Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Παγώνη: Ανησυχεί περισσότερο η γρίπη από τον κορωνοϊό αυτή την περίοδο – Μέχρι στιγμής 2,5 εκατ. εμβολιασμοί

Παγώνη: Ανησυχεί περισσότερο η γρίπη από τον κορωνοϊό αυτή την περίοδο – Μέχρι στιγμής 2,5 εκατ. εμβολιασμοί
Aπό τα τέλη Δεκεμβρίου έως και τα τέλη Φεβρουαρίου παρατηρείται η κορύφωση των ιώσεων και της γρίπης, σύμφωνα με την Μ. Παγώνη
«Η γρίπη μας ανησυχεί περισσότερο από τον κορωνοϊό αυτήν την περίοδο», τόνισε η Πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη, κάνοντας λόγο για έξαρση των ιώσεων, που πάντα παρατηρείται μετά τον Νοέμβριο, με τη διαφορά ό,τι φέτος αυτό είναι εντονότερο.
Όπως εξήγησε μιλώντας στον ΑΝΤ1, τα 2 προηγούμενα χρόνια λόγω του κορωνοϊού λαμβάναμε μέτρα ασφαλείας και αυτό είχε ως συνέπεια να προστατευόμαστε και από ιώσεις, κάτι που φέτος δεν γίνεται.
Σύμφωνα με την κα Παγώνη, από τα τέλη Δεκεμβρίου έως και τα τέλη Φεβρουαρίου παρατηρείται η κορύφωση των ιώσεων και της γρίπης.
Για τον λόγο αυτό, υπογράμμισε ότι θα πρέπει όλοι να εμβολιαστούν, γιατί ακόμη κι αν νοσήσουν τα συμπτώματα θα είναι ηπιότερα και συμπλήρωσε ότι «έχουν γίνει μέχρι στιγμής 2,5 εκατ. εμβολιασμοί και είναι σχετικά λίγοι».
Παράλληλα, κάλεσε τους γονείς να μην στέλνουν τα παιδιά στα σχολεία, ακόμη και αν έχουν ήπια συμπτώματα.
Σημείωσε δε, πως μέσα σε ένα διήμερο εφημερίας στο Νοσοκομείο «Αγλαΐα Κυριακού», εμφανίστηκαν 1.300 περιστατικά με γρίπη.

Για στρεπτόκοκκο

Για τον «στρεπτόκοκκο Α», η κα Παγώνη τόνισε ότι δεν πρέπει να μας ανησυχεί και το μόνο που χρειάζεται είναι έγκαιρη διάγνωση ώστε να δοθεί έγκαιρα η αντιβίωση.
Πάντως, τα συμπτώματα στα παιδιά που θα πρέπει να ανησυχήσουν τους γονείς είναι ο υψηλός πυρετός και ο έντονος πονόλαιμος.

Ο ιός της καμήλας

Για τον «ιό της καμήλας», σημείωσε πως είναι γνωστός από το 2012, δεν μεταδίδεται εύκολα –η μετάδοση γίνεται είτε από επαφή με καμήλα, είτε δια μέσου της αναπνευστικής οδού- και καταλήγει ο ένας στους τρεις που κολλάει.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης