Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Τραγικές ελλείψεις στο Παίδων Αγ. Σοφία: Οικογένειες περιμένουν δύο χρόνια για να χειρουργηθεί το παιδί τους

Τραγικές ελλείψεις στο Παίδων Αγ. Σοφία: Οικογένειες περιμένουν δύο χρόνια για να χειρουργηθεί το παιδί τους
Η λίστα αναμονής για το χειρουργείο συνεχώς αυξάνεται, χωρίς να μειώνεται
Σχετικά Άρθρα
Σοκ προκαλούν οι αποκαλύψεις παιδοχειρουργού από το νοσοκομείο Παίδων «Αγ. Σοφία», η οποία περιέγραψε ελλείψεις αναισθησιολόγων με αποτέλεσμα τις σημαντικές καθυστερήσεις στα χειρουργεία.
«Οι μεμονωμένες προσλήψεις δύο τριών τεσσάρων ανθρώπων δεν θα βελτιώσει την κατάσταση» δήλωσε η Αγγελική Κρικρή, επιμελήτρια Α’ και παιδοχειρουργός στο εν λόγω νοσοκομείο. Όπως επεσήμανε «για να αναπτυχθεί μία αίθουσα χειρουργείου δεν χρειάζεται μόνο τον χειρουργό και τον αναισθησιολόγο. Χρειάζεται μια μεγάλη ομάδα ανθρώπων, νοσηλευτή, νοσηλευτή κίνησης, βοηθούς θαλάμου, καθαριστή. Υπάρχουν κανόνες υγιεινής που πρέπει να τηρούμε αποστείρωσης. μιλάμε για μια ομάδα περίπου 10 ατόμων μεμονωμένα να μπει για να λειτουργήσει μια χειρουργική αίθουσα».
Σύμφωνα με την γιατρό, λόγω της οικονομικής δυσχέρειας, «ο κόσμος έχει μάθει να περιμένει δύο χρόνια για να χειρουργηθεί το παιδί του και αν δεν μπορεί να περιμένει η νόσος αναγκάζεται να πληρώσει ιδιωτικά».
Όπως είπε, σχετικά, με την εκκαθάριση της λίστας πολλοί γονείς αναγκάστηκαν να στραφούν στον ιδιωτικό τομέα. «Η λίστα συνεχώς αυξάνεται, χωρίς να μειώνεται. Χειρουργώ μια φορά το μήνα, 4 με 5 παιδιά» διευκρίνισε η παιδίατρος τονίζοντας ότι παρόμοια προβλήματα υπάρχουν και στα άλλα παιδιατρικά νοσοκομεία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης