Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Αυτοί είναι οι ληστές που χτυπούσαν ηλικιωμένες γυναίκες για να αρπάξουν χρυσές αλυσίδες

Αυτοί είναι οι ληστές που χτυπούσαν ηλικιωμένες γυναίκες για να αρπάξουν χρυσές αλυσίδες
Η σύλληψη των δύο Ρομά έγινε στην περιοχή των Αγίων Αναργύρων, ενώ είχε προκύψει ότι κινούνταν με το «επιχειρησιακό» τους αυτοκίνητο και αναζητούσαν τα υποψήφια θύματα τους, εστιάζοντας κατά βάση σε ηλικιωμένες γυναίκες, την ώρα που μετέβαιναν είτε σε λαϊκές αγορές, είτε σε Ιερούς Ναούς
Στη δημοσιότητα έδωσε η ΕΛ.ΑΣ., κάνοντας χρήση σχετικής εισαγγελικής διάταξης, τα στοιχεία ταυτότητας και φωτογραφίες δύο ημεδαπών ανδρών, οι οποίοι προέβαιναν σε ληστείες σε βάρος ηλικιωμένων γυναικών.
Αμφότεροι συνελήφθησαν την 4η Νοεμβρίου 2022 από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Δυτικής Αττικής.

Πρόκειται για τους:

ΜΟΥΣΤΑΦΑ Μάριο του Χρήστου και της Αγγελικής, γεννηθείς 14-2-2003 στο Ναύπλιο,

ΜΟΥΣΤΑΦΑ Χρήστο του Αθανασίου και της Κατίνας, γεννηθείς 25-12-1975 στα Άνω Λιόσια.
Σε βάρος τους ασκήθηκε ποινική δίωξη για ληστεία κατ’ εξακολούθηση και κατά συναυτουργία.
Επισημαίνεται ότι η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση είναι χρονικής διάρκειας μέχρι την 10-2-2023, σύμφωνα με την Εισαγγελική Διάταξη. Πέραν του χρονικού αυτού ορίου δεν επιτρέπεται και αντίκειται στο νόμο, η διατήρηση ή/και αναπαραγωγή της δημοσιοποίησης των παραπάνω στοιχείων.
Η ΕΛ.ΑΣ. έδωσε, επίσης, στη δημοσιότητα βίντεο από τη δράση τους όπου δεν διστάζουν να φερθούν με απίστευτη σκληρότητα στα θύματα τους προκειμένου να τους αρπάξουν χρυσές αλυσίδες από τον λαιμό.
Εξαρθρώθηκε, από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Δυτικής Αττικής, συμμορία που προέβαινε συστηματικά σε ληστείες κυρίως σε βάρος ηλικιωμένων γυναικών σε διάφορες περιοχές της Δυτικής Αττικής.
Η σύλληψη των δύο Ρομά έγινε στην περιοχή των Αγίων Αναργύρων, ενώ είχε προκύψει ότι κινούνταν με το «επιχειρησιακό» τους αυτοκίνητο και αναζητούσαν τα υποψήφια θύματα τους, εστιάζοντας κατά βάση σε ηλικιωμένες γυναίκες, την ώρα που μετέβαιναν είτε σε λαϊκές αγορές, είτε σε Ιερούς Ναούς.
Όταν οι συνθήκες ήταν κατάλληλες (σ.σ. απουσία μαρτύρων, συνοικιακές οδοί) για την επίτευξη του σκοπού τους, αφαιρούσαν με χρήση σωματικής βίας τις χρυσές αλυσίδες λαιμού με σταυρό που φορούσαν οι παθούσες. Η δράση τους ήταν μεθοδική και διέθεταν διακριτούς ρόλους. Συγκεκριμένα, ο 19χρονος είχε το ρόλο του «επιχειρησιακού» δράστη που θα άρπαζε με βιαιότητα τις αλυσίδες που φορούσαν στο λαιμό τα θύματα, ενώ ο 47χρονος είχε επιφορτιστεί με το ρόλο του οδηγού του επίμαχου οχήματος, του επιτηρητή του πεδίου δράσης, ώστε να είναι έτοιμος να επέμβει και να διασφαλίσει τη διαφυγή τους.
Πέραν της οργάνωσης τους για την επίτευξη από κοινού των ανωτέρω ληστειών, οι κατηγορούμενοι συνδέονταν και με συγγενική σχέση. Από τη μέχρι στιγμής προανακριτική έρευνα, έχουν εξιχνιαστεί 8 περιπτώσεις ληστειών.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης