Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Δολοφονία Καραϊβάζ: Η απόρρητη έκθεση, οι εκτελεστές ενός «συμβολαίου θανάτου» και η... διάψευση από τον Θεοδωρικάκο

Δολοφονία Καραϊβάζ: Η απόρρητη έκθεση, οι εκτελεστές ενός «συμβολαίου θανάτου» και η... διάψευση από τον Θεοδωρικάκο
"Από το γραφείο Τύπου του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη διαψεύδεται κατηγορηματικά δημοσίευμα που αναφέρει ότι ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, έχει παραλάβει έκθεση με στοιχεία από αξιωματικούς της Ελληνικής Αστυνομίας για τη δολοφονία του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ
Νέα στοιχεία έχουν περιέλθει στα χέρια της αστυνομίας όσον αφορά τη δολοφονία του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ, υποστηρίζει κυριακάτικο δημοσίευμα της εφημερίδας Real News, στοιχεία όμως που δεν είναι αρκετά για να συγκροτηθεί δικογραφία. Πλήν όμως επιτρέπει στους αστυνομικούς να ερευνήσουν προς συγκεκριμμένα πρόσωπα.
Μάλιστα υπήρχε και η πληροφορία ότι ο σχετικός φάκελος έχει φθάσει και στα χέρια προσωπικά του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκου.
Το υπουργείο πάντως διαψεύδει τη σχετική πληροφορία, αν και επισημαίνει ότι ο υπουργός έχει δώσει εντολή, να ενταθούν οι έρευνες από τις αστυνομικές υπηρεσίες για να βρεθούν οι ένοχοι, όπως ισχύει και σε κάθε ανοιχτή εγκληματική υπόθεση.

Η ανακοίνωση

"Από το γραφείο Τύπου του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη διαψεύδεται κατηγορηματικά δημοσίευμα που αναφέρει ότι ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, έχει παραλάβει έκθεση με στοιχεία από αξιωματικούς της Ελληνικής Αστυνομίας για τη δολοφονία του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ. Ο υπουργός έχει ζητήσει να ενταθούν οι έρευνες από τις αστυνομικές υπηρεσίες για να βρεθούν οι ένοχοι, όπως ισχύει και σε κάθε ανοιχτή εγκληματική υπόθεση".

Το επίμαχο δημοσίευμα 

Όπως ανέφερε στο δημοσίευμα της η Realnews, συγκλίνουσες πληροφορίες από αστυνομικές πηγές αναφέρουν πως, μετά από πολύμηνες έρευνες στο σκοτάδι και χωρίς κανένα ουσιαστικό στοιχείο, ξαφνικά προέκυψε ένα δεδομένο που έδωσε κατεύθυνση στους αξιωματικούς του Τμήματος Ανθρωποκτονιών, οι οποίοι πλέον έχουν στρέψει το ενδιαφέρον τους σε συγκεκριμένα πρόσωπα.
Μάλιστα, οι ίδιες πηγές ενημέρωσης αναφέρουν πως πρόσφατα παραδόθηκε στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκο, μια άκρως απόρρητη αναφορά σχετικά με όλες τις εξελίξεις των ερευνών για τη δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ, κάτι που ζήτησε ο ίδιος, αφού η ανοιχτή αυτή υπόθεση της εν ψυχρώ εκτέλεσης δημοσιογράφου έξω από το σπίτι του δεν αποτελεί απλά "αστυνομική υπόθεση", αλλά και μείζον ζήτημα που αφορά όλη την κοινωνία και την ελευθερία του Τύπου.
Ο φάκελος της δολοφονίας παραμένει ανοιχτός, αφού, όπως αναφέρουν οι σχετικές πληροφορίες, ναι μεν οι αστυνομικοί έχουν καταλήξει σε συγκεκριμένα πρόσωπα, δεν έχουν όμως ακόμη στα χέρια τους το σύνολο των στοιχείων που απαιτούνται προκειμένου να υποβάλουν στην Εισαγγελία δικογραφία, από την οποία θα προκύψουν αυτόματα και εντάλματα σύλληψης. Ωστόσο, αυτό μπορεί να αλλάξει άμεσα.

Δολοφονία Καραϊβάζ: Τι έδειξε η βαλλιστική έρευνα

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με πληροφορίες από τις αρμόδιες αρχές, το 9αρι όπλο που χρησιμοποιήθηκε στην δολοφονία του δημοσιογράφου, δεν είχε δηλαδή χρησιμοποιηθεί σε άλλη έκνομη ενέργεια, όπως προέκυψε από το τμήμα βαλλιστικής της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών.
Τα στελέχη του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής αναζητούν εδώ και 1,5 χρόνο τόσο τους "εντολείς" όσο και τους φυσικούς αυτουργούς της δολοφονίας του Καραϊβάζ, όμως μέχρι στιγμής δεν έχουν προκύψει στοιχεία που να οδηγήσουν σε συλλήψεις.
Οι πρώτες εκτιμήσεις που δεν έχουν ανατραπεί, είχαν κάνει λόγο για "ενοικιαζόμενους", πιθανόν αλλοδαπούς, εκτελεστές ενός "συμβολαίου θανάτου" που είχε υπογραφεί σε βάρος του δημοσιογράφου και είχε να κάνει με τις υποθέσεις που είχε ασχοληθεί, ερευνούσε και είχε εμπλακεί ο Γιώργος Καραϊβάζ, τα τελευταία χρόνια.
Οι δράστες ήταν τουλάχιστον δύο. Επέβαιναν σε μοτοσυκλέτα σκούτερ. Ο οδηγός φορούσε κράνος ή σκούφο. Ο συνεπιβάτης κουκούλα φούτερ στο κεφάλι, χειρουργική μάσκα… COVID. Και οι δυο φορούσαν ρούχα "στρατιωτικού" χρωματισμού. Ο συνεπιβάτης πυροβόλησε αρχικά εν κινήσει και στη συνέχεια κατέβηκε και πυροβόλησε εναντίον του από κοντινή απόσταση, τουλάχιστον 13 φορές, με πιστόλι των 9ΜΜ, που φέρεται να είχε σιγαστήρα. Οι 10 βολίδες έπληξαν τον δημοσιογράφο, με τον δράστη να δίνει και χαριστική βολή.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης