Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Συνεχείς μετασεισμοί στην Εύβοια, αισθητοί στην Αττική – Καθησυχαστικός ο Λέκκας

Συνεχείς μετασεισμοί στην Εύβοια, αισθητοί στην Αττική – Καθησυχαστικός ο Λέκκας
Επίκεντρο παραμένει το άγνωστο ρήγμα ανατολικά – βορειοανατολικά των Ζαράκων στην Εύβοια
Σχετικά Άρθρα
Συνεχείς μετασεισμοί καταγράφονται από νωρίς σήμερα Πέμπτη 15/12 το πρωί στην Εύβοια, οι οποίοι γίνονται αισθητοί στην Αττική, με τους σεισμολόγους πάντως να εμφανίζονται καθησυχαστικοί, καθώς εκτιμούν ότι η σεισμική δραστηριότητα εκτονώνεται και άρα δεν θα υπάρξει κάποια ισχυρότερη δόνηση.
Μετά τα 4,7 Ρίχτερ που «χτύπησαν» χθες Τετάρτη 14/12 και πάλι την περιοχή του Ζάρακα Ευβοίας, από νωρίς σήμερα το πρωί καταγράφονται συνεχείς μετασεισμοί, με τους ισχυρότερους να έχουν μέγεθος 3,7 Ρίχτερ και 3,6 Ρίχτερ.
Είναι χαρακτηριστικό πως τις τελευταίες 12 ώρες έχουν καταγραφεί περισσότεροι από 28 μετασεισμοί.
Υπενθυμίζεται πως στις 29 Νοεμβρίου είχε καταγραφεί σεισμός 5 Ρίχτερ στην περιοχή του Ζάρακα, το οποίο σύμφωνα με τους σεισμολόγους, προερχόταν από άγνωστο ρήγμα.

Καθησυχαστικός ο Λέκκας

Πάντως, οι σεισμολόγοι εμφανίζονται καθησυχαστικοί.
Σε δηλώσεις του ο σεισμολόγος Ευθύμης Λέκκας υποστήριξε η χθεσινή δόνηση των 4,3 Ρίχτερ πρέπει να ήταν ο απόηχος των σεισμών της 29η Νοεμβρίου, καθώς προήλθε από το ίδιο ρήγμα.
«Αυτός ο σεισμός εκτονώνει ακόμα περισσότερο τις τεκτονικές δυνάμεις οι οποίες ήταν συσσωρευμένες στο έδαφος και φανερώνει ότι η σεισμική δραστηριότητα στην περιοχή είναι σε αποδρομή.
Θεωρώ ότι το συγκεκριμένο ρήγμα δεν έχει άλλες δυνάμεις για να δώσει κάτι μεγαλύτερο αλλά και στην ελάχιστη περίπτωση που θα έχουμε κάποιο μεγαλύτερο σεισμικό γεγονός, οι κατασκευές στην περιοχή αντέχουν.
Συνεπώς τα περιθώρια ασφάλειας είναι πάρα πολλά.
Έτσι δεν πρέπει να μας ανησυχεί ο σεισμός αυτός» επισήμανε σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ ο κ.Λέκκας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης