Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Παγώνη: Από τα μέσα Δεκεμβρίου η μεγάλη έξαρση της γρίπης

Παγώνη: Από τα μέσα Δεκεμβρίου η μεγάλη έξαρση της γρίπης
Οι άνω των 60 ετών να εμβολιαστούν κατά της covid είπε η κα.Παγώνη
Σχετικά Άρθρα

Από τα μέσα Δεκεμβρίου αναμένεται η μεγάλη έξαρση της γρίπης υποστήριξε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη, η οποία κάλεσε τους πολίτες να σπεύσουν να εμβολιαστούν.
«Το θέμα της γρίπης έχει αρχίσει και μας προβληματίζει από το καλοκαίρι και θυμόσαστε ότι είχαμε κάποια κρούσματα το καλοκαίρι και μετά σιγά – σιγά σταδιακά μέχρι και τώρα έχουμε αρκετά μεγάλη αύξηση.
Βεβαίως τα δύο χρόνια φορούσαμε τη μάσκα και ήταν λογικό η γρίπη να ήταν σε ύφεση και να μην είχαμε πολλά κρούσματα.
Τώρα δυστυχώς τα πράγματα έχουν αλλάξει.
Μάσκες δεν υπάρχουν στην ουσία, έχουμε χαλαρώσει πάρα πολύ και τα μηνύματα από το εξωτερικό, όπου πρώτα εκεί έχει αλλάξει ο καιρός, τα πράγματα είναι διαφορετικά…
Είδαμε ότι η Γαλλία είναι σε πανικό αυτή τη στιγμή με τόσα πολλά κρούσματα γρίπης που έχει και μάλιστα η επιτροπή σκέπτεται να επιβάλει τις μάσκες υποχρεωτικά.
Στην Αμερική το ίδιο.
Γι’ αυτό λοιπόν εμείς εδώ θα πρέπει να πείσουμε τον κόσμο να πάει να κάνει το εμβόλιο της γρίπης, να μην το αμελήσει, γιατί η έξαρση η μεγάλη θα είναι μετά τις 15 – 20 Δεκεμβρίου, τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο.
Τότε έχουμε την έξαρση της γρίπης» είπε μιλώντας στην ΕΡΤ η κα.Παγώνη.

Παρών και ο κορωνοϊός

«Έχουμε τον αναπνευστικό συγκυτιακό ιό που ιδιαίτερα για τα μικρά παιδάκια ενός και δύο έτους και για τους πολύ μεγάλους, γιατί τα παιδάκια μεταφέρουν στο σπίτι τους ιούς αυτούς.
Ο Νοέμβριος και ο Δεκέμβριος είναι μήνες ιώσεων και δεν πρέπει να ξεχνάμε τις υπόλοιπες ιώσεις.
Και βέβαια εδώ παρών είναι ο κορωνοϊός, η νόσος Covid 19.
Λέμε στον κόσμο - όλοι οι συνάδελφοι - ότι πρέπει οι άνω των 60 να πάνε να εμβολιαστούν με το επικαιροποιημένο εμβόλιο και οι κάτω των 60 όσοι έχουν υποκείμενα νοσήματα.
Δηλαδή έχουμε στην ουσία τρεις ιούς που προσπαθούμε να τους παλέψουμε από εδώ και πέρα.
Γι’ αυτό οι συστάσεις είναι οι εμβολιασμοί» ανέφερε η κα.Παγώνη, η οποία υποστήριξε ότι καταγράφεται «μια αύξηση της τάξης του 14%στα κρούσματα, στις απλές κλίνες Covid και δεν θέλουμε να πιεστεί περισσότερο τις επόμενες μέρες».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης