Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Μαγιορκίνης: Κανένας κίνδυνος για την Ελλάδα από την επιδημία του covid στην Κίνα

Μαγιορκίνης: Κανένας κίνδυνος για την Ελλάδα από την επιδημία του covid στην Κίνα
Έχει μια δυναμική το νέο στέλεχος από τη βόρεια Αμερική αλλά είναι μικρή είπε ο κ.Μαγιορκίνης
Σχετικά Άρθρα
Καθησυχαστικός σχετικά με την εξέλιξη της πανδημίας του κορωνοϊού τόσο από την εμφάνιση των νέων παραλλάξεων όσο και από την επικείμενη άφιξη Κινέζων τουριστών εμφανίστηκε ο καθηγητής επιδημιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας, Γκίκας Μαγιορκίνης.
«Η Κίνα αυτή τη στιγμή το μόνο που έκανε ήταν να σταματήσει την ανερμάτιστη πολιτική, η οποία στην ουσία βασάνιζε τους πολίτες της χωρίς να έχει κάποιο συγκεκριμένο στόχο.
Ήταν ένας φαύλος κύκλος αυτό.
Αναστρέφοντας αυτή την πολιτική έχει σαν συνέπεια υπάρχει αυξημένη κυκλοφορία του ιού στην Κίνα και επειδή δεν υπάρχει υβριδική ανοσία, υπάρχει αυξημένη πιο υψηλή κυκλοφορία από ότι υπάρχει στις υπόλοιπες χώρες.
Δεν βλέπω κάποιο ιδιαίτερο κίνδυνο από την κατάσταση στην Κίνα, για εμάς σε αυτή τη φάση» είπε μιλώντας στην ΕΡΑ ο κ.Μαγιορκίνης.

Τι είπε για τη νέα παράλλαξη

Όσον αφορά το νέο στέλεχος κορωνοϊού από τη Βόρεια Αμερική το XBB15, ο κ. Μαγιορκίνης είπε ότι έχει μία δυναμική αλλά μικρή.
«Πρόκειται για ένα στέλεχος το οποίο είναι η ανάμιξη από δύο στελέχη της Omicron 2.
Φαίνεται στις πρώτες αναλύσεις ότι έχει ένα μικρό πλεονέκτημα σε σχέση με τα υπόλοιπα στελέχη που κυκλοφορούν και λέω ότι είναι μικρό διότι φαίνεται ότι είναι γύρω στο 20% ποσοστό που θεωρείται μικρό για τα δεδομένα που είχαμε, όταν ερχόντουσαν νέες παραλλαγές τα πλεονεκτήματα που είχαν είναι της τάξης του 90% και πάνω» υποστήριξε ο κ.Μαγιορκίνης.
Ερωτηθείς για το εάν η αύξηση της κινητικότητας μέσα στις γιορτές θα ευνοήσει μία νέα έξαρση του covid, ο κ. Μαγιορκίνης απάντησε πως δεν θεωρεί ότι η κίνηση των γιορτών θα έχει κάποιο ιδιαίτερο αποτύπωμα.
«Και αυτό γιατί η υβριδική ανοσία στον πληθυσμό πλέον είναι πολύ υψηλή.
Όλο το προηγούμενο καιρό κόσμος συνέχιζε να βρίσκεται, να διασκεδάζει, να αναμειγνύεται σε σχέση με προηγούμενες χρονιές.
Η διαφορά που έχουμε στην κινητικότητα κατά τη διάρκεια των γιορτών σε σύγκριση με πριν τις γιορτές δεν είναι μεγάλη, ενώ στις προηγούμενες χρονιές ήταν τεράστια γιατί ήμασταν κλεισμένοι και δεν βρισκόμασταν», ανέφερε ο κ.Μαγιορκίνης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης