Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Πεδίο μάχης ο Ασπρόπυργος – Νεκρός Ρομά στα Μέγαρα - Αλλεπάλληλα κύματα επεισοδίων με αστυνομικούς

Πεδίο μάχης ο Ασπρόπυργος – Νεκρός Ρομά στα Μέγαρα - Αλλεπάλληλα κύματα επεισοδίων με αστυνομικούς
Νεκρός είναι Ρομά, που πυροβολήθηκε και μεταφέρθηκε στο κέντρο Υγείας Μεγάρων - Νέος γύρος επεισοδίων
Σχετικά Άρθρα
Πεδίο μάχης θύμισε και απόψε η περιοχή του Ασπροπύργου.
Σημειώθηκε νέο περιστατικό με πυροβολισμούς κατά αστυνομικών λίγο μετά τις 8:30 το βράδυ της Πέμπτης (8/12/2022).
Ομάδα ατόμων άνοιξε πυρ εναντίον αστυνομικών στη λεωφόρο Διυλιστηρίων στον Ασπρόπυργο κοντά στη ΔΕΗ.
Όπως αναφέρει η Αστυνομία δεν σημειώθηκε κάποιος τραυματισμός, ενώ πιθανότητα τα πυρά προήλθαν από κυνηγετική καραμπίνα.
Καλύτερη είναι η εικόνα στο Σχιστό Κορυδαλλού, όπου νωρίτερα έγιναν επεισόδια καθώς μια ομάδα νεαρών Ρομά είχε ανάψει φωτιές σε κάδους σκουπιδιών στην οδό Δερβενακίων με αποτέλεσμα να υπάρξει διακοπή κυκλοφορίας.
Για την κατάσβεση των πυρκαγιών επιχείρησαν 3 οχήματα με 9 πυροσβέστες, ενώ πλέον έχει αποκατασταθεί η κυκλοφορία των οχημάτων.

Νεκρός Ρομά

Ένας άντρας Ρομά 30 ετών έχασε την ζωή του μετά από πυροβολισμό που δέχθηκε από άλλο Ρομά στον καταυλισμό των Μεγάρων.
Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές ο άτυχος 30χρονος διαπληκτίστηκε, για άγνωστη μέχρι στιγμή αιτία, με άλλον Ρομά, που τον πυροβόλησε θανάσιμα με καραμπίνα στο στήθος.
Ο 30χρονος μεταφέρθηκε άμεσα στο κέντρο υγείας Μεγάρων, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.
Οι συγγενείς του θύματος κατονόμασαν στις Αρχές τον δράστη και αναζητείται.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες πιθανότατα ο δράστης να ήταν υπό την επήρεια αλκοόλ.

Ένταση στο Σχιστό Κορυδαλλού

Νέα ένταση σημειώθηκε νωρίτερα και στο Σχιστό Κορυδαλλού στη Δυτική Αττική, από ομάδες νεαρών Ρομά, που συγκεντρώθηκαν βάζοντας φωτιές σε κάδους.
01_9.jpg

Ένταση στα Λεχαινά

Ένταση ξέσπασε λίγο μετά τις επτά το απόγευμα της Πέμπτης 8/12, στα Λεχαινά, όπου περίπου 20 άτομα Ρομά, πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τον πυροβολισμό του 16χρονου από αστυνομικό στη Θεσσαλονίκη.
Σύμφωνα με πληροφορίες του patrisnews, τα άτομα που συγκεντρώθηκαν στο σημείο, άναψαν φωτιές, κατά μήκος της Ε.Ο. Πατρών – Πύργου, με αποτέλεσμα η κυκλοφορία των οχημάτων να διακοπεί για αρκετή ώρα και στα δύο ρεύματα.
Παράλληλα, εκτόξευαν πέτρες και ξύλα προς τους αστυνομικούς που βρίσκονταν στο σημείο.
Λίγο πριν τις εννέα το βράδυ, η Τροχαία επανέφερε την κυκλοφορία.

02_6.jpg
Επτά συλλήψεις και τέσσερις προσαγωγές στη Δυτική Αττική

Εν τω μεταξύ, επτά συλλήψεις και τέσσερις προσαγωγές έχουν γίνει μέχρι στιγμής κατά την εκτεταμένη αστυνομική επιχείρηση της ΓΑΔΑ στην Δυτική Αττική, που πραγματοποιείται από το πρωί σε Ζεφύρι, Μενίδι, ‘Ανω Λιόσια και Νεόκτιστα Ασπροπύργου, με αφορμή τα άγρια επεισόδια που σημειώθηκαν χτες και κατά την διάρκεια της νύχτας, λόγω του πυροβολισμού 16χρονου από αστυνομικό.
Σύμφωνα με την Αστυνομία και οι επτά συλλήψεις αφορούν κατοχή ναρκωτικών, ενώ έγιναν και 25 κατ’ οίκον έρευνες. Η επιχείρηση θα συνεχιστεί μέχρι αργά το βράδυ.
Υπενθυμίζεται ότι η αστυνομική επιχείρηση οργανώθηκε και εκτελείται από την ΓΑΔΑ, με την συμμετοχή διμοιριών ΜΑΤ, ΟΠΚΕ, ΕΚΑΜ, της Ασφάλειας και άλλων υπηρεσιών, καθώς και ελικοπτέρου, μέχρι που έπεσε το σκοτάδι και δύο οχημάτων ρίψης νερού, («Αίαντες»), ενώ σε επιφυλακή είναι και οχήματα της Πυροσβεστικής.
Αφορμή έδωσαν οι επιθέσεις από ομάδες Ρομά, ακόμα και με πυροβολισμούς, εναντίον αστυνομικών, καθώς και σε δύο άτομα στην περιφερειακή Αιγάλεω, εμπρησμό σε λεωφορείο, αλλά και η πυρκαγιά σε κατάστημα ελαστικών στον Ασπρόπυργο, η οποία προκάλεσε και την ενεργοποίηση του 112, λόγω των τοξικών καπνών.
03_5.jpg

«Πυροβόλησα μία φορά στον αέρα και μία φορά χαμηλά στο αγροτικό» κατέθεσε ο αστυνομικός που τραυμάτισε τον 16χρονο

Τις κρίσιμες στιγμές της καταδίωξης του 16χρονου στη Θεσσαλονίκη, ο οποίος τραυματίστηκε σοβαρά στο κεφάλι από αστυνομικά πυρά, περιέγραψε στην κατάθεσή του ο αστυνομικός των ΔΙΑΣ που πυροβόλησε τον ανήλικο Ρομά.
Όπως ανέφερε, πυροβόλησε δύο φορές, μία στον αέρα και άλλη μία στοχεύοντας "χαμηλά στο αγροτικό όχημα". Κατέθεσε, ωστόσο, ότι δεν μπορούσε να στοχεύσει με ακρίβεια, καθώς η μοτοσικλέτα ήταν εν κινήσει και κρατούσε το όπλο μόνο με το ένα χέρι.
"Έβγαλα το όπλο μου και πυροβόλησα δύο φορές πάνω από τη μηχανή που ήταν σε κίνηση. Μία φορά στον αέρα και μια φορά στο αγροτικό όχημα χαμηλά. Δεν μπορούσα να στοχεύσω με ακρίβεια επειδή κρατούσα το όπλο με το ένα μου χέρι", είπε ο αστυνομικός.
Και συνέχισε: "Όταν πυροβόλησα είχα απόσταση τουλάχιστον 10 μέτρα από το αγροτικό και ήμουν περίπου στο ύψος των γραμμών. Στο σημείο αυτό ο δρόμος έχει μια μικρή ανηφορική κλίση και είναι λίγο ανώμαλος διότι από εκεί περνούν μεγάλα φορτηγά και έτσι έχουν δημιουργηθεί ανωμαλίες στο οδόστρωμα.
Μόλις πυροβόλησα είδα το αγροτικό να εκτρέπεται της πορείας του και κατέληξε πάνω σε τοίχο παρακείμενου ξενοδοχείου".

Η βαλλιστική διαψεύδει τον αστυφύλακα;

Στην είσοδο ενός ξενώνα που μένουν συγγενείς κρατουμένων των φυλακών Διαβατών, εντοπίστηκε η βολίδα που ενδέχεται να προήλθε από το όπλο του αστυνομικού της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. που πυροβόλησε τον 16χρονο.
Λίγα μέτρα μακριά είχε ακινητοποιηθεί το αγροτικό του ανήλικου Ρομά. Η σφαίρα, μεταφέρθηκε στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια της Αστυνομίας για να γίνει βαλλιστική εξέταση.
Αν αποδειχτεί ότι προέρχεται από το όπλο του αστυνομικού, τότε άμεσα καταρρίπτονται οι ισχυρισμοί του, σύμφωνα με τους οποίους "έριξε προειδοποιητική βολή στην αέρα", πριν τραυματίσει σοβαρά τον ανήλικο με μια δεύτερη σφαίρα. Η κατάληξη της βολίδας, δείχνει ότι είχε αντίστοιχη πορεία, με αυτή που καρφώθηκε στο κεφάλι του 16χρονου.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης