Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Δικαίωση για τον Δ. Κούβελα - Αθώος για τη διασπορά ψευδών ειδήσεων σχετικά με τα εμβόλια

Δικαίωση για τον Δ. Κούβελα - Αθώος για τη διασπορά ψευδών ειδήσεων σχετικά με τα εμβόλια
Αθώος κρίθηκε από το Β' Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης ο καθηγητής Φαρμακολογίας του ΑΠΘ Δημήτρης Κούβελας
Αθώος κρίθηκε από το Β' Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης ο καθηγητής Φαρμακολογίας του ΑΠΘ Δημήτρης Κούβελας, ο οποίος κατηγορείτο για διασπορά ψευδών ειδήσεων μέσω του διαδικτύου.
Ο καθηγητής ήταν κατηγορούμενος για την επίμαχη ανάρτησή του στο Facebook, τον Αύγουστο του 2021, με την οποία καλούσε τους θεράποντες γιατρούς του Νίκου Χαρδαλιά, να καταθέσουν κίτρινη κάρτα δυνητικής ανεπιθύμητης ενέργειας του εμβολίου, για το ισχαιμικό επεισόδιο που υπέστη λίγες μέρες νωρίτερα ο τότε υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας.
«Ποτέ δεν πέρασε από το μυαλό μου ότι θα χρειαστεί να απολογηθώ γι' αυτή την ανάρτηση. Έκρινα σωστό να δημοσιεύω ό,τι έβλεπα για δικούς μου λόγους, αμιγώς επιστημονικούς. Αυτό είναι το κοινωνικό μου έργο ως καθηγητής Πανεπιστημίου», απολογήθηκε και πρόσθεσε ότι πρόθεσή του ήταν να διαφημίσει την ανάγκη χρήσης της «κίτρινης κάρτας». «Αν στη χώρα μας είχαμε περισσότερη φάρμακο-επαγρύπνηση θα γλιτώναμε χιλιάδες θανάτους», είπε κατά την απολογία του.
Από την πλευρά του, ο θεράπων γιατρός του Ν.Χαρδαλιά, Σωτήρης Πιτσιλινάκος, διευκρίνισε πως ο υφυπουργός δεν υπέστη έμφραγμα, αλλά ασταθή στηθάγχη, ως αποτέλεσμα του προβλήματος υγείας που αντιμετωπίζει επί μια πενταετία, και επεσήμανε πως δεν είχε καμία σχέση με τον εμβολιασμό, που είχε γίνει 8 μήνες νωρίτερα.

Το δικαστήριο αποδέχτηκε τα επιχειρήματα της υπεράσπισης ότι δεν συντρέχουν οι λόγοι ενοχής του κατηγορούμενου για διασπορά ψευδών ειδήσεων.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης