Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Στους σταθμούς του Μετρό η καμπάνια κατά του σεξισμού - Συρεγγέλα: Γυναίκες και άνδρες να έχουν ίσες ευκαιρίες

Στους σταθμούς του Μετρό η καμπάνια κατά του σεξισμού - Συρεγγέλα: Γυναίκες και άνδρες να έχουν ίσες ευκαιρίες
Στις οθόνες των σταθμών του Μετρό προβάλλονται τα τρία θεματικά βίντεο της καμπάνιας, που έχουν ως στόχο την εξάλειψη αντιλήψεων και συμπεριφορών που επιβάλλουν διακρίσεις σε βάρος του γυναικείου ή αντρικού φύλου και καλλιεργούν έμφυλα στερεότυπα

Την καμπάνια ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων ενάντια στον σεξισμό στην οικογένεια, το σχολικό και εργασιακό περιβάλλον προωθεί η ΣΤΑ.ΣΥ και «μεταφέρει» με τα μέσα σταθερής τροχιάς το μήνυμα «Ο σεξισμός πληγώνει την κοινωνία. Αντιμετώπισέ τον στα ίσια».
Στις οθόνες των σταθμών του Μετρό προβάλλονται τα τρία θεματικά βίντεο της καμπάνιας, που έχουν ως στόχο την εξάλειψη αντιλήψεων και συμπεριφορών, που επιβάλλουν διακρίσεις σε βάρος του γυναικείου ή αντρικού φύλου και καλλιεργούν έμφυλα στερεότυπα.
Η καμπάνια στέλνει το μήνυμα, ότι το ποδόσφαιρο δεν είναι μόνο για αγόρια και το ροζ χρώμα δεν είναι μόνο κοριτσίστικο, ενώ δεν πρέπει να μιλάμε μόνο για τους προέδρους και τους διευθυντές, αλλά και για τις προέδρους και τις διευθύντριες.
Η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Μ. Συρεγγέλα, δήλωσε ότι «γυναίκες και άνδρες πρέπει να έχουν ίσες ευκαιρίες. Από πλευράς μας καταβάλλουμε άοκνες προσπάθειες για την καταπολέμηση των στερεοτύπων που έχουν διαμορφώσει συγκεκριμένους ρόλους για τις γυναίκες στην κοινωνία, όμως για την επίτευξη της ουσιαστικής ισότητας απαιτούνται σημαντικές προσπάθειες, υπομονή και επιμονή τόσο από την πολιτεία όσο και από την κοινωνία» και ευχαρίστησε τη διοίκηση της ΣΤΑ.ΣΥ. για τη στήριξή της στην καμπάνια του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων ενάντια στον σεξισμό.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης