Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Λέκκας: Πολύ πιθανό να υπάρξει και στην Ελλάδα μια πολική βόμβα όπως στις ΗΠΑ

Λέκκας: Πολύ πιθανό να υπάρξει και στην Ελλάδα μια πολική βόμβα όπως στις ΗΠΑ
Δεν μπορούμε να κάνουμε και πολλά, πέρα από το να προσαρμοστούμε στην κλιματική κρίση είπε ο κ.Λέκκας
Είναι πολύ πιθανό να υπάρξει και στην Ελλάδα μια πολική βόμβα αντίστοιχη με αυτή που καταγράφεται τις τελευταίες ημέρες και που εκδηλώνεται με χιονοθύελλες και εξαιρετικά χαμηλές θερμορκασίες στις ΗΠΑ υποστήριξε ο καθηγητής Γεωλογίας και διαχείρισης φυσικών καταστροφών, Ευθύμιος Λέκκας, ο οποίος υπογράμμισε πως δεν μπορούμε να κάνουμε και πολλά, πέρα από το να προσαρμοστούμε στην κλιματική κρίση.
«Ακόμα δεν έχουμε μπει σε πλήρη αποσταθεροποίηση.
Βλέπουμε γεγονότα τα οποία αφορούν το παγκόσμιο γίγνεσθαι και φαινόμενα τα οποία αφορούν περιοχές, ολόκληρες ηπείρους, ακόμα και κράτη.
Αυτά είναι πρωτοφανή και έχουν να εμφανιστούν, όπως προαναφέρθηκε, τουλάχιστον εκατό χρόνια.
Θεωρούμε ότι είναι το έναυσμα ουσιαστικά της κλιματικής κρίσης» είπε μιλώντας στην ΕΡΤ ο κ.Λέκκας, ο οποίος δεν απέκλεισε το σενάριο μιας πολικής βόμβας και στην Ελλάδα.

Πολική βόμβα

«Βλέπουμε μία πλήρη αναστροφή της κατάστασης.
Τώρα που θα έπρεπε να υπάρχει χειμώνας υπάρχει σχεδόν καλοκαιρία και αυτό θα το δούμε να εξελίσσεται στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα με αντίθετα φαινόμενα» είπε ο κ.Λέκκας, τονίζοντας ότι δεν μπορούμε να κάνουμε και πολλά πράγματα παρά να προσαρμοστούμε σε αυτές τις καταστάσεις που είναι απόρροια της κλιματικής κρίσης.

Να προσαρμοστούμε

«Δυστυχώς δεν μπορούμε να κάνουμε και πάρα πολλά πράγματα.
Εκείνο το οποίο μπορούμε να κάνουμε σε ένα μεγάλο βαθμό είναι να θωρακιστούμε, να έχουμε μεγαλύτερη ανθεκτικότητα, έτσι ώστε να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε τα φαινόμενα ως ένα βαθμό και οι επιπτώσεις θα είναι μικρότερες όλο αυτές.
Όλες αυτές οι δράσεις εντάσσονται σε βραχυπρόθεσμο επίπεδο, που σημαίνει προπαρασκευή και ετοιμότητα, έτσι ώστε να αντιμετωπίσουμε και όλα αυτά τα φαινόμενα» τόνισε ο κ.Λέκκας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης