Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Σε ξεγέλασαν με τις μάσκες και τώρα επίσημα οι αμερικανοί σου λένε… «Δεν υπάρχουν μελέτες που να δείχνουν ότι οι μάσκες λειτουργούν καλά κατά του COVID-19»

Σε ξεγέλασαν με τις μάσκες και τώρα επίσημα οι αμερικανοί σου λένε… «Δεν υπάρχουν μελέτες που να δείχνουν ότι οι μάσκες λειτουργούν καλά κατά του COVID-19»
Dr. Ashish Jha συντονιστής αντιμετώπισης COVID-19 του Λευκού Οίκου: Καμία μελέτη δεν δείχνει ότι οι μάσκες λειτουργούν κατά του Covid 19…
Επί σχεδόν δύο χρόνια… επιστήμονες, επιστήμονες της κακιάς ώρας, ιατροί και πλήθος πολιτών… είχαν πιστέψει ότι οι μάσκες προσώπου σε προστατεύουν από τον covid 19…
Οι κοινωνίες μοιράστηκαν μεταξύ των μασκοφόρων και αυτών που ήταν ενάντια…
Οι πολίτες διαπληκτίζονταν σε μέρη συνωστισμού για τις μάσκες…
Και τελικά επίσημα οι αμερικανοί υποστηρίζουν ότι δεν υπάρχουν μελέτες που να δείχνουν ότι οι μάσκες λειτουργούν καλά κατά του COVID-19…
Σε ξεγέλασαν πολίτη, καημένε άνθρωπε, επικαλέστηκαν την σοφία της επιστήμης για να σου πουν ψέματα…
Στο μεσοδιάστημα πούλησαν πολλοί μάσκες προσώπου, βγήκαν πολλά εκατομμύρια τα οποία πλήρωσες εσύ επειδή πίστεψες… τα ψέματα τους…

Dr. Ashish Jha συντονιστής αντιμετώπισης COVID-19 του Λευκού Οίκου: Καμία μελέτη δεν δείχνει ότι οι μάσκες λειτουργούν κατά του Covid 19…

Καμία μελέτη δεν δείχνει ότι οι μάσκες προσώπου λειτουργούν καλά ενάντια σε λοιμώξεις του αναπνευστικού όπως το COVID-19, παραδέχτηκε ένας κορυφαίος αξιωματούχος υγείας του Λευκού Οίκου.
«Δεν υπάρχει μελέτη στον κόσμο που να δείχνει ότι οι μάσκες λειτουργούν τόσο καλά», είπε ο Dr. Ashish Jha , συντονιστής του Λευκού Οίκου για τον COVID-19, κατά τη διάρκεια μιας πρόσφατης συζήτησης με το Philadelphia Inquirer.

Κατά τον Dr. Ashish Jha «δεν πρόκειται ποτέ να επωφεληθείτε από την υποχρεωτική μάσκα όλο το χρόνο, όπως θα κάνατε από την πραγματοποίηση ουσιαστικών βελτιώσεων στην ποιότητα του αέρα σε εσωτερικούς χώρους»
Η παραδοχή του Dr. Ashish Jha είναι ασυνήθιστη για αυτόν, καθώς συμβούλευε συχνά τους ανθρώπους να φορούν μάσκες κατά τη διάρκεια της πανδημίας και διαφήμιζε την αποτελεσματικότητά τους.

Τι υποστήριζε στο παρελθόν;

«Οι μάσκες μειώνουν δραματικά τη μετάδοση σταγονιδίων και αερολυμάτων.
Όταν όλοι σε ένα περιβάλλον φορούν μάσκα, η εξάπλωση του ιού, ακόμη και σε στενή επαφή, είναι πολύ χαμηλή», είπε Dr. Ashish Jha, πρύτανης της Σχολής Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου Μπράουν εκείνη την εποχή, σε μια επιτροπή του Κογκρέσου τον Σεπτέμβριο του 2020.

«Λοιπόν, νομίζω ότι η επιστήμη για τις μάσκες είναι στην πραγματικότητα αρκετά σαφής. Και υπάρχει ευρεία συμφωνία μεταξύ των ειδικών της δημόσιας υγείας και της επιστήμης ότι οι μάσκες λειτουργούν», δήλωσε ο Dr. Ashish Jha από το βήμα του Λευκού Οίκου τον Ιούλιο 2022.

Ο Dr. Ashish Jha έχει προβεί σε μια σειρά από μη τεκμηριωμένες ή ψευδείς δηλώσεις από τότε που ανέλαβε τη θέση του Λευκού Οίκου, συμπεριλαμβανομένου του ψευδούς ισχυρισμού ότι κανένα από τα εμβόλια COVID-19 δεν έχει σοβαρές παρενέργειες.

Ειδικοί σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων άλλων αξιωματούχων της κυβέρνησης των ΗΠΑ, έχουν δηλώσει από το 2021 ότι υπάρχουν σοβαρές παρενέργειες από τα εμβόλια, συμπεριλαμβανομένης της καρδιακής φλεγμονής.

Στο Twitter, ο Dr. Ashish Jha ανέφερε ότι «ο καθαρισμός του εσωτερικού αέρα μπορεί να έχει τεράστια συνολική επίδραση στη δημόσια υγεία όσον αφορά τη μείωση όλων των αναπνευστικών ασθενειών».

«Οι μάσκες εξακολουθούν να είναι ένα βασικό πρόσθετο στρώμα προστασίας, αλλά δεν υπάρχει τρόπος να αποφύγουμε τον καθαρισμό/φιλτράρισμα του εσωτερικού αέρα ως ουσιαστικό βήμα για την προστασία όλων», ανέφερε η Kimberly Prather, διευθύντρια του Εθνικού Ιδρύματος Επιστημών για τη Χημική Καινοτομία.

Οι μόνες τυχαιοποιημένες, ελεγχόμενες δοκιμές για μάσκες κατά του COVID-19 έδειξαν ελάχιστο έως καθόλου όφελος από τη χρήση τους.
Με βάση τα αποτελέσματα, είναι «εκπληκτικό το γεγονός ότι ορισμένοι υπάλληλοι δημόσιας υγείας εξακολουθούν να επιβάλλουν εντολές για μάσκα», έγραψε πρόσφατα το Brownstone Institute.

Τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ (CDC) συνιστούν μάσκες σε χώρους δημόσιων εσωτερικών χώρων και δημόσιες συγκοινωνίες….

Οι ερευνητές εξέτασαν τα ποσοστά κρουσμάτων σε μια κομητεία της Αριζόνα που υπήρχαν εντολές μάσκας και συνέκριναν τα ποσοστά με μια άλλη κομητεία της Αριζόνα που δεν είχε εντολές και βρήκαν ότι τα ποσοστά ήταν υψηλότερα στην δεύτερη κομητεία.
Οι ερευνητές δήλωσαν ότι «η καθολική κάλυψη, εκτός από τον εμβολιασμό όλων των επιλέξιμων φοιτητών, μελών του προσωπικού και καθηγητών και την εφαρμογή άλλων μέτρων πρόληψης, παραμένει απαραίτητη για την πρόληψη του COVID-19 στις ρυθμίσεις K-12».

Ο Dr. Tracy Hoeg και ο Ambarish Chandra εξέτασαν δεδομένα από 565 κομητείες. Διαπίστωσαν ότι οι κομητείες χωρίς εντολές μάσκας είχαν επιπλέον κρούσματα μετά από δύο εβδομάδες επαναλειτουργίας των σχολείων, αλλά μετά από εννέα εβδομάδες, η διαφορά ήταν στατιστικά ασήμαντη..
Επίσης στα συμπεράσματα τους τόνισαν ότι «οι μελέτες παρατήρησης είναι επιρρεπείς σε πολλαπλές προκαταλήψεις και παρέχουν ανεπαρκή στοιχεία για τη σύσταση εντολών μάσκας».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης