Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Emirates: Τούρκος ο ύποπτος που αναζητούσε η CIA στο Ελ. Βενιζέλος - Μέλος τρομοκρατικής οργάνωσης, πού εντοπίστηκε

Emirates: Τούρκος ο ύποπτος που αναζητούσε η CIA στο Ελ. Βενιζέλος - Μέλος τρομοκρατικής οργάνωσης, πού εντοπίστηκε

Σύμφωνα με πληροφορίες ο εν λόγω άνδρας διαμένει στην Αθήνα υπό καθεστώς Ασύλου και είχε κάνει αίτημα για να του χορηγηθεί βίζα για να ταξιδέψει στην Αμερική όπου διαμένει η οικογένειά του

Σχετικά Άρθρα

Εντοπίστηκε τελικά ο επικίνδυνος- σύμφωνα με την CIA- ύποπτος για ενδεχόμενη τρομοκρατική επίθεση ο οποίος προκάλεσε κόκκινο συναργερμό εχθές 10/11 στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος μετά από σχετικές πληροφορίες ότι έχει επιβιβαστεί σε πτήση  της Emirates με προορισμό τη Νέα Υόρκη.
Ο άνδρας φέρεται να είναι ένας 35χρονος Τούρκος υπήκοος με αραβική όμως καταγωγή που είχε εισέλθει στη χώρα μας και διέμενε στην Αθήνα, επειδή είχε λάβει άσυλο ως πρόσφυγας μέχρι το 2025.
Πάντως ο καταζητούμενος δεν βρισκόταν σε καμία από τις δύο πτήσεις και φέρεται να εντοπίστηκε σήμερα 11/11 σε διαφορετική τοποθεσία στην χώρα μας. 
Οι πληροφορίες κάνουν λόγο για ένταξη του σε τρομοκρατική οργάνωση ενώ φέρεται να είχε κάνει αίτημα για να του χορηγηθεί βίζα ώστε να ταξιδέψει στην Αμερική όπου διαμένει η οικογένειά του.

'Οπως μετέδιδε νωρίτερα το BN: 

Χωρίς να προκύψει κάτι ύποπτο, ολοκληρώθηκε αργά το βράδυ ο έλεγχος στην πτήση πτήση ΕΚ209 της Emirates, η οποία -ενώ κατευθυνόταν προς τη Νέα Υόρκη- επέστρεψε την Αθήνα, έπειτα από πληροφορίες των αρμόδιων αμερικανικών αρχών πως ενδέχεται να έχει επιβιβαστεί σε αυτήν άτομο αραβικής καταγωγής ύποπτο για τρομοκρατία.
Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., πραγματοποιήθηκε έλεγχος στο σύνολο των επιβατών, χωρίς να εντοπιστεί το άτομο το οποίο αφορούσε η πληροφορία ή οτιδήποτε άλλο ύποπτο.
Υπενθυμίζεται ότι, κατά τις αμερικανικές αρχές, «ύποπτο» άτομο πιθανόν να είχε επιβιβαστεί σε μία από δύο πτήσεις της Emirates, η μία για Ντουμπάι και η άλλη για Νέα Υόρκη.
Αφού ενημερώθηκαν οι ελληνικές αρχές, το αεροσκάφος που είχε προορισμό το Ντουμπάι, καθηλώθηκε το απόγευμα της Πέμπτης (10/11) πριν απογειωθεί και στη συνέχεια, οι επιβάτες υποβλήθηκαν σε ελέγχους, χωρίς ωστόσο να προκύψει κάτι.
Σε ό,τι αφορά την πτήση ΕΚ209, η οποία κατευθυνόταν προς τη Νέα Υόρκη, επέστρεψε στην Αθήνα λίγο πριν τις 22:00, συνοδεία δύο μαχητικών αεροσκαφών F-16, όπως προβλέπει το σχετικό πρωτόκολλο. Ο συναγερμός έληξε λίγο πριν τα μεσάνυχτα, καθώς δεν εντοπίστηκε τίποτα ύποπτο.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.:

«Από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας ανακοινώνεται ότι, στο πλαίσιο διερεύνησης πληροφοριακών στοιχείων, σχετικά με ύπαρξη ύποπτου ατόμου σε μία από τις δύο πτήσεις γνωστής εταιρείας που αναχωρούσαν απογευματινές ώρες σήμερα (10-11-2022), από τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελ. Βενιζέλος», δόθηκε η εντολή για την επιστροφή της μίας πτήσης και την μη αναχώρηση της έτερης, μετά από απόφαση της Επιτροπής Ασφάλειας Αερολιμένα.
Ακολούθως, πραγματοποιήθηκε έλεγχος στο σύνολο των επιβατών, καθώς και στα αεροσκάφη από υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας, χωρίς να εντοπιστεί το άτομο το οποίο αφορούσε η πληροφορία ή οτιδήποτε άλλο ύποπτο».

Το χρονικό

Ένα πρωτοφανές θρίλερ εκτυλίχθηκε με δύο πτήσεις της Emirates από το Ελευθέριος Βενιζέλος» με προορισμό Ντουμπάι και Νέα Υόρκη το βράδυ της Πέμπτης.
Αυτό καθώς υπήρξαν πληροφορίες της CIA ότι σε πτήση της εταιρείας από την Αθήνα επέβαινε ύποπτος επιβάτης.
Η μία από τις πτήσεις καθηλώθηκε πριν απογειωθεί ενώ και η δεύτερη επέστρεψε και προσγειώθηκε στην Αθήνα.

Αναστάτωση στο αεροδρόμιο

Η πτήση ΕΚ210 με προορισμό το Ντουμπάι δεν πρόλαβε να απογειωθεί και ενώ το Boeing 777 βρισκόταν σε διαδικασία τροχοδρόμησης πήρε εντολή να επιστρέψει πίσω.
Ωστόσο, η πτήση ΕΚ 209 με προορισμό τη Νέα Υόρκη είχε ήδη απογειωθεί και βρισκόταν πάνω από την Ιταλία. Όταν ο πιλότος ειδοποιήθηκε να προσγειωθεί άμεσα κι έτσι το αεροσκάφος επιστρέφει στην Αθήνα συνοδεία δύο F-16, σύμφωνα με το πρωτόκολλο.
Το αεροπλάνο βγήκε από το FIR Αθηνών, έφτασε Ιταλία και πριν μπει στη Γαλλία του απαγορεύτηκε η είσοδος στο FIR Παρισιού.
Ξεκίνησε κύκλους και ο πιλότος πήρε την απόφαση να γυρίσει πίσω γιατί δεν έφταναν τα καύσιμα.

Έλεγχοι

Το δεύτερο αεροσκάφος στο Ελ.Βενιζέλος λίγο πριν τις 10 το βράδυ και οδηγήθηκε σε ειδικό σημείο, ώστε να γίνει ο έλεγχος στους επιβάτες.
Μέχρι να ολοκληρωθεί ο έλεγχος, οι υπόλοιπες πτήσεις με προορισμό το αεροδρόμιο της Αθήνας έχουν τεθεί σε αναμονή.
Όσον αφορά τους επιβάτες της πτήσης που δεν απογειώθηκε ποτέ υποβλήθηκαν σε εξονυχιστικό έλεγχο από την αντιτρομοκρατική και την αστυνομία, χωρίς να βρεθεί κάτι ύποπτο.
Παράλληλα, πραγματοποιήθηκε έλεγχος σε όλα τα αεροσκάφη της Emirates που ήταν να αναχωρήσουν από το Ελ. Βενιζέλος.


www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης