Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Επίθεση Ρουβίκωνα στο γραφείο του δικαστικού επιμελητή που έκανε την έξωση της Κολοβού - Τα έκαναν γυαλιά - καρφιά

Επίθεση Ρουβίκωνα στο γραφείο του δικαστικού επιμελητή που έκανε την έξωση της Κολοβού - Τα έκαναν γυαλιά - καρφιά
Το βίντεο του Ρουβίκωνα

Mέλη της αναρχικής συλλογικότητας Ρουβίκωνας εισέβαλαν την Τρίτη 22 Νοεμβρίου, στο γραφείο του δικαστικού επιμελητή Παύλου Καλκιτανίδη, στην Ομόνοια που εκτέλεσε την έξωση της συνταξιούχου κ. Ιωάννας Κολοβού.
Υπενθυμίζεται ότι χθες, Δευτέρα 21 Νοεμβρίου, αστυνομικές δυνάμεις έσπασαν την πόρτα του σπιτιού της κ. Κολοβού με ηλεκτρικό πριόνι και μπήκαν στο σπίτι της για να πραγματοποιηθεί έξωση, λίγο πριν τις 8 το πρωί προκαλώντας σφοδρές αντιδράσεις.
«Ήρθαν με ηλεκτρικό πριόνι και έσπασαν την πόρτα, ο κλητήρας με τράβηξε βιαίως, με έχει τραυματίσει, το χέρι μου έχει πρηστεί. Με έβγαλαν για ένα χρέος 10.000€ από μία κάρτα, δάνειο δεν έχω πάρει ποτέ μου. Το σπίτι δεν το πήρε fund, το πήρε η ιδιώτης», είπε σε ραδιοφωνική της συνέντευξη η Ιωάννα Κολοβού.
Από την πλευρά της η ΕΛ.ΑΣ. διέψευσε με ανακοίνωσή τις αναφορές περί άσκησης σωματικής βίας σε βάρος της κυρίας Κολοβού, υποστηρίζοντας ότι η παρουσία των αστυνομικών στο σημείο που έγινε η έξωση, ήταν για την παροχή συνδρομής στον δικαστικό επιμελητή, «μόνο για την καταστολή τυχόν αντίστασης και την πρόληψη διάπραξης άλλων αξιόποινων πράξεων σε βάρος του».
Ο δικαστικός επιμελητής που της απαγόρεψε να πάρει ακόμα και το παλτό της, αναγκάστηκε να αποχωρήσει συνοδεία αστυνομικών δυνάμεων υπό τις σφοδρές αποδοκιμασίες των συγκεντρωμένων.

Η «ανακοίνωση» του Ρουβίκωνα

Ο δικαστικός επιμελητής Παύλος Καλκιτανίδης, είναι υπεύθυνος, ως εκτελεστικό όργανο της έξωσης της Ιωάννας Κολοβού από το σπίτι της. Η τραπεζική μαφία δίνει την εντολή, και η κρατική μαφία εκτελεί.
Στο σαθρό επιχείρημα ότι κάποιος κάνει απλά τη δουλειά για την οποία πληρώνεται, εμείς απαντάμε ότι η ντροπή δεν είναι δουλειά. Δεν είναι δουλειά να συμμετέχεις σε εξώσεις. Στο επιχείρημα ότι εκτελούσε τα καθήκοντά του, εμείς απαντάμε ότι μέσα στα «καθήκοντά» του δεν είναι το σπάσιμο της πόρτας του σπιτιού και ο εξευτελισμός της Ι. Κολοβού, μην αφήνοντάς την να πάρει ούτε τα πράγματά της, ούτε καν να πάει μέχρι την τουαλέτα.
Και για να μην ξεχνιόμαστε, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ ας κόψουν τους πολιτικαντισμούς με τις τάχα κοινωνικές ευαισθησίες τους, γιατί δεν χάσαμε ξαφνικά τη μνήμη μας. Τα δύο αυτά κόμματα, μαζί με τη ΝΔ προφανώς που σήμερα τα σαρώνει όλα, είναι άμεσα υπεύθυνα για την επίθεση στην κοινωνική βάση, για την επίθεση στο αγαθό της στέγασης και τις εξώσεις, ως άξιοι υπηρέτες των μνημονίων, ως στρατιωτάκια της ΕΕ και των τραπεζιτών.
Μέσα στα καθήκοντα τα δικά μας πάντως είναι να επιστρέφουμε έστω και συμβολικά την βία που δέχονται οι άνθρωποι της τάξης μας.

Η ΣΤΕΓΑΣΗ ΕΙΝΑΙ ΑΓΑΘΟ ΟΛΩΝ

ΕΞΩΣΕΙΣ ΣΕ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ ΚΑΙ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΥΣ

Το βίντεο 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης