Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Στο άγνωστο οι σεισμολόγοι για τα 5 Ρίχτερ στην Εύβοια - Παπαδόπουλος: Δεν ξέρουμε αν ήταν ο κύριος σεισμός

Στο άγνωστο οι σεισμολόγοι για τα 5 Ρίχτερ στην Εύβοια - Παπαδόπουλος: Δεν ξέρουμε αν ήταν ο κύριος σεισμός
Όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά υποστήριξε ο κ.Παπαδόπουλος
Σχετικά Άρθρα

Τη θέση πως ακόμα δεν είναι βέβαιο αν τα 5 Ρίχτερ που καταγράφηκαν χθες Τρίτη 29/11 το βράδυ ήταν ο κύριος σεισμός στην Εύβοια διατύπωσε ο σεισμολόγος Γεράσιμος Παπαδόπουλος, επιβεβαιώνοντας πως οι ειδικοί δεν είναι ακόμα σίγουροι για την εξέλιξη του φαινομένου.
Σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ ο κ.Παπαδόπουλος υποστήριξε ότι δεν γνωρίζουμε ακόμη εάν η τελευταία δόνηση των 5 Ρίχτερ, ήταν ο κύριος σεισμός λέγοντας χαρακτηριστικά ότι βρισκόμαστε μπροστά σε μία νέα πραγματικότητα.
Όπως είπε, είχε εκφράσει τις αμφιβολίες του από χθες για το αν ήταν τα 4,7 Ρίχτερ ο κύριος σεισμός, γιατί από τις 25 Οκτωβρίου εξελίσσεται στη συγκεκριμένη περιοχή έντονη προσεισμική ακολουθία».
Ο κ. Παπαδόπουλος τόνισε εάν θα είχαμε τα 4,7 Ρίχτερ μόνο χθες αυτό θα ήταν πάρα πολύ πιθανό να είναι ένας κύριος σεισμός, όμως από τη στιγμή που εδώ και 40 μέρες σημειώνονται συνεχείς σεισμοί τότε αρχίζεις να υποψιάζεσαι.

Όλα πιθανά

«Γι’ αυτό και διερωτώμαστε αν είναι ο κύριος σεισμός και τα 5 Ρίχτερ που καταγράφηκε χθες το βράδυ.
Όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά, αξιολογούμε την κατάσταση και με υπομονή θα δούμε αν όντως είναι ο κύριος σεισμός.
Τα 5 Ρίχτερ είναι πονηρό μέγεθος και έχουμε δει πολλές φορές εκπλήξεις», είπε ο κ.Παπαδόπουλος, ο οποίος ανέφερε ότι δεν υπάρχει ιστορικό μεγάλο στην περιοχή αυτή, ωστόσο δεν αποτελεί και εγγύηση ότι δεν μπορεί να γίνει ένας μεγάλος σεισμός, και έφερε ως παράδειγμα το Αρκαλοχώρι και την Πάρνηθα.
«Με μεγάλη προσοχή και αξιολόγηση όλων των στοιχείων παρακολουθούμε το φαινόμενο που είναι σε εξέλιξη» υπογράμμισε ο κ. Παπαδόπουλος.

Τι είπε για τις Αλκυονίδες

Ερωτηθείς για τις Αλκυονίδες και την ανησυχία που διατυπώθηκε για ισχυρό σεισμό εντός της επόμενης 5ετίας, εξέφρασε την αντίθεσή του που ανοίγει μια τέτοια συζήτηση από τη στιγμή που υπάρχει σε εξέλιξη σεισμική δραστηριότητα σε άλλη περιοχή της Ελλάδας και κοντά στην Αττική.
«Κακώς άνοιξε αυτή η συζήτηση, δεν υπάρχει καμία συγκεκριμένη ένδειξη που να αφορά τη συγκεκριμένη περιοχή του Κορινθιακού κόλπου. Είναι εικασία και χρειάζεται να γίνει συζήτηση μεταξύ των επιστημόνων» είπε ο κ.Παπαδόπουλος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης