Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Κάλυμνος - πρόσκρουση πλοίου: Aπαγορεύτηκε ο απόπλους του NISSOS KALYMNOS μέχρι την αποκατάσταση των ζημιών - Δύο ρήγματα

Κάλυμνος - πρόσκρουση πλοίου: Aπαγορεύτηκε ο απόπλους του NISSOS KALYMNOS μέχρι την αποκατάσταση των ζημιών - Δύο ρήγματα
Περιμετρικά του πλοίου έχει ποντιστεί πλωτό φράγμα για την αποφυγή τυχόν ρύπανσης

Δύο ρήγματα στην αριστερή πλευρά του επιβατηγού οχηματαγωγού πλοίο NISSOS KALYMNOS, το οποίο προσέκρουσε το βράδυ της Δευτέρας 28/11 σε βραχώδη περιοχή στη θαλάσσια περιοχή δυτικά της Τελένδου την ώρα που εκτελούσε δρομολόγιο από τη Λέρο προς την Κάλυμνο με 31 επιβάτες, 18 άτομα πλήρωμα και 4 φορτηγά οχήματα, διαπιστώθηκε από ιδιώτη δύτη.
Το πλοίο, που είχε αναχωρήσει από τη Νίσυρο, κατέπλευσε με ασφάλεια στο λιμάνι της Καλύμνου αποβιβάζοντας με ασφάλεια τους 31 επιβάτες. Στην περιοχή της πρόσκρουσης είχαν σπεύσει δύο περιπολικά του Λιμενικού και δύο ρυμουλκά, καθώς και τρία επιβατηγά τουριστικά πλοία, ώστε να συνδράμουν εάν ήταν απαραίτητο.
Από την πρόσκρουση δεν αναφέρθηκε κάποιος τραυματισμός, ενώ ο πλοίαρχος είχε ενημερώσει την οικία λιμενική Αρχή για ελεγχόμενη εισροή υδάτων.

Οι ζημιές

Περιμετρικά του πλοίου έχει ποντιστεί πλωτό φράγμα για την αποφυγή τυχόν ρύπανσης.
Σύμφωνα με το υπουργείο Ναυτιλίας, στελέχη κλιμακίου της επιθεώρησης πλοίων σε έλεγχο που πραγματοποίησαν στο NISSOS KALYMNOS διαπίστωσαν κατάκλυση με θαλασσινό νερό σε χώρους του.
Από τον ιδιώτη δύτη που καταδύθηκε διαπιστώθηκε η ύπαρξη δύο ρηγμάτων στην αριστερή πλευρά του πλοίου, θραύση πηδαλίου και στρέβλωση της προπέλας, καθώς και του άξονα της αριστερής κύριας μηχανής.
Προανάκριση διενεργείται από την Λιμενική Αρχή Καλύμνου, ενώ απαγορεύτηκε ο απόπλους του πλοίου μέχρι την αποκατάσταση των ζημιών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης