Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Κακοκαιρία GAIA: Οι περιοχές που πλήττονται - Μήνυμα του 112 σε Σάμο, νότια Κρήτη και Δωδεκάνησα

Κακοκαιρία GAIA: Οι περιοχές που πλήττονται  - Μήνυμα του 112 σε Σάμο, νότια Κρήτη και Δωδεκάνησα
Τα φαινόμενα θα είναι ιδιαίτερα έντονα στη δυτική και τη νότια Κρήτη, στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου (από τη Σάμο και νοτιότερα) και στα Δωδεκάνησα
Σχετικά Άρθρα
Από τις απογευματινές ώρες της Κυριακής 11/12 θα αρχίσει να εξασθενεί το σύστημα κακοκαιρίας με την ονομασία «GAIA», σύμφωνα με το νέο επικαιροποιημένο Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων της ΕΜΥ, ενώ τα φαινόμενα θα είναι ιδιαίτερα έντονα στη δυτική και τη νότια Κρήτη, στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου (από τη Σάμο και νοτιότερα) και στα Δωδεκάνησα.
Ήδη, εστάλη μήνυμα του 112 στους κατοίκους της Σάμου και των Δωδεκανώσων, προειδοποιώντας για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα (ισχυρές καταιγίδες-θυελλώδεις άνεμοι) από τις απογευματινές ώρες έως τις πρωινές της Δευτέρας 12/12.
Επίσης, μήνυμα του 112 έλαβαν και οι κάτοικοι στη νότια Κρήτη για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα (ισχυρές καταιγίδες-θυελλώδεις άνεμοι) από τις μεσημβρινές ώρες έως τις πρώτες βραδινές της Κυριακής 11/12.
12_24.JPG
Σημειώνεται ότι σύσκεψη πραγματοποιήθηκε και σήμερα (11/12) στο υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, με τη συμμετοχή της ηγεσίας του υπουργείου και μετεωρολόγων για να αξιολογηθεί η μέχρι τώρα εξέλιξη της κακοκαιρίας GAIA, που πλήττει από το Σάββατο 10/12 περιοχές της χώρας, καθώς και τα νέα μετεωρολογικά δεδομένα.

Η εξέλιξη της κακοκαιρίας


Σύμφωνα με την επικαιροποίηση του Έκτακτου Δελτίου Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων, το σύστημα κακοκαιρίας με την ονομασία Gaia από τις απογευματινές ώρες της Κυριακής αρχίζει να εξασθενεί.
Τα κατά τόπους ισχυρά φαινόμενα θα συνεχίσουν να εκδηλώνονται στη δυτική Ελλάδα μέχρι το απόγευμα, ενώ στις Κυκλάδες, την Κρήτη, την ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου μέχρι το βράδυ και στα Δωδεκάνησα μέχρι αργά το βράδυ.
Σημειώνεται ότι, τα φαινόμενα θα είναι ιδιαίτερα έντονα στη δυτική και τη νότια Κρήτη, στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου (από τη Σάμο και νοτιότερα) και στα Δωδεκάνησα.

Κανονικά τα δρομολόγια των πλοίων από τον Πειραιά - Απαγόρευση απόπλου από Ραφήνα και Λαύριο

Κανονικά εκτελούνται από το μεσημέρι της Κυριακής 11/12 τα δρομολόγια των πλοίων από το λιμάνι του Πειραιά.
Σημειώνεται ότι το πρωί οι ισχυροί νότιοι άνεμοι προκάλεσαν προβλήματα σε ορισμένα ακτοπλοϊκά δρομολόγια και μάλιστα, από το λιμάνι του Πειραιά δεν εκτελέστηκαν τα πρωινά δρομολόγια για τις Κυκλάδες, ενώ το δρομολόγιο του επιβατηγού οχηματαγωγού πλοίου blue star patmos για τα Δωδεκάνησα θα αναχωρήσει στις 16:00.Τα δρομολόγια των πλοίων για τα νησιά του Αργοσαρωνικού εκτελούνται μόνο με πλοία κλειστού τύπου.
Κανονικά εκτελούνται τα δρομολόγια στη Κεραμωτή-Λιμένας Θάσου, στη γραμμή Καβάλα-Θάσος.
Παράλληλα, σε ισχύ είναι το απαγορευτικό απόπλου από Ραφήνα και Λαύριο, κλειστή παραμένει και η πορθμειακή γραμμή Αγ.Μαρίνα-Νέας Στύρα.

Προβλήματα στα Ιωάννινα

Προβλήματα σε όλο το οδικό δίκτυο των Ιωαννίνων έχουν δημιουργηθεί από πτώσεις βράχων, δένδρων και φερτών υλικών.
Ήδη, με 15 μηχανήματα η Περιφέρεια Ηπείρου επιχειρεί να ανοίξει τους δρόμους.
Παράλληλα, σε πολλές περιοχές έχουν διακοπές ηλεκτροδότησης, ενώ ζημιές στο κεντρικό βάθρο πεζογέφυρας στα Τζουμέρκα, κοντά στο γεφύρι της Πλάκας, δημιούργησε το φουσκωμένο Ραφτανίτικο ποτάμι.
Σύμφωνα με τον δήμο Β. Τζουμέρκων, κλιμάκια μηχανικών της Περιφέρειας Ηπείρου με την Πολιτική Προστασία τού δήμου, επισκέφτηκαν το σημείο.
Η γέφυρα για το επόμενο χρονικό διάστημα θα παραμείνει κλειστή.

Άρτα: Κατολίσθηση στους Μελισσουργούς - Παρασύρθηκαν δύο σπίτια

Μεγάλο κατολισθητικό φαινόμενο βρίσκεται σε εξέλιξη στους Μελισσουργούς στην Άρτα.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, έχουν παρασυρθεί δύο σπίτια κοντά στην πάνω πλατεία του χωριού.
Ο δήμος Κεντρικών Τζουμέρκων ενημέρωσε την Πολιτική Προστασία και το ΙΓΜΕ και έτσι, τη Δευτέρα 12/12 αναμένεται κλιμάκιο επιστημόνων να πραγματοποιήσει αυτοψία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης