Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Διαμαρτυρίες Ρομά, ένταση και επεισόδια σε πολλές περιοχές - Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Ασπρόπυργο, Χαλκίδα

Διαμαρτυρίες Ρομά, ένταση και επεισόδια σε πολλές περιοχές - Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Ασπρόπυργο, Χαλκίδα
Aπό το πρωί, οι αστυνομικές δυνάμεις βρίσκονται σε γενική επιφυλακή σε όλη την χώρα και σε ετοιμότητα να επέμβουν σε περίπτωση κλιμάκωσης των επεισοδίων
Σχετικά Άρθρα
Ένταση επικρατεί στο κέντρο της Αθήνας, όπου νωρίτερα πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τον θάνατο του 16χρονου Ρομά από πυροβολισμό αστυνομικού.

Αθήνα: 23 προσαγωγές

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ, πριν από λίγο, μετά το τέλος της διαδήλωσης ομάδα ατόμων έριξε βόμβες μολότοφ εναντίον αστυνομικών δυνάμεων.
Ακολούθησαν 23 προσαγωγές από την ΕΛ.ΑΣ, καθώς 20 άτομα συγκεκριμένα προσήχθησαν από την Ομόνοια και 3 από τα Εξάρχεια.

Θεσσαλονίκη: Συγκρούσεις και μολότοφ

Ένταση επικράτησε στη Θεσσαλονίκη μετά την ολοκλήρωση της πορείας για τον θάνατο του 16χρονου Ρομά από αστυνομικά πυρά.
Στην πλατεία Καμάρας κουκουλοφόροι πέταξαν αυτοσχέδιες βόμβες προς τις αστυνομικές δυνάμεις που ήταν παραταγμένες στην Εγνατία οδό και απάντησαν με περιορισμένη χρήση βομβίδων κρότου λάμψης.
Στη συνέχεια οι δράστες κινήθηκαν προς τα στενά της Ροτόντας.
Η πορεία είχε ξεκινήσει μετά τις 7 το απόγευμα απο την Καμάρα και κινήθηκε μέσω κεντρικών δρόμων της πόλης προς το ΥΜΑΘ. Στο σημείο αυτό μεγάλο μέρος απο το σώμα της πορείας αποχώρησε και συνέχισαν τα μπλοκ του αντιεξουσιαστικού χώρου.
Στο κάλεσμα που είχαν απευθύνει οι διοργανωτές συμμετείχαν φοιτητικές οργανώσεις, συλλογικότητες, κόμματα της αριστεράς και της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς και άτομα του ευρύτερου αντιεξουσιαστικού χώρου.

Φωτιές στον Ασπρόπυργο

Ένταση επικρατεί και στον Ασπρόπυργο, ενώ νωρίτερα σημειώθηκαν επεισόδια στη Χαλκίδα, από Ρομά που έχουν εξαγριωθεί μετά τον θάνατο του 16χρονου στην Θεσσαλονίκη και προχωρούν σε κινητοποιήσεις.
Όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία, νεαροί Ρομά άναψαν φωτιά στον καταυλισμό της Νέας Ζωής Ασπροπύργου ενώ έκλεισαν με αντικείμενα τις γραμμές του Προαστιακού, με αποτέλεσμα να διακοπεί για λόγους ασφαλείας η κίνηση των τρένων.

Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία στη Χαλκίδα

Στη Χαλκίδα, γύρω στις 18.00 το απόγευμα, περίπου 80 άτομα συγκεντρώθηκαν στην επαρχιακή οδό προς Στύρα, στην περιοχή Καμάρες, όπου άναψαν φωτιές και έκλεισαν τον δρόμο, αφήνοντας μόνο φορτηγά και λεωφορεία να περνούν.
Πριν από λίγο, ωστόσο, οι συγκεντρωθέντες αποσύρθηκαν από το δρόμο και η κυκλοφορία αποκαταστάθηκε.

Επεισόδια στο κέντρο της Πάτρας

Επεισόδια προκλήθηκαν απόψε και στο κέντρο της Πάτρας, στο τέλος δεύτερης πορείας που οργανώθηκε με αφορμή τον θάνατο του 16χρονου στη Θεσσαλονίκη, έπειτα από τον πυροβολισμό αστυνομικού.
Ειδικότερα, άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου κατευθύνθηκαν, μέσω της οδού Ερμού, στο κτίριο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αχαΐας και πέταξαν πέτρες προς τις διμοιρίες των ΜΑΤ.
Οι αστυνομικοί απάντησαν με τη ρίψη χημικών και χειροβομβίδων κρότου λάμψης, ενώ στην συνέχεια τα ίδια άτομα επιχείρησαν να στήσουν οδοφράγματα στην οδό Κορίνθου.
Οι διμοιρίες των ΜΑΤ που ακολουθούσαν, τους απομάκρυναν προς την περιοχή της Αγίας Σοφίας, ενώ οι αστυνομικές δυνάμεις παραμένουν σε ετοιμότητα.
Νωρίτερα, φοιτητικοί σύλλογοι πραγματοποίησαν πορεία στο κέντρο της Πάτρας, με κύριο σύνθημά τους «ενάντια στην κρατική βία και καταστολή», η οποία ολοκληρώθηκε χωρίς επεισόδια.
Υπενθυμίζεται ότι από το πρωί με διαταγή του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ, Κωνσταντίνου Σκούμα, υπάρχει γενική επιφυλακή σε όλη την επικράτεια και αστυνομικές δυνάμεις βρίσκονται παντού σε ετοιμότητα να επέμβουν σε περίπτωση κλιμάκωσης των επεισοδίων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης