Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Μαζική η συμμετοχή στο απεργιακό συλλαλητήριο της Αθήνας - Ικανοποίηση σε ΓΣΕΕ και ΠΑΜΕ

Μαζική η συμμετοχή στο απεργιακό συλλαλητήριο της Αθήνας - Ικανοποίηση σε ΓΣΕΕ και ΠΑΜΕ
Μαζική ήταν η συμμετοχή των διαδηλωτών στη σημερινή 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση
Σχετικά Άρθρα

Μαζική ήταν η συμμετοχή των διαδηλωτών στη σημερινή 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση που κήρυξαν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, με αιχμή την ακρίβεια, με τους φορείς και τα συνδικάτα να εκφράζουν την ικανοποίησή τους.

ΓΣΕΕ: Αγωνιστικό παρών από χιλιάδες διαδηλωτές

«Αγωνιστικό και δυναμικό παρών έδωσαν σήμερα χιλιάδες διαδηλωτές, σε ένα μαζικό και γεμάτο παλμό συλλαλητήριο στην πλατεία Κλαυθμώνος, στο πλαίσιο της 24ωρης Γενικής Απεργίας. Οι διαδηλωτές απαίτησαν να ληφθούν άμεσα και ουσιαστικά μέτρα για την ακρίβεια που πνίγει τα ελληνικά νοικοκυριά και για την αγορά εργασίας που συνεχίζει να θυμίζει ζούγκλα», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΓΣΕΕ.
«Η αύξηση στους μισθούς αλλά και η αναγκαιότητα καθολικής ισχύος των συλλογικών συμβάσεων εργασίας σε όλους τους κλάδους της οικονομίας βρέθηκαν επίσης στο επίκεντρο των ομιλιών των εκπροσώπων των εργαζομένων, αφού αποτελούν μέρος του βασικού διεκδικητικού πλαισίου της Συνομοσπονδίας.
«Οι διαδηλωτές έδωσαν σαφές μήνυμα στην Κυβέρνηση ότι ο κόσμος της μισθωτής εργασίας δεν μπορεί να σηκώνει στις πλάτες του τα βάρη των κρίσεων, ζητώντας να μπει οριστικό τέλος στις πολιτικές που αυξάνουν τις ανισότητες και μεγαλώνουν τη λίστα των ανέργων. 
Μετά την ολοκλήρωση των ομιλιών, πραγματοποιήθηκε πορεία διαμαρτυρίας η οποία κατέληξε στη Βουλή, όπου και επιδόθηκε ψήφισμα διαμαρτυρίας», καταλήγει η ανακοίνωση.

Η δήλωση του προέδρου της ΓΣΕΕ, Γιάννη Παναγόπουλου:

"Ο πληθωρισμός καλπάζει, η ακρίβεια τσακίζει, τα εισοδήματα των ευάλωτων νοικοκυριών συρρικνώνονται, οι εργαζόμενοι δεν έχουν στοιχειώδη προστασία, ούτε από το εργατικό δίκαιο ούτε από τις συλλογικές συμβάσεις.
Την ίδια ώρα ασκούνται πολιτικές που αυξάνουν τις ανισότητες, εντείνουν τη φτώχεια και δε δίνουν λύση στα μεγάλα προβλήματα των ανέργων. Για όλα αυτά τα κοινωνικά στρώματα, τα συνδικάτα κινητοποιούνται, δίνουν προτεραιότητα στις αυξήσεις των μισθών που είναι απαραίτητες και αποτελούν την υπ' αριθμόν ένα διεκδίκηση σε όλη την Ευρώπη. Για τις συλλογικές μας συμβάσεις ώστε να αποκατασταθεί πλήρως το εργατικό συλλογικό δίκαιο, γιατί είναι η μόνη οδός προστασίας των μισθωτών.
Καλούμε την Κυβέρνηση να εγκαταλείψει τις οριζόντιες πολιτικές, να βοηθήσει αυτούς που έχουν ανάγκη, με προτεραιότητα τους άνεργους, τους χαμηλόμισθους, τους συνταξιούχους και βεβαίως όλη την μισθωτή εργασία, τους ανθρώπους του μόχθου που για πάνω από 10 χρόνια υφίστανται, πότε μνημόνια πότε πανδημίες και τώρα την κρίση πληθωρισμού και ακρίβεια.

Αλέξης Τσίπρας: Ηχηρή απάντηση της κοινωνίας στο καθεστώς της ακρίβειας, της ανασφάλειας και της διαφθοράς

«Οι εργαζόμενοι και η ελληνική κοινωνία δίνουν σήμερα μια ηχηρή απάντηση στο καθεστώς της ακρίβειας, της αισχροκέρδειας, της ανασφάλειας, της διαφθοράς και της διαπλοκής, της αναξιοπρέπειας.
Στο καθεστώς της κυβέρνησης Μητσοτάκη, που συρρικνώνει την δημοκρατία και βυθίζει την ελληνική κοινωνία στην απελπισία. Κάθε μέρα που περνά κάνει τους πλούσιους πλουσιότερους, τους μεσαίους φτωχούς και τους φτωχούς απελπισμένους.
Σήμερα είναι ένα δυνατό μήνυμα ότι ο λαός μπορεί να δώσει διέξοδο. Με την ενεργή παρουσία του όμως, και φυσικά με την προοπτική μιας μεγάλης πολιτικής αλλαγής στις κάλπες που σύντομα θα στηθούν.
Υπάρχει εναλλακτική λύση προστασίας της ελληνικής κοινωνίας. Δεν μπορεί η χώρα να είναι η χειρότερη στην Ευρώπη στην ακρίβεια, στην αισχροκέρδεια, στους θανάτους από την πανδημία. Χειρότερη στους μισθούς. Υπάρχει εναλλακτική λύση με στήριξη των μισθών, στήριξη της εργασίας και κοινωνική δικαιοσύνη. Και θα έρθει γρήγορα», ανέφερε σε δήλωσή του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ, ο οποίος έδωσε το παρών στη συγκέντρωση.


ΠΑΜΕ: Συγκλονιστική η συμμετοχή στις απεργιακές συγκεντρώσεις

Τις σημερινές, μαζικές και επιτυχημένες απεργιακές συγκεντρώσεις των Σωματείων στην Αθήνα και σε όλες τις πόλεις της χώρας χαιρετίζει το ΠΑΜΕ.
«Η συγκλονιστική συμμετοχή των εργαζομένων δείχνει τον δρόμο της σύγκρουσης με τους επιχειρηματικούς ομίλους και την κυβέρνηση, στον διεκδικητικό αγώνα για αυξήσεις στους μισθούς, για φτηνό ρεύμα και τρόφιμα», σημειώνει και προσθέτει:
«Σήμερα η οργή και η αγανάκτηση, που όλος ο εργαζόμενος λαός νιώθει, έγινε δυναμική, μαζική συμμετοχή στον αγώνα, συμμετοχή στην απεργία. Οι εικόνες με το εργατικό ποτάμι να κατακλύζει κάθε δρόμο του κέντρου της Αθήνας δεν μπορούν να κρυφτούν.
Με τις σημερινές μαζικές απεργιακές κινητοποιήσεις οι χιλιάδες εργαζόμενοι έστειλαν ξεκάθαρο μήνυμα σε κράτος και εργοδοσία ότι δεν θα πεινάσουν, δεν θα κρυώσουν, δεν θα μπουν στο στόχαστρο οι εργατικές - λαϊκές οικογένειες για τα κέρδη των λίγων.
Απαιτούμε τώρα να αυξηθούν οι μισθοί μας, να υπογραφούν Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, να καταργηθούν ο ΦΠΑ στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης, όλοι οι φόροι στο ρεύμα και στο φυσικό αέριο, να υπάρξει γενναία μείωση και πλαφόν στις τιμές τους.
Με τη μαζική συμμετοχή στην απεργία από εκατοντάδες εργασιακούς χώρους δόθηκε απάντηση σε όλους αυτούς που κάνουν τη ζωή μας κόλαση για να θησαυρίζουν μια χούφτα παράσιτα και στη βαρβαρότητα που μας καταδικάζουν.
Σε αυτήν την κατάσταση οι εργαζόμενοι, τα Συνδικάτα μπαίνουν στην πρώτη γραμμή του αγώνα, με την αισιοδοξία που πηγάζει από το δίκιο των διεκδικήσεων, από τη ζωή μας που δεν μπορεί να εγκλωβιστεί στα ψίχουλα, τα vouchers και τα pass. Πηγάζει από τη δύναμη των συλλογικών μας διαδικασιών που μπορούν να ακυρώσουν στην πράξη τους αντεργατικούς νόμους, να ρίξουν στα σκουπίδια τον νόμο-έκτρωμα του Χατζηδάκη, να σπάσουν την τρομοκρατία, την καταστολή, το φακέλωμα και τα εμπόδια που βάζουν οι επιχειρηματικοί όμιλοι και κυβερνήσεις τους.
Η σημερινή απεργία είναι μήνυμα κλιμάκωσης του αγώνα. Μήνυμα ξεσηκωμού σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε κλάδο, σε κάθε περιοχή. Τώρα είναι ανάγκη ο εργαζόμενος λαός να βγει πρωταγωνιστής στο προσκήνιο για ζωή και δουλειά με δικαιώματα.
Παίρνουμε την κατάσταση στα χέρια μας! Όλοι στα Συνδικάτα - Όλοι στον αγώνα!».

 

 

Στην σημερινή  πανελλαδική πανεργατική απεργία παραβρέθηκε και ο Γενικός Γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Σε δήλωσή του τόνισε:

«Η μεγάλη σημερινή πανελλαδική απεργία στέλνει το μήνυμα σε όλη την Ελλάδα, σε όλη την Ευρώπη ότι ο ελληνικός λαός, το κίνημα του δεν θα γίνουν συνένοχοι, δεν θα δείξουν καμία ανοχή στην αντιλαϊκή πολιτική των κυβερνώντων, των άλλων κομμάτων του μεγάλου κεφαλαίου, της ενεργειακής φτώχειας και των πολιτικών της ΕΕ, της σαπίλας του καπιταλιστικού συστήματος».


Θ. Λυμπερόπουλος: Μεγάλη η ανταπόκριση των αυτοκινητιστών στην απεργία

Χαιρετισμό στην απεργιακή κινητοποίηση στο Σύνταγμα απηύθυνε ο Θύμιος Λυμπερόπουλος, πρόεδρος του Σωματείου Αυτοκινητιστών Ταξί (ΣΑΤΑ), μεταφέροντας τη μεγάλη ανταπόκριση των αυτοκινητιστών στην απεργία.
«Πάμε το μεσημέρι να βάλουμε πετρέλαιο και δε μας μένει μεροκάματο να πάμε στα παιδιά μας», τόνισε αναφερόμενος στα πλήγματα που δέχονται από την ακρίβεια, και διαβεβαίωσε πως ο κλάδος θα είναι «παρών» στους αγώνες του επόμενου διαστήματος.


www.bankingnews.gr

 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης