Τελευταία Νέα
Κοινωνία

ΕΛ.ΑΣ: Βεβαιώθηκαν 814 παραβάσεις τον Δεκέμβριο σε καπνίζοντες θαμώνες και υπεύθυνους καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος

ΕΛ.ΑΣ: Βεβαιώθηκαν 814 παραβάσεις τον Δεκέμβριο σε καπνίζοντες θαμώνες και υπεύθυνους καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος
Στην Αττική το τριήμερο των Χριστουγέννων (23-25/12) πραγματοποιήθηκαν συνολικά 143 έλεγχοι για την εφαρμογή της αντικαπνιστικής νομοθεσίας, αναφέρει η ΕΛ.ΑΣ
Σχετικά Άρθρα
Συνολικά 814 παραβάσεις σε καπνίζοντες θαμώνες και υπεύθυνους διαχείρισης των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος βεβαιώθηκαν στο πλαίσιο 20.534 ελέγχων που πραγματοποιήθηκαν από 1-27 Δεκεμβρίου από την Ελληνική Αστυνομία για την εφαρμογή της αντικαπνιστικής νομοθεσίας.
Μάλιστα, στην Αττική το τριήμερο των Χριστουγέννων (23-25/12) πραγματοποιήθηκαν συνολικά 143 έλεγχοι, τονίζει σε ανακοίνωσή της ΕΛ.ΑΣ., μετά τη δήλωση του  υπουργού Υγείας, Θ. Πλεύρη, μέσω ανάρτησής του, ότι το πρόβλημα στην εφαρμογή του νόμου παραμένει στη νυχτερινή διασκέδαση, αλλά και το σάλο που προκλήθηκε με κοινοποίηση φωτογραφίας στην οποία εμφανίζεται ο σύντροφος της Δ. Βανδή, Β. Μπισμπίκης να κρατά τσιγάρο στο νυχτερινό κέντρο που εμφανίζεται η αγαπημένη του, σημειώνοντας ότι «με βάση αυτήν την φωτογραφία κινείται η διαδικασία να επιβληθεί το πρόστιμο στο μαγαζί και σε όσους παρανομούν».
Η Ελληνική Αστυνομία, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της, στο πλαίσιο των καθηκόντων της ως συναρμόδια ελεγκτική Αρχή, πραγματοποιεί καθημερινά συστηματικούς και στοχευμένους ελέγχους σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος σε ολόκληρη τη χώρα, με σκοπό τη διασφάλιση της εφαρμογής της αντικαπνιστικής νομοθεσίας.
Υπογραμμίζει πως οι έλεγχοι για τη διασφάλιση της εφαρμογής της αντικαπνιστικής νομοθεσίας θα συνεχισθούν με αμείωτη ένταση.
Υπενθυμίζει δε, ότι συναρμόδιες Αρχές για την διασφάλιση της εφαρμογής του νομοθετικού και κανονιστικού πλαισίου σχετικά με την ολική απαγόρευση του καπνίσματος στους δημόσιους χώρους και σε όλους τους χώρους παροχής εργασίας μέσω της διαπίστωσης των παραβάσεων και της επιβολής κυρώσεων είναι οι Υγειονομικές Υπηρεσίες των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης βαθμού Α’ και Β’, η Δημοτική Αστυνομία, καθώς και οι Λιμενικές Αρχές στην περιοχή ευθύνης τους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης