Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Υπόθεση 16χρονου: Τρεις συλλήψεις στη Θεσσαλονίκη – Εν αναμονή της απόφασης για τον 34χρονο αστυνομικό

Υπόθεση 16χρονου: Τρεις συλλήψεις στη Θεσσαλονίκη – Εν αναμονή της απόφασης για τον 34χρονο αστυνομικό
Την Πέμπτη 15/12 η κηδεία του 16χρονου
Σχετικά Άρθρα
(upd) Επί ποδός η αστυνομία, αφού το κλίμα παραμένει τεταμένο και οι διαμαρτυρίες συνεχίζονται, μετά τον θάνατο (στις 13/12) του 16χρονου Ρομά που είχε πυροβολήσει αστυνομικός της ομάδας ΔΙΑΣ στο διάρκεια καταδίωξης στις 3/12.
Ο θάνατος του 16χρονου Κώστα Φραγκούλη, ο οποίος παρέμενε σε κρίσιμη κατάσταση στη ΜΕΘ του Ιπποκρατείου Νοσοκομείου μετά από χειρουργική επέμβαση που είχε υποβληθεί για την αφαίρεση σφαίρας από το κεφάλι, προκάλεσε κύμα διαμαρτυριών που συνοδεύτηκαν από επεισόδια.
Στο μεταξύ, εν αναμονή της απόφασης του αρμόδιου Δικαστικού Συμβουλίου για την προφυλάκιση ή μη του κατηγορούμενου 34 αστυνομικού, για σήμερα, Τετάρτη 14/12, έχουν προγραμματίσει άτομα του ευρύτερου αντιεξουσιαστικού χώρου συγκέντρωση μπροστά από τα Δικαστήρια της Θεσσαλονίκης.
Ήδη, από την Τροχαία έχουν ανακοινωθεί κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, σύμφωνα με τις οποίες απαγορεύεται η στάση και η στάθμευση στην οδό 26ης Οκτωβρίου, στο τμήμα της από την οδό Πολυτεχνείου μέχρι την οδό Εγνατία.

Συλλήψεις για τα επεισόδια στη Θεσσαλονίκη

Τρεις συλλήψεις για τα επεισόδια που προκλήθηκαν στο κέντρο της Θεσσαλονίκης στις 13/12, έγιναν μετά το τέλος της πορείας για τον θανάσιμο πυροβολισμό του 16χρονου από αστυνομικό της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. στη διάρκεια καταδίωξης.
Πρόκειται για νεαρούς (ηλικίας 18, 21, και 22 ετών αντίστοιχα), οι οποίοι οδηγούνται στον εισαγγελέα ποινικής δίωξης με τη σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία.
Σημειώνεται ότι από την αστυνομία έγιναν ακόμη 32 προσαγωγές ατόμων, που τελικά αφέθηκαν ελεύθεροι καθώς δεν προέκυψε κάτι εναντίον τους.

Αναβαθμίζεται η κατηγορία σε βάρος του 34χρονου αστυνομικού

Αναβαθμίζεται η κατηγορία από απόπειρα σε τετελεσμένη ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο σε βάρος του 34χρονου αστυνομικού της ομάδας ΔΙ.ΑΣ., ο οποίος παραμένει σε κατ΄οίκον περιορισμό μέχρι να εκδοθεί το βούλευμα του αρμόδιου Δικαστικού Συμβουλίου που θα επιλύει τη διαφωνία που ανέκυψε μεταξύ ανακριτή και εισαγγελέα σχετικά με την προφυλάκισή του ή μη.
Μετά τον θάνατο του 16χρονου, ανατρέπονται τα δεδομένα ως προς τη δικαστική εξέλιξη της υπόθεσης.
Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ που επικαλείται δικαστικές πηγές, ο ανακριτής που χειρίζεται την υπόθεση, θα ζητήσει να ασκηθεί νέα ποινική δίωξη, κατ’ ορθότερο νομικό χαρακτηρισμό της εις βάρος του αποδιδόμενης πράξης. Για τη νέα πράξη, ο αστυνομικός θα κληθεί να δώσει νέα, συμπληρωματική απολογία ενώπιον του ανακριτή.

Την Πέμπτη 15/12 η κηδεία του 16χρονου

Η σορός του 16χρονου μεταφέρθηκε στον οικισμό «Αγίας Σοφίας» στα Διαβατά Θεσσαλονίκης, στο σπίτι της οικογένειας, ενώ αναμένεται να βγουν και τα αποτελέσματα των τοξικολογικων εξετάσεων που διενεργήθηκαν στον ανήλικο.
Την Πέμπτη 15/12 θα ακολουθήσει η κηδεία του, στις 10 το πρωί, στον Ιερό Κοιμητηριακό Ναός Παμμεγίστων Ταξιαρχών.
Υπενθυμίζεται ότι ο 16χρονος ήταν πατέρας ενός ανήλικου παιδιού.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης