Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Τζανάκης για γρίπη: Θα φτάσουμε 300.000 - 350.000 κρούσματα την εβδομάδα

Τζανάκης για γρίπη: Θα φτάσουμε 300.000 - 350.000 κρούσματα την εβδομάδα
Η εκτίμηση του Ν. Τζανάκη για την εξέλιξη της γρίπης
Σχετικά Άρθρα
Τα κρούσματα γρίπης εβδομαδιαίως θα φτάσουν στα 300.000-350.000, προειδοποιεί ο καθηγητής πνευμολογίας, Ν. Τζανάκης, εκτίμηση που αποδίδει στο γεγονός πως «είμαστε απροετοίμαστοι ανοσιολογικά».
Ο κ. Τζανάκης μιλώντας στον ΣΚΑΪ ανέφερε πως «βουλιάζουν» τα νοσοκομεία από περιστατικά γρίπης, ενώ ανησυχητικό είναι το γεγονός ότι οι περισσότεροι άνω των 60 ετών δεν έχουν εμβολιαστεί κατά της γρίπης.
Απαντώντας στο πώς ξεχωρίζουμε τη γρίπη από το κορωνοϊό, εξήγησε ότι αυτό μπορεί να γίνει μόνο κατόπιν εργαστηριακού ελέγχου.

Κοκτέιλ ιώσεων

Πάντως, ο Ιανουάριος και μέχρι τις αρχές του Φεβρουαρίου θα είναι δύσκολη περίοδος, με κοκτέιλ ιώσεων, όπως ανέφερε ο κ. Τζανάκης μιλώντας στην ΕΡΤ, σημειώνοντας ότι πρωταγωνιστής η γρίπη, που είναι σε ανοδική φάση.
«Υπάρχουν πάρα πολλές ιώσεις και πέραν της γρίπης. Είναι ο κορωνοϊός, άλλοι αναπνευστικοί ιοί και ο συγκυτιακός ιός , ο οποίος είναι ιδιαίτερα επικίνδυνος για παιδάκια κάτω των 5 ετών και κυρίως για βρέφη και παιδάκια κάτω των 2 ετών ή του ενός έτους», ανέφερε ο κ. Τζανάκης.
Εκτίμησε ότι το πανδημικό κύμα θα φτάσει στην κορύφωσή του «μάλλον προς την 3η-4η εβδομάδα του Ιανουαρίου, με πάρα πολλά κρούσματα ημερησίως και εν συνεχεία προς τα μέσα Φλεβάρη θα αρχίσει να φθίνει».

Για ελλείψεις φαρμάκων

Αναφορικά με τις ελλείψεις στα φάρμακα ο κ. Τζανάκης σημείωσε ότι «στο νοσοκομείο δεν υπάρχουν ελλείψεις αυτή τη στιγμή, καλύπτονται εύκολα όποτε και αν χρειαστεί. Τώρα ο κόσμος έξω όντως δεν βρίσκει ορισμένες φορές τα φάρμακά του. Προσωπικά όμως δεν έχω βρει περίπτωση που να ένα ζωτικό φάρμακο να το χρειάστηκε και να μην το βρήκε κάποιος.

Για επιστροφή στην εργασία των ανεμβολίαστων υγειονομικών

Σε ό,τι αφορά την επιστροφή από σήμερα των ανεμβολίαστων υγειονομικών στα νοσοκομεία, ο κ. Τζανάκης τόνισε ότι δεν υπάρχει επιστημονικός λόγος ή επιδημιολογικό λόγος αυτής της διάκρισης.
Όπως ανέφερε «θεωρώ ότι δεν υπάρχει επιστημονική βάση για αυτού του είδους τη διάκριση μεταξύ αυτών που έχουν εμβολιαστεί και αυτών που δεν έχουν εμβολιαστεί, ιδίως αν αυτοί υγειονομικοί που δεν έχουν εμβολιαστεί έχουν νοσήσει με φυσική νόσηση. Νομίζω ότι δεν πρέπει πλέον να διακρίνουμε αυτούς τους ανθρώπους από τους υπόλοιπους εργαζόμενους στα νοσοκομεία και θα πρέπει ενιαία να έχουμε την ίδια βάση όλοι μας».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης