Τελευταία Νέα
Κοινωνία

«Το παιδί ήταν ήδη νεκρό» αναφέρει το νοσοκομείο για την τραγωδία στις Σέρρες - Βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις από την έκρηξη

«Το παιδί ήταν ήδη νεκρό» αναφέρει το νοσοκομείο για την τραγωδία στις Σέρρες - Βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις από την έκρηξη
Η έκρηξη σημειώθηκε από άγνωστους μέχρις στιγμής λόγους στο 9 Δημοτικό Σχολείο Σερρών
(upd4) Τραγωδία σημειώθηκε μετά από ισχυρή έκρηξη σε λεβητοστάσιο δημοτικού σχολείου στις Σέρρες το μεσημέρι της Δευτέρας (5/12) καθώς ένα παιδί ηλικίας μόλις 11 ετών έχασε ακαριαία τη ζωή του όταν τραυματιστηκε θανάσιμα από μεταλλική πόρτα.
Στο σημείο βρέθηκαν Αστυνομία και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, ενώ σύμφωνα με το αρχικό ρεπορτάζ που μετέδιδε το BN, το παιδί εντοπίστηκε χωρίς τις αισθήσεις του όταν πόρτα εκσφενδονίστηκε πάνω του.
Από το περιστατικό
 δύο ακόμη παιδιά έχουν τραυματιστεί, ευτυχώς ελαφρά.
Η έκρηξη προκλήθηκε από άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους, ενώ ασθενοφόρο έσπευσε για να παραλάβει τα τραυματισμένα παιδιά και να τα μεταφέρει στο γενικό νοσοκομείο της πόλης. 

H αστυνομία έχει αποκλείσει τον χώρο.

Το παιδί ήταν ήδη νεκρό...

Το Νοσοκομείο Σερρών
αργότερα εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με τους τραυματισμούς των δύο παιδιών σε σχολείο, στο τραγικό συμβάν κατά το οποίο ένας μαθητής έχασε τη ζωή του.
Στην ανακοίνωση του νοσοκομείου Σερρών περιγράφεται ότι ο τραυματισμός των δύο μαθητών δεν είναι σοβαρός, ενώ εκφράζονται τα συλλυπητήρια για τον θάνατο του 11χρονου μαθητή.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Μετά από έκρηξη που έγινε σε σχολείο της πόλης των Σερρών, προσεκομίσθησαν με το ΕΚΑΒ, στις 14:43 σήμερα, δύο ανήλικα αγόρια, ηλικίας 6 και 10 ετών, με ελαφρές κακώσεις το πρώτο και σε καλή γενική κατάσταση το δεύτερο.
Έγιναν άμεσα όλες οι απαραίτητες εξετάσεις (υπέρηχος, αξονική τομογραφία κλπ) και το δεκάχρονο αγόρι επιστρέφει στην οικία του ενώ το εξάχρονο, το οποίο φέρει εμπιεστικό κάταγμα βρεγματικού οστού (ΑΡ) και μικρό ρωγμώδες κάταγμα ρινικών οστών, θα διακομισθεί προληπτικά στην Παιδοχειρουργική Κλινική του ΓΝΘ «Ιπποκράτειο» για περαιτέρω παρακολούθηση.
Δυστυχώς, στις 15:37 προσεκομίσθη με το ΕΚΑΒ τρίτο παιδί (άρρεν 11 ετών), το οποίο έφερε βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις μη συμβατές με τη ζωή. Η Διοίκηση του Νοσοκομείου, το ιατρικό, νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια του παιδιού».

Το χρονικό της έκρηξης

Σύμφωνα με πληροφορίες, η έκρηξη στο λεβητοστάσιο έγινε την ώρα του διαλείμματος, με συνέπεια κομμάτια τοίχου και μια μεταλλική πόρτα να εκσφενδονιστούν σε απόσταση τριάντα μέτρων, να πέσουν πάνω στα παιδιά.
Πηγές αναφέρουν πως το παιδί που έχασε τη ζωή του, είναι το μεγαλύτερο σε ηλικία - ήταν μαθητής της 6ης δημοτικού - ενώ τα άλλα δυο - τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και βρίσκονται εκτός κινδύνου - είναι μαθητές της 1ης και της 4ης δημοτικού.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης