Κοινωνία

Συλλήψεις 2 ατόμων για παιδική πορνογραφία - Κατασχέθηκαν 1.874 αρχεία - Έφοδος ΕΛ.ΑΣ. σε Κηφισιά, Αθήνα

Συλλήψεις 2 ατόμων για παιδική πορνογραφία - Κατασχέθηκαν 1.874 αρχεία - Έφοδος ΕΛ.ΑΣ. σε Κηφισιά, Αθήνα

Η ΕΛΑΣ πραγματοποίησε έρευνες στα σπίτια των συλληφθέντων σε Αθήνα και Κηφισιά

Στην ταυτοποίηση 4 ατόμων που εμπλέκονται σε υποθέσεις παιδικής πορνογραφίας προχώρησαν οι ελληνικές Αρχές. Πρόκειται για άντρες που κατέβαζαν υλικό παιδικής πορνογραφίας με παιδιά κάτω των 12 ετών και εντοπίστηκαν με τη «βοήθεια» του ειδικού λογισμικού που «σαρώνει» το διαδίκτυο και εντοπίζει ηλεκτρονικά ίχνη παιδόφιλων.
Οι δύο από τους τέσσερις άντρες, 35 και 38 ετών, συνελήφθησαν σε Κηφισιά και κέντρο της Αθήνας, ενώ για τους άλλους δύο (κάτοικοι Πειραιά) σχηματίστηκε δικογραφία. Πρόκειται για δύο άνεργους και δύο ιδιωτικούς υπαλλήλους. Στην κατοχή και των τεσσάρων υπήρχαν, σύμφωνα με την Αστυνομία, 1874 αρχεία πορνογραφίας ανηλίκων.
Στις έρευνες που έγιναν στα σπίτια των συλληφθέντων σε Κηφισιά και Αθήνα εντοπίστηκε παράνομο υλικό σε ψηφιακά μέσα, ενώ στα σπίτια των αντρών που είναι κατηγορούμενοι αλλά δεν συνελήφθησαν δεν εντοπίστηκε παράνομο υλικό γιατί -σύμφωνα με την Αστυνομία- είχαν προλάβει να το διαγράψουν. Στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών θα επιχειρηθεί η ανάκτηση των διαγραμμένων αρχείων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης