Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Η Ivermectin που απαξιώθηκε, αποδεικνύεται αποτελεσματική – Συκοφαντήθηκε για να προωθήσουν τα εμβόλια

Η Ivermectin που απαξιώθηκε, αποδεικνύεται αποτελεσματική – Συκοφαντήθηκε για να προωθήσουν τα εμβόλια
Προφανώς συκοφαντήθηκε για να προωθήσουν τα εμβόλια… στα οποία επενδύθηκαν δισεκ. δολάρια…
Η Ivermectin που απαξιώθηκε, αποδεικνύεται αποτελεσματική….
Με βάση τις μελέτες που πραγματοποιούνται… καθυστερημένα… αποδεικνύεται ότι τελικά η Ivermectin μπορεί να αντιμετωπίσει τον Covid 19 ενώ δεν προκαλεί καμία ουσιώδη παρενέργεια…
Προφανώς συκοφαντήθηκε για να προωθήσουν τα εμβόλια… στα οποία επενδύθηκαν δισεκ. δολάρια…
Δεκαετίες χρήσης με σχεδόν τέσσερα δισεκατομμύρια δόσεις σε ανθρώπους προηγήθηκαν της πρόσφατης χρήσης σε ασθενείς με Covid.
Στο βιβλίο The Defeat Of COVID παρουσιάζεται ένα κεφάλαιο για την Ivermectin (Ιβερμεκτίνη) που στέλνει τον COVID… στο lockdown….

Η Ιβερμεκτίνη περιλαμβάνεται στον Κατάλογο Βασικών Φαρμάκων του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) και έχει εγκριθεί από τον Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ (FDA).
Αυτό το καλά ανεκτό αλλά ισχυρό αντιπαρασιτικό φάρμακο έχει συνταγογραφηθεί δισεκατομμύρια φορές στα 36 χρόνια που βρίσκεται στην παραγωγή ενάντια σε ένα ευρύ φάσμα παρασίτων.
Είναι ένα φάρμακο στην οικογένεια της αβερμεκτίνης, που ονομάζεται έτσι επειδή αυτές οι ενώσεις παράγονται από τον οργανισμό του εδάφους Streptomyces avermitilis.
Έχει επίσης μελετηθεί και χρησιμοποιηθεί ενάντια σε ένα ευρύ φάσμα ιών, ειδικά την τελευταία δεκαετία, και υπάρχουν ενδείξεις ισχυρών αντιικών επιδράσεων κατά της γρίπης Α και πάνω από δώδεκα άλλους ιούς που έχουν δοκιμαστεί…

Σε μια μετα-ανάλυση 63 μελετών ιβερμεκτίνης έναντι του Covid 19 σε ανθρώπους, το 100% από αυτές έχουν δείξει θετικά αποτελέσματα.
Οι μελέτες έγιναν από όλες τις ηπείρους εκτός από την Ανταρκτική. Εξεταζόμενες μεμονωμένα, 29 από αυτές τις μελέτες βρέθηκαν να είναι στατιστικά σημαντικές όσον αφορά τη χρήση μόνο της ιβερμεκτίνης.
Στις 63 μελέτες στη μετα-ανάλυση, τα συγκεντρωτικά αποτελέσματα έδειξαν βελτίωση 69% στην πρώιμη θεραπεία και για χρήση προφύλαξης έδειξε βελτίωση 86%.
Από εκείνες τις μελέτες στη μετα-ανάλυση που αξιολογήθηκαν από ομοτίμους, η συνολική βελτίωση στην πρώιμη θεραπεία βρέθηκε ότι ήταν 70% (64% σε τυχαιοποιημένες ελεγχόμενες δοκιμές) και το 86% εκείνων στις οποίες χρησιμοποιήθηκε ιβερμεκτίνη προληπτικά παρουσίασαν βελτίωση (84% σε τυχαιοποιημένες ελεγχόμενες δοκιμές).

Η θνησιμότητα από Covid 19 σε όλες τις χρονικές περιόδους καθυστέρησης στη θεραπεία ήταν 76% βελτιωμένη σε σχέση με τους ελέγχους (69% σε τυχαιοποιημένες ελεγχόμενες δοκιμές), ενώ η θνησιμότητα βελτιώθηκε κατά 84% στην πρώιμη θεραπεία του COVID-19 (82% σε τυχαιοποιημένες ελεγχόμενες δοκιμές).
Να σημειωθεί ότι 40 μελέτες εξαιρέθηκαν από τη μετα-ανάλυση για επιπλοκικούς παράγοντες ή ανεπαρκείς λεπτομέρειες που αναφέρθηκαν, και αυτές έδειξαν επίσης 100% θετικά αποτελέσματα.

Εκτιμάται ότι η πιθανότητα να είναι αναποτελεσματική ή θεραπεία και ταυτόχρονα να παρουσιάζει τόσο θετικά αποτελέσματα όπως οι 63 μελέτες στη μετα-ανάλυση μέχρι σήμερα είναι εξαιρετικά μικρή.
Αυτή η πιθανότητα εκτιμάται ότι είναι μία στο ένα τρισεκατομμύριο.
Τα συνολικά αποτελέσματα της μετα-ανάλυσης δεν βρέθηκαν μόνο να είναι «συντριπτικά θετικά», αλλά και «πολύ συνεπή και πολύ μη ευαίσθητα σε πιθανά κριτήρια επιλογής, κανόνες εξαγωγής αποτελεσμάτων και μεροληψίας».

Η πρώτη κλινική δοκιμή της ιβερμεκτίνης σε ασθενείς με COVID-19 ήταν μια μελέτη παρατήρησης σε τέσσερα νοσοκομεία της Φλόριντα από τον Μάρτιο έως τον Μάιο του 2020.
Ακόμη και σε ασθενείς με σοβαρή πνευμονική προσβολή, η θνησιμότητα ήταν 38,8% στην ομάδα θεραπείας έναντι 80,7% στους υπόλοιπους…
Σε μια τυχαιοποιημένη ελεγχόμενη δοκιμή, οι ασθενείς στους οποίους δόθηκε ιβερμεκτίνη είχαν 8 φορές περισσότερες πιθανότητες να ιαθούν από εκείνους στην ομάδα του εικονικού φαρμάκου.
Αυτό συνέβη παρόλο που η μέση ηλικία και ο αριθμός των συννοσηροτήτων βρέθηκε αργότερα ότι ήταν κάπως υψηλότερος στην πειραματική ομάδα από ότι στην ομάδα ελέγχου.

Η περίπτωση της Αφρικής

Η αφρικανική ήπειρος είχε αξιοσημείωτα χαμηλή συχνότητα εμφάνισης του COVID-19, ιδιαίτερα οι χώρες της Αφρικής κοντά στον Ισημερινό.
Μπορεί να είναι χρήσιμο να εξετάσουμε τις αφρικανικές χώρες όπου η ιβερμεκτίνη χρησιμοποιείται συνήθως για δεκαετίες κατά της ογκοκερκίασης για την οποία έχει συνταγογραφηθεί, για να παρατηρηθούν επιπτώσεις σε ολόκληρο τον πληθυσμό.
Σε αυτή τη σύγκριση πληθυσμού, ο κίνδυνος θανάτου από COVID-19 βρέθηκε να είναι 88,2% χαμηλότερος και η νοσηρότητα 85,7% χαμηλότερη σε 31 χώρες όπου η ογκοκερκίαση είναι ενδημική και η ιβερμεκτίνη χρησιμοποιείται τακτικά.

Η ιβερμεκτίνη, κατά των ιών, είναι από τα ασφαλέστερα φάρμακα που χρησιμοποιούνται μακροχρόνια και ευρέως.
Δεν υπάρχουν γνωστές σοβαρές ανεπιθύμητες ενέργειες που σχετίζονται με τα φάρμακα.
Και πάλι, χρησιμοποιείται συνήθως από τους πληθυσμούς 31 αφρικανικών χωρών για δράση κατά των ενδημικών παρασίτων.
Η δοσολογία έχει δοθεί ως εφάπαξ ετήσια δόση 150 mcg/kg κατά της φιλαρίασης.
Έχουν αναφερθεί πολύ λίγες σοβαρές ανεπιθύμητες παρενέργειες για περισσότερα από 30 χρόνια χρήσης.
Συνολικά 37 από τους περίπου 14.000 ασθενείς που έλαβαν θεραπεία στην Γκάνα είχαν συμπτωματική υπόταση, που σχετίζεται με λιποθυμία ή εφίδρωση ή ταχυκαρδία, υποβλήθηκαν σε θεραπεία με κορτικοστεροειδή.
Αυτή η μελέτη που δημοσιεύτηκε στο Lancet προσδιόρισε την ασφάλειά του σε έγκυες γυναίκες και ο κίνδυνος εμβρυϊκής βλάβης ήταν αμελητέος…

FDA: Τα οφέλη της ιβερμεκτίνης δεν έχουν τεκμηριωθεί

Ωστόσο, παρά τα δεδομένα ασφάλειας που χρονολογούνται πριν από 3 δεκαετίες, ο FDA των ΗΠΑ ισχυρίστηκε: «Οποιαδήποτε χρήση ιβερμεκτίνης για την πρόληψη ή τη θεραπεία του COVID-19 θα πρέπει να αποφεύγεται καθώς τα οφέλη και η ασφάλειά της για αυτούς τους σκοπούς δεν έχουν τεκμηριωθεί».
Ο FDA δεν προσέφερε αποδεικτικά στοιχεία για τον ισχυρισμό του…
Ορισμένοι επικαλούνται το επιχείρημα ότι η ιβερμεκτίνη πωλείται χωρίς ιατρική συνταγή για κτηνιατρική χρήση και αν οι άνθρωποι αισθάνονται απελπισμένοι να τη χρησιμοποιήσουν για να αποτρέψουν τον COVID-19, μπορεί να πάρουν φάρμακα που χορηγούνται π.χ. σε άλογα.
Για το λόγο αυτό, είναι πολύ καλύτερο να συμβουλευτείτε έναν πάροχο υγειονομικής περίθαλψης για τη χρήση και τη δοσολογία της ιβερμεκτίνης.
Παρά το θεαματικό παγκόσμιο προφίλ επίδρασης, της εξαιρετικής δράσης κατά του COVID-19, με 0,26% παρατηρούμενες μικρές παρενέργειες και τη χρήση της σε αρκετές ηπείρους, η ιβερμεκτίνη αποφεύγεται και αγνοείται ευρέως στη Δυτική Ευρώπη και στις ΗΠΑ.

Πως ανακαλύφθηκε η ιβερμεκτίνη;

Η ιβερμεκτίνη ανακαλύφθηκε στην Ιαπωνία το 1975 ως αντιπαρασιτικό φάρμακο από τον Σατόσι Ομούρα, ομότιμο καθηγητή του Πανεπιστημίου Κιτασάτο, ο οποίος κέρδισε το Νόμπελ Βιοχημείας.
Η ιβερμεκτίνη αποδείχθηκε αρκετά αποτελεσματική ενάντια σε ένα ευρύ φάσμα παρασίτων.
Το φάρμακο ήταν τόσο αποτελεσματικό στην εξάλειψη μιας σειράς παρασιτικών λοιμώξεων και με πολύ χαμηλό κόστος, περίπου 0,10 δολάρια, και συνολικά έχουν χορηγηθεί 3,7 δισεκατομμύρια δόσεις παγκοσμίως…

Μια μελέτη κυτταροκαλλιέργειας τον Απρίλιο του 2020 έδειξε 5.000 φορές μείωση του SARS-CoV 2 από μία δόση σε διάστημα 48 ωρών, σε σύγκριση με τα δείγματα ελέγχου.
Αρκετές χώρες της Λατινικής Αμερικής, η Αίγυπτος και η Ινδία άρχισαν σύντομα να χρησιμοποιούν ιβερμεκτίνη για το COVID-19, και στη συνέχεια η Νότια Αφρική και αρκετές ευρωπαϊκές χώρες επίσης.
Ωστόσο, η αντίσταση παρέμεινε ισχυρή στις ΗΠΑ και στη δυτική Ευρώπη, μετά το μπαράζ επικρίσεων που δέχθηκε από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ), το Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας των ΗΠΑ (NIH), τον Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ (FDA) και τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Ιατρικής (EMA).
Όλοι αυτοί οι φορείς αποδοκίμασαν την ιβερμεκτίνη για χρήση σε ασθενείς με COVID-19.
Ακόμη και μετά από περισσότερες από 20 τυχαιοποιημένες ελεγχόμενες κλινικές δοκιμές που έδειξαν πολλά υποσχόμενα αποτελέσματα χωρίς ανεπιθύμητες ενέργειες, πολλές δυτικές χώρες δεν έχουν ακόμη υιοθετήσει τη χρήση της ιβερμεκτίνης

Η λογοκρισία

Οι εταιρείες μέσων κοινωνικής δικτύωσης λογοκρίνουν την έρευνα για την ιβερμεκτίνη.
Ακόμη και όταν ο ΠΟΥ ανέθεσε και παρουσίασε μια μετα-ανάλυση της ιβερμεκτίνης, λογοκρίθηκε από το YouTube.
Μόνο αρνητικά σχόλια επιτρέπονται στα μέσα ενημέρωσης.

Πώς η ιβερμεκτίνη αντιμετωπίζει τον SARS-CoV 2;

Υπάρχουν διάφοροι μηχανισμοί με τους οποίους τα συστατικά του SARS-CoV-2 πρέπει να παραμείνουν ενεργά για να αναπαραχθούν, και έτσι να εξαπλωθούν σε όλο το ανθρώπινο σώμα.
Αποδεικνύεται ότι η ιβερμεκτίνη δεσμεύει αρκετά από αυτά, γεγονός που αδρανοποιεί τον ιό.

Η εξαρτώμενη από το RNA RNA-πολυμεράση (RdRp) είναι ένα από τα κύρια ένζυμα που χρησιμοποιούνται από τον SARS-CoV-2 για την επίτευξη αντιγραφής RNA.
Απαιτείται για την αντιγραφή του ιικού γονιδιώματος και επομένως είναι χρήσιμο εάν ένα θρεπτικό συστατικό ή ένα φάρμακο μπορεί να λειτουργήσει σε αυτό ως εμπόδιο με κάποιο τρόπο.
Σε αυτή τη μελέτη δοκιμάστηκαν 173 φάρμακα για την ικανότητά τους να δεσμεύουν το RdRp (καθιστώντας το μη διαθέσιμο ή ανενεργό), συμπεριλαμβανομένων δύο που εξετάστηκαν η υδροξυχλωροκίνη και η βιταμίνη C, αν και βρέθηκε επίσης ότι η βιταμίνη C έχει σχετικά υψηλή ενέργεια δέσμευσης για την RdRp σε αυτή τη μελέτη.
Από όλα τα φάρμακα που δοκιμάστηκαν, η ιβερμεκτίνη βρέθηκε να δεσμεύει το RdRp στην υψηλότερη κλίμακα από οποιοδήποτε άλλο φάρμακο.

Μια στρατηγική κατά του SARS-CoV-2, καθώς και άλλων ενδημικών και πανδημικών ιών RNA, ήταν η παρεμβολή στη μεταφορά ιών στον πυρήνα του κυττάρου ξενιστή.
Η ιβερμεκτίνη έχει αποδειχθεί ότι το επιτυγχάνει δεσμεύοντας, αποσταθεροποιώντας και αναστέλλοντας την πρωτεΐνη IMP άλφα/βήτα1.
Όταν αναστέλλεται αυτή η πρωτεΐνη, οι ιοί δεν μπορούν να εισέλθουν στον πυρήνα ενός κυττάρου και επομένως δεν μπορούν να αναπαραχθούν.

Η ιβερμεκτίνη έχει διαφορετικούς μηχανισμούς κατά των παρασίτων.
Ωστόσο, τώρα που μαθαίνουμε για την τεράστια επίδρασή του στη δέσμευση τόσο του RdRp όσο και των τριών τριμερών της πρωτεΐνης ακίδας του SARS-CoV-2, είμαστε σίγουρα τυχεροί που έχουμε αυτό το φάρμακο στο οπλοστάσιό μας κατά του COVID-19. Είναι φθηνό και η πλήρης θεραπεία COVID-19 ενός ατόμου, από την πρώτη δόση μέχρι την τελευταία μπορεί να κοστίζει λιγότερο από ένα δολάριο.
Επομένως, η ιβερμεκτίνη είναι διαθέσιμη ακόμη και στις φτωχότερες κοινότητες στον κόσμο.
Η ιβερμεκτίνη συγκρίνεται με την ανακάλυψη της πενικιλίνης στον τεράστιο αντίκτυπό της, και ίσως ήταν μια από τις μεγαλύτερες ανακαλύψεις του 20ου αιώνα…
Ωστόσο στο βωμό του κέρδους... μπορεί το σύστημα να συκοφαντήσει το οτιδήποτε... ακόμη και κάτι που είναι προς όφελος της κοινωνίας...

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης