Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Τζανάκης: Αναμένουμε μεγάλο «κύμα» γρίπης - Θα ξεκινήσει κοντά στα Χριστούγεννα και θα κορυφωθεί Ιανουάριο - Φεβρουάριο

Τζανάκης: Αναμένουμε μεγάλο «κύμα» γρίπης - Θα ξεκινήσει κοντά στα Χριστούγεννα και θα κορυφωθεί Ιανουάριο - Φεβρουάριο
Είναι πάρα πολύ κατάλληλος χρόνος τώρα να κάνουμε το εμβόλιο της γρίπης, σύμφωνα με τον Ν. Τζανάκη

Για μεγάλο «κύμα» γρίπης που θα ξεκινήσει κοντά στα Χριστούγεννα και θα κορυφωθεί Ιανουάριο- Φεβρουάριο, έκανε λόγο ο καθηγητής Πνευμονολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης, Ν. Τζανάκης, προειδοποιώντας πως «αυτή την στιγμή ο ιός της γρίπης είναι ο πιο επικίνδυνος να προκαλέσει σοβαρότερα και βαρύτερα προβλήματα σε έναν ειδικό πληθυσμό που αφορά στους ηλικιωμένους και όσους έχουν προβλήματα με το ανοσοποιητικό τους».
Όπως ανέφερε ο κ. Τζανάκης μιλώντας στην ΕΡΤ, «όσοι τα προηγούμενα χρόνια έκαναν το εμβόλιο της γρίπης, θα πρέπει να το επαναλάβουν ειδικώς φέτος, όπου αναμένουμε ένα μεγάλο κύμα γρίπης, το οποίο θα ξεκινήσει εκεί κοντά στα Χριστούγεννα και θα κορυφωθεί Ιανουάριο- Φεβρουάριο. Επομένως, είναι πάρα πολύ κατάλληλος χρόνος τώρα να κάνουμε το εμβόλιο της γρίπης».
Σημείωσε ότι κορωνοϊός προκαλεί μία ήπια νόσο αυτή τη στιγμή, όμως με τη γρίπη μπορεί τα πράγματα να είναι πολύ βαρύτερα
Αναφορικά με το εμβόλιο της γρίπης, ανέφερε ότι υπάρχει μια κινητικότητα, που όμως δεν είναι η αναμενόμενη.
«Δεν είναι αυτή την οποία επιτύχαμε άλλα χρόνια και πιστεύουμε ότι αυτό οφείλεται σε μια εμβολιαστική κόπωση που έχει υποστεί ο κόσμος. Οι άνθρωποι δηλαδή ακούν εμβόλιο και δεν αισθάνονται καλά, δεν θέλουν να τα κάνουν εξαιτίας ακριβώς των επανειλημμένων εμβολιασμών του κορωνοϊο», όπως είπε.

Απόλυτο μέτρο προστασίας οι μάσκες

Ο κ. Τζανάκης επανέλαβε ότι το απόλυτο μέτρο προστασίας από τους αναπνευστικούς ιούς είναι η μάσκα συστήνοντας τους ευάλωτους πολίτες και τους ηλικιωμένους να τη φορούν σε μέρη με συγχρωτισμό, αλλά και η σωστή αντισηψία των χεριών.

Ιώσεις και παιδιά

Ο κ. Τζανάκης μίλησε για πρώιμη πανσπερμία ιών φέτος, από την οποία πάσχουν κυρίως τα παιδιά, τα οποία την μεταφέρουν στο σπίτι από τα σχολεία, από τους βρεφονηπιακούς σταθμούς, με αποτέλεσμα στη συνέχεια να αρρωσταίνουν μεγαλύτεροι άνθρωποι, κυρίως ευάλωτοι.
«Εκείνοι που στενάζουν είναι οι παιδίατροι και οι παιδιατρικές κλινικές με πραγματικά πολλές λοιμώξεις, κυρίως από τον αναπνευστικό συγκυριακό ιό, ο οποίος προσδίδει μια συνδρομή στα μικρά παιδιά, βαρύτερη πολλές φορές, με βρογχιολίτιδα και αναπνευστική ανεπάρκεια και χρειάζεται το παιδί να εισαχθεί και να υποστηριχτεί αναπνευστικά με οξυγόνο ή και με άλλες συσκευές αναπνοής, ώστε να μπορέσουμε να το φροντίσουμε και να επανέλθει», σημείωσε, όπως μεταδίδει το ertnews.gr.
«Δεν στέλνουμε το παιδί στο σχολείο με καταρροή και δέκατα, αποφεύγουμε συγχρωτισμό του παιδιού, πηγαίνοντας με φειδώ σε παιδότοπους και πάρτι», τόνισε χαρακτηριστικά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης