Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Μια ανόητη και δόλια μελέτη του Toronto University: Οι ανεμβολίαστοι προκαλούν περισσότερα τροχαία ατυχήματα

Μια ανόητη και δόλια μελέτη του Toronto University: Οι ανεμβολίαστοι προκαλούν περισσότερα τροχαία ατυχήματα
Οι μελέτες αυτές πέραν από το προφανές ότι καταλήγουν σε ανόητα συμπεράσματα είναι και δόλιες…
Τι θα κάνουν και τι θα πουν για να συκοφαντήσουν τους ανεμβολίαστους…
Έχουμε δει, ακούσει και διαβάσει τα πάντα…αν και αυτό που θα διαβάσετε θα σας κάνει να σκεφθείτε τελικά δεν έχουμε διαβάσει τα πάντα…
Μια μελέτη από το Toronto University στον Καναδά καταλήγει στο περίεργο ισχυρισμό ότι το να είσαι ανεμβολίαστος είναι ένας δείκτης ψυχολογικής ανάληψης κινδύνου και απερισκεψίας.
Οι συγγραφείς, Donald A. Redelmeier, Jonathan Wang και Deva Thiruchelvam, υποστηρίζουν ότι τα δεδομένα που αφορούν τροχαία ατυχήματα στα οποία ένα ή περισσότερα άτομα εισάγονται στο νοσοκομείο δείχνουν μια συσχέτιση μεταξύ της κατάστασης εμβολιασμού και τροχαίων ατυχημάτων.

Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι οι πηγές δεδομένων που εμπλέκονται στη μελέτη υποστηρίζουν έντονα την αρχική υπόθεση.
Αλλά θα φτάσουμε και σε αυτό...


Το πρώτο ερώτημα που θα μπορούσε κανείς να κάνει είναι γιατί κάποιος να ασχοληθεί με μια τέτοια μελέτη;
Η ιδέα απαιτεί μερικές αρχικές υποθέσεις – ότι οι μη εμβολιασμένοι άνθρωποι είναι μια μονολιθική ομάδα που μοιράζεται τα ίδια ψυχολογικά κίνητρα και ότι αυτά τα κίνητρα είναι επικίνδυνα.
Χωρίς αυτήν την μάλλον προκατειλημμένη υπόθεση, είναι απίθανο μια ομάδα γιατρών ή επιστημόνων να ονειρευτεί τη μελέτη εξαρχής.
Φυσικά, οι περίεργες υποθέσεις δεν αποτελούν απαραίτητα απόδειξη πλαστών συμπερασμάτων.
Λοιπόν, ας μπούμε στα κίνητρα:

Οι συγγραφείς της μελέτης είναι όλοι μέλη της Σχολής Temerty του Πανεπιστημίου του Τορόντο και του Κέντρου Επιστημών Υγείας του Sunnybrooke.
Αυτή η σχολή και το τμήμα του πανεπιστημίου χρηματοδοτήθηκαν από επιχορήγηση 250 εκατομμυρίων δολαρίων από τον James C. Temerty και το Ίδρυμα Temerty το 2020 ήταν το μεγαλύτερο δώρο στην ιστορία του Καναδά.
Τα χρήματα προορίζονταν για διάφορους τομείς του πανεπιστημίου, αλλά ένα μεγάλο μέρος πήγε απευθείας σε ερευνητικά προγράμματα για τον Covid-19.

Ποιος είναι λοιπόν ο James Temerty;
Είναι Ουκρανός γεννημένος πολίτης του Καναδά και ιδρυτής της Northland Power, αλλά το μη κερδοσκοπικό ίδρυμά του φαίνεται να είναι η κύρια εστίασή του.
Είναι επίσης μέλος της συμβουλευτικής επιτροπής του Atlantic Council, μιας ομάδας που στηρίζει την παγκοσμιοποίηση με παρόμοιους ιδεολογικούς στόχους που προωθούνται από το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ.
Στην πραγματικότητα, τα μέλη του Ατλαντικού Συμβουλίου προσκαλούνται συχνά να μιλήσουν στις εκδηλώσεις του Διεθνούς Οικονομικού Φόρουμ.

Έχει κάποιος στη βιομηχανία εμβολίων και τη Big Pharma στενή σχέση με το Atlantic Council;
Φυσικά.
Ο Albert Bourla Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Pfizer.

Όπως πολλοί άνθρωποι γνωρίζουν τώρα, η μεθοδολογία των δεξαμενών σκέψης που προωθούν την παγκοσμιοποίηση είναι να χρησιμοποιούν τη φιλανθρωπία (μεγάλα ποσά από χρήματα που εκπίπτουν από φόρους) ως μέσο ελέγχου της κοινωνίας επηρεάζοντας (ή διαφθείροντας) επαγγελματίες και ακαδημαικούς.

Εάν μπορείτε να αγοράσετε τους ανθρώπους που διευθύνουν τα κολέγια, να αγοράσετε άτομα με κοστούμια και να αγοράσετε συνειδήσεις, τότε μπορείτε να ελέγξετε την πλειοψηφία των ανθρώπων.
Το Ίδρυμα Temerty έχει σαφώς υψηλό επίπεδο επιρροής στο Toronto University και στην ιατρική του πτέρυγα και ο James Temerty είναι στο συμβούλιο ενός ιδρύματος που έχει υποστηρίξει επιθετικά την αφήγηση της Pfizer σχετικά με τις εντολές για τον Covid και τον εμβολιασμό.

Τι ισχυρίζεται η μελέτη;

Η μελέτη ισχυρίζεται ότι έχει αναπτύξει τα σημεία αναφοράς τους χρησιμοποιώντας κρυπτογραφημένα αναγνωριστικά από επίσημα κρατικά μητρώα.
Με άλλα λόγια, εκμεταλλεύτηκαν ιδιωτικά ιατρικά δεδομένα που παρακολουθούσε η καναδική κυβέρνηση.
Με τη διασταύρωση της κατάστασης εμβολιασμού με σοβαρά τροχαία ατυχήματα, η ομάδα ισχυρίζεται ότι οι μη εμβολιασμένοι έχουν 72% περισσότερες πιθανότητες να βλάψουν τους εαυτούς τους ή τους άλλους κατά τη διαδικασία ατυχήματος.

Υπάρχουν δύο προβλήματα που είναι εμφανέστατα από επιστημονική άποψη:

1)Οι επιστήμονες παραδέχονται ότι ένα πολύ μεγάλο μέρος των ατόμων που δεν έχουν εμβολιαστεί ήταν νεότεροι, ηλικίας 18-39 ετών.
Αυτό είναι απολύτως λογικό, επειδή η συντριπτική πλειονότητα των νέων διατρέχει σχεδόν μηδενικό κίνδυνο θνησιμότητας από μόλυνση από τον κορωνοϊό.
Το μέσο ποσοστό θνησιμότητας λόγω μόλυνσης από τον κορωνοϊό είναι ένα ασήμαντο 0,23% και όσο νεότερος είστε, τόσο περισσότερο μειώνεται ο κίνδυνος.
Γιατί να κάνετε ένα εμβόλιο για έναν ιό που δεν αποτελεί απειλή για την ηλικιακή σας ομάδα και που δεν αποτρέπει τη μετάδοση στους γύρω σας;

Αλλά πέρα από αυτό, οι νεότεροι άνθρωποι είναι επίσης στατιστικά πιο πιθανό να εμπλακούν σε τροχαία ατυχήματα λόγω ηλικίας, απειρίας και πιο απερίσκεπτης συμπεριφοράς.
Ενώ οι έφηβοι είναι γνωστοί για τα αυτοκινητιστικά ατυχήματα, οι ασφαλιστικές εταιρείες αξιολογούν τους ανθρώπους ηλικίας 25-34 ετών ως τους πιο επικίνδυνους οδηγούς στο δρόμο.
Αυτή η ηλικιακή ομάδα, συμπτωματικά, αποτελεί το μεγαλύτερο μέρος του μη εμβολιασμένου κοινού της μελέτης της Σχολής Temerty.

Με άλλα λόγια, η μελέτη φαίνεται να αγνοεί τον παράγοντα ηλικία σε μια προσπάθεια να υποστηρίξει ότι οι ανεμβολίαστοι είναι πιο επικίνδυνοι…
Ίσως το εμβόλιο τους να μην έχει καμία σχέση με την επικίνδυνη συμπεριφορά τους αλλά το νεαρό της ηλικίας τους αλλά αυτό η μελέτη το αγνόησε…

2)Ένα άλλο πρόβλημα με τη μελέτη είναι η παντελής έλλειψη αξιολόγησης από ομοτίμους και η αδυναμία ανεξάρτητης ανάλυσης των βασικών τους δεδομένων.
Η ομάδα ισχυρίζεται ότι χρησιμοποίησε κρυπτογραφημένα κρατικά ιατρικά δεδομένα που δεν είναι διαθέσιμα στο κοινό (μάλλον βολικά, σωστά;).
Ενώ ορισμένοι κυβερνητικοί αξιωματούχοι ενδέχεται να έχουν γρήγορη πρόσβαση, δεν υπάρχει τρόπος για το ευρύ κοινό να εξετάσει αυτά τα δεδομένα για να διαπιστώσει εάν οι ισχυρισμοί τους είναι ακριβείς ή εάν η μελέτη είναι νοθευμένη.

Ίσως μερικά χρόνια αργότερα η μελέτη θα καταρριφθεί, αλλά όπως στις περισσότερες περιπτώσεις αμφίβολης και δυνητικά πολιτικά υποκινούμενης επιστήμης, οι τίτλοι παραμένουν στο μυαλό των ανθρώπων, ενώ κανείς δεν παρατηρεί τις ανακλήσεις μελετών λόγω λάθους…

Αλλά ποιο θα ήταν το κίνητρο για την υπερβολή αυτού του είδους της μελέτης εκτός από το να προσπαθήσουμε να κάνουμε τους ανεμβολίαστους να φαίνονται οι κακοί;
Εξετάστε τη δυνατότητα ασφάλισης ως μηχανισμό μόχλευσης.

Οι περισσότεροι άνθρωποι υποχρεούνται από το νόμο να έχουν ασφάλιση του ενός ή του άλλου είδους, συμπεριλαμβανομένης της ασφάλισης αυτοκινήτου, και τα ασφάλιστρα που πρέπει να πληρώσουν βασίζονται στον προσδιορισμό του κινδύνου από μια εταιρεία.
Φανταστείτε αν τα ασφάλιστρα εκτοξεύονταν στα ύψη επειδή είστε ανεμβολίαστος και θεωρείστε υψηλού κινδύνου;
Αυτός είναι πιθανότατα ο βασικός σκοπός μελετών όπως αυτή του Toronto University

Τιμωρήστε τους μη εμβολιασμένους με τη θεσμοθέτηση του καθεστώτος εμβολίου σε κάθε πτυχή της ζωής τους, συμπεριλαμβανομένης της ασφάλισης αυτοκινήτου, υγείας, ασφάλισης ζωής, ασφάλισης κατοικίας, ασφάλισης επιχειρήσεων κ.λπ.
Ένα άλλο σημείο μόχλευσης θα ήταν ο δανεισμός.
Πολλά τραπεζικά δάνεια βασίζονται στην έννοια του χαμηλού κινδύνου, αλλά εάν δεν είστε εμβολιασμένοι και χαρακτηρίζεστε υψηλού κινδύνου στη ζωή και στα οικονομικά, τότε μπορεί να είναι αιτία να απορριφθεί η αίτηση σας για δάνειο…

Η βασική στρατηγική είναι η εξής:
Χρησιμοποιήστε υψηλά κόστη για να αναγκάσετε τους μη εμβολιασμένους να συμμορφωθούν…
Οι μελέτες αυτές πέραν από το προφανές ότι καταλήγουν σε ανόητα συμπεράσματα είναι και δόλιες…

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης