Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Σεισμός 4,8 Ρίχτερ στη νότια Εύβοια – Ιδιαίτερα αισθητός και στην Αττική

Σεισμός 4,8 Ρίχτερ στη νότια Εύβοια – Ιδιαίτερα αισθητός και στην Αττική
Καθησυχάζουν οι σεισμολόγοι, σε εξέλιξη το φαινόμενο

(upd2) Ιδιαίτερα αισθητός στην Αττική έγινε ο σεισμός των 4,8 Ρίχτερ που καταγράφηκε νωρίτερα σήμερα Τρίτη 29/11 στις 06:32 το πρωί στον θαλάσσιο χώρο στη νότια Εύβοια.
Σύμφωνα με Γεωδυναμικό Ινστιτούτο Αθηνών, η δόνηση καταγράφηκε στον θαλάσσιο χώρο 9 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά από τον οικισμό Ζάρακες της Εύβοιας, ή περίπου 58 χιλιόμετρα ανατολικά-βορειοανατολικά της Αθήνας.
Δεν έχουν αναφερθεί θύματα ή ζημιές.

Ισχυροί μετασεισμοί

Πάντως, έως τις 07:30 το πρωί είχαν καταγραφεί δύο ισχυροί μετασεισμοί της τάξης των 4,2 και 3,2 Ρίχτερ.
Συγκεκριμένα, καταγράφηκε σεισμική δόνηση με μέγεθος 4,1 στην κλίμακα Ρίχτερ, στις 07:23 ώρα Ελλάδος, σε απόσταση 56 χλμ. ανατολικά/βορειανατολικά των Αθηνών, με το επίκεντρο της δόνησης εντοπίζεται στο θαλάσσιο χώρο 8 χλμ. βορειανατολικά των Νέων Στύρων Εύβοιας, ενώ ένα λεπτό αργότερα, στις 07:24, σημειώθηκε νέος σεισμός 4,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, στον θαλάσσιο χώρο 8 χλμ. ΝΑ των Ζαράκων Ευβοίας, 56 χλμ. ΑΒΑ των Αθηνών

Καθησυχάζουν οι σεισμολόγοι

Σε δηλώσεις του στον ΑΝΤ1 ο σεισμολόγος Γ. Παπαδόπουλος υποστήριξε ότι είναι πολύ νωρίς για να απαντήσει κανείς εάν ήταν ο κύριος σεισμός.
«Χρειάζεται πολύ καλή αξιολόγηση.
Δεν μπορεί να απαντήσει κανείς με βεβαιότητα αν ήταν ο κύριος σεισμός» είπε ο κ.Παπαδόπουλος.
Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ Ευθύμιος Λέκκας εμφανίστηκε καθησυχαστικός, υποστηρίζοντας ότι δεν πρέπει να ανησυχούμε, τονίζοντας ότι το φαινόμενο εξελίσσεται.
Επισήμανε ότι η περιοχή δεν έχει ξαναδώσει μεγάλο σεισμό και αυτό έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τους σεισμολόγους.
«Κατά πολύ μεγάλη πιθανότητα ήταν ο κύριος σεισμός» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Καθηγητης Σεισμολογίας, Άκης Τσελέντης, προσθέτοντας πως θα υπάρξει μεγάλη μετασεισμική ακολουθία και πως η περιοχή από την οποία προήλθε δεν έχει παρελθόν σημαντικής σεισμικής δραστηριότητας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης