Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Παγώνη: Ο Ιανουάριος είναι ο μήνας της γρίπης, θα αυξηθούν τα κρούσματα

Παγώνη: Ο Ιανουάριος είναι ο μήνας της γρίπης, θα αυξηθούν τα κρούσματα
Το κύμα ιώσεων και γρίπης θα παραμείνει σίγουρα μέχρι τις αρχές του Φεβρουαρίου, σύμφωνα με την Μ. Παγώνη
Σχετικά Άρθρα
Ο Ιανουάριος είναι ο μήνας της γρίπης και μόνος σύμμαχος είναι ο εμβολιασμός, τόνισε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Μ. Παγώνη, σημειώνοντας ότι θα αυξηθούν μέσα στον μήνα τα κρούσματα.
Η κα Παγώνη μιλώντας στον ΣΚΑΪ ανέφερε το κύμα ιώσεων και γρίπης θα παραμείνει σίγουρα μέχρι τις αρχές του Φεβρουαρίου, σημειώνοντας ότι την κατάσταση επιβαρύνει το γεγονός ότι το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού έχει ξεχάσει τη χρήση μάσκας και αντισηπτικού.
Η ίδια έκανε έκκληση στους γονείς να μην πανικοβάλλονται, συμβουλεύοντας τους πως αν δεν βρίσκουν αντιπυρετικά για τα παιδιά τους, η καλύτερη λύση είναι η άμεση διακομιδή τους σε κάποιο νοσοκομείο ή κέντρο υγείας.
Σχετικά με τις ελλείψεις φαρμάκων, γνωστοποίησε ότι μετά τις 8 Ιανουαρίου θα ξεκινήσουν οι καταγραφές στις αποθήκες, θα σταματήσουν οι εξαγωγές φαρμάκων, υπογραμμίζοντας ότι προτεραιότητα αποτελεί η καταγραφή ελλείψεων στα νοσοκομεία.

Έξαρση covid στην Κίνα

Σε ό,τι αφορά την έξαρση κρουσμάτων με Covid-19 στην Κίνα, η κα Παγώνη ανέφερε ότι δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας, καθώς αυτή τη στιγμή η Ελλάδα δεν έχει έντονη ροή τουριστών από την Κίνα.
Τέλος, σχετικά με το ενδεχόμενο επαναληπτικής δόσης, σημείωσε πως αρμόδια για την ενημέρωση των πολιτών είναι η επιτροπή εμβολίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης