Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Πρόστιμο – μαμούθ 300.000 ευρώ σε δύο εταιρείες κινητής τηλεφωνίας

Πρόστιμο – μαμούθ 300.000 ευρώ σε δύο εταιρείες κινητής τηλεφωνίας
Η πρόσβαση λάμβανε χώρα μετά από αιτήματα αλλαγής της κάρτας SIM των συνδρομητών και οφειλόταν σε προβλήματα που είχε η διαδικασία ταυτοποίησης των συνδρομητών κατά την υποβολή τέτοιων αιτημάτων
Καταπέλτης είναι η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα σε βάρος δύο εταιρειών κινητής τηλεφωνίας μετά από πλήθος καταγγελιών και άλλων γνωστοποιήσεων, που έλαβε από πολίτες σχετικά με περιστατικά μη εξουσιοδοτημένης πρόσβασης κακόβουλων τρίτων σε στοιχεία συνδρομητών κινητής τηλεφωνίας.
Η πρόσβαση λάμβανε χώρα μετά από αιτήματα αλλαγής της κάρτας SIM των συνδρομητών και οφειλόταν σε προβλήματα που είχε η διαδικασία ταυτοποίησης των συνδρομητών κατά την υποβολή τέτοιων αιτημάτων, είτε ως αποτέλεσμα ελλιπών μέτρων ασφαλείας είτε μετά από ελαττωματική εφαρμογή των υπαρχόντων μέτρων.
Όπως αναφέρεται, υποβλήθηκε στην Αρχή ένα σύνολο καταγγελιών και γνωστοποιήσεων περιστατικών παραβίασης προσωπικών δεδομένων που σχετίζονται με περιστατικά μη εξουσιοδοτημένης αντικατάστασης κάρτας sim συνδρομητή (sim swap) αλλά και άλλων διαδικασιών (π.χ. εκτροπής κλήσεων, έκδοσης νέων αριθμών τηλεφώνων) από τρίτους, μη κατόχους των εν λόγω συνδέσεων.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης