Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Λουκίδης (πνευμονολόγος): Έχουμε ένα μίγμα λοιμώξεων – Θα διαρκέσει ένα δίμηνο, ίσως και παραπάνω

Λουκίδης (πνευμονολόγος): Έχουμε ένα μίγμα λοιμώξεων – Θα διαρκέσει ένα δίμηνο, ίσως και παραπάνω
«O Ιανουάριος θα είναι και ο πιο δύσκολος μήνας», σύμφωνα με τον Στ. Λουκίδη, καθώς  πάντα υπάρχει μια μεγαλύτερη έξαρση, κυρίως μετά από την επιστροφή από τις διακοπές
Σχετικά Άρθρα
Στην έξαρση των ιώσεων αναφέρθηκε ο καθηγητής Πνευμονολογίας της Ιατρικής Σχολής στο ΕΚΠΑ, Στ. Λουκίδης, σημειώνοντας πως επιστρέφουμε στο 2017 που ήταν μια περίοδος στην οποία ξεκινούσαν οι λοιμώξεις, με κυρίαρχη τη γρίπη και άλλες ιογενείς λοιμώξεις, με τη διαφορά όμως ότι ο κορωνοιός δεν έχει εξαφανιστεί.
Όπως ανέφερε ο κ. Λουκίδης μιλώντας στην ΕΡΤ, «έχουμε ένα μίγμα λοιμώξεων, το οποίο αφορά όλους αυτούς τους ιούς και θα κρατήσει ένα δίμηνο, ίσως και λίγο παραπάνω», ενώ «ο Ιανουάριος θα είναι και ο πιο δύσκολος μήνας, όπως ήταν και στις παλαιότερες εποχές, μιας και είναι ο μήνας ο οποίος πάντα υπάρχει μια μεγαλύτερη έξαρση και κυρίως μετά από την επιστροφή από τις διακοπές μας».
Και ο ίδιος ανέφερε ότι «μπορεί να φτάσουμε σε ένα επίπεδο που να έχουμε 70.000 – 80.000 περίπου λοιμώξεις την ημέρα».
Υπογράμμισε ωστόσο ότι «το περιβάλλον στο οποίο θα διαχειριστούμε αυτές τις λοιμώξεις είναι σαφέστατα πολύ καλύτερο από τις προηγούμενες χρονιές λόγω των καλύτερων θεραπευτικών πρωτοκόλλων, αλλά και με καλύτερο ανοσιακό στάτους γιατί εκτός από τους εμβολιασμούς, έχει νοσήσει και πάλι μεγάλο μέρος του πληθυσμού».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης