσυχη λοιπόν τηλεφώνησε στην Arena και στον Mark Tarabella, που επίσης εμπλέκεται στην υπόθεση.
Συγκεκριμένα, η Καϊλή δήλωσε: «προσπάθησα πρώτα να καλέσω τον Panzeri που μιλάει μόνο ιταλικά – αλλά δεν μπορούσα να τον βρω.
Στη συνέχεια προσπάθησα να επικοινωνήσω με τον Tarabella και στη συνέχεια με την Arena.
Μου είπαν ότι δεν ήξεραν γιατί ο Panzeri δεν απαντούσε. Δεν μιλάει αγγλικά, οπότε προτιμώ να επικοινωνώ μαζί του μέσω των φίλων του».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης